EU:s migrationsavtal med afrikanska länder är ”galenskap”, säger Ungerns utrikesminister

INVANDRING. Efter ett möte med EU:s utrikesråd i Bryssel, påpekade Ungerns utrikesminister Peter Szijjártó när han talade med journalister att Europeiska unionen inte bör göra överenskommelser med Afrika om hur de ska överföra sina medborgare till Europa, utan om hur de kan stanna i Afrika. Ministern konstaterade att enligt den ungerska ståndpunkten borde Europa hjälpa afrikanska länder att skapa de rätta förutsättningarna för sitt folk att stanna i sina hemländer.

Afrikanska migranter upplockade från en trasig gummibåt utanför Libyens kust av Open Arms, en icke statlig organisation som driver färjetrafik för illegala migranter. Foto: Santi Palacios)

Szijjártó påpekade att EU-kommissionen däremot förhandlade med 79 länder i Afrika, Västindien och Stillahavsområdet om ”ett pro-migrationsavtal” under det så kallade post-Cotonou-avtalet.

”Det är oacceptabelt för oss att Bryssel förbereder sig för att begå ytterligare vansinne. Vi anser att detta strider djupt mot europeiska intressen, och vi kommer att fortsätta att uttala oss mot det i framtiden, sade han.

Szijjártó betonade att Ungern genom exempel har visat att ett sådant avtal inte alls är nödvändigt, eftersom det är möjligt att säkerställa säkerhet, hälsa och ekonomisk utveckling på angränsande kontinenter utan att tillåta massinvandring till Europa.

Genomförandet av avtalet efter Cotonou , som undertecknades förra året, har återigen kommit upp under mötet med EU:s utrikesministrar i Bryssel. Det är i grunden en mindre, europeisk motsvarighet till FN:s globala migrationspakt, som vill skapa ”säkra och regelbundna rutter” för migration till den utvecklade världen. På liknande sätt vill Cotonouavtalet påskynda migrationen från Afrika och Karibien, och istället för ett till stor del spontant självgående fenomen, syftar det till att skapa en kontrollerad mekanism som skulle hjälpa till att massbosätta tredjevärldsmedborgare i Europa. På ett helt otvetydigt sätt listar den ”fred och säkerhet, migration och rörlighet” bland sina huvudprioriteringar, eller med andra ord, den organiserade och snabba förändringen av Europas demografiska och politiska system.

Tidigare i år, under ett möte med Disregard Four-länderna i Ungern, Polen, Tjeckien och Slovakien tillsammans med den turkiske utrikesministern, påpekade Ungerns utrikesminister redan ironin i att västerländska politiker försöker motivera behovet av att importera miljontals okvalificerade arbetare till Europa när samtidigt miljoner hade förlorat sina jobb under pandemin i EU:s medlemsländer.

Szijjártó kallade planerna oacceptabla och lovade att motsätta sig dem med sina Visegrád-partners. Precis som FN:s Global Compact for Migration utelämnar Cotonouavtalet helt alla farhågor om kopplingarna mellan migration och sociala spänningar , brottslighet , terrorism , parallella samhällen , sexuellt våld och framväxten av antisemitism .

EU:s pro-migrantavtal beskriver i uteslutande positiva termer massimporten av människor till Europa, av vilka många inte har någon kunskap eller uppskattning av europeisk kultur.

Däremot har den ungerska regeringen i åratal insisterat på att bistånd ska skickas direkt till regioner i världen i nöd, och överföringen av massor av människor till Europa är inte svaret. Szijjártó påpekade att till exempel Ungern hade skickat trupper till EU-uppdraget i Mali, och att 80 ungerska soldater också skulle delta i operationen av de europeiska styrkor som stöder den maliska armén för att stärka säkerheten i regionen och minska migrationen. tryck.

Dessutom har regeringen lanserat ett nödlåneprogram på 45 miljarder forint i tre afrikanska länder, främst inom vattenförvaltningsområdet. Inom ramen för Hungary Helps-programmet har det också genomfört 60 projekt med 4,5 miljarder forint, vilket har hjälpt medlemmar av lokala, typiskt kristna samhällen , att stå emot den typ av tryck som vanligtvis tvingar människor från sina hem.

Dessutom gav Ungern 1 400 stipendier till ungerska universitet i 25 afrikanska länder. Han tillade: Ungern stöder också kampen mot coronavirusepidemin på kontinenten, bland annat genom att tillhandahålla 1,5 miljoner doser vaccin till sex länder hittills.

Under tiden arbetar EU i full fart med att genomföra sina planer för massimport av människor från Afrika.

Tidigare i december accepterade den en handlingsplan för 2021-2027 där den bland andra pro-migrationsåtgärder kräver fullt boende för alla migranter, lagliga eller illegala, i slutet av perioden, och beordrar medlemsländerna att behandla migranter som deras egna medborgare.

Mitt i en paneuropeisk bostadskris , där till och med nyckelarbetare och unga familjer inte har råd att köpa sina egna hem, siktar Bryssel på att sätta nyanlända i främsta ledet. Tamás Menczer, statsminister för kommunikation, reagerade på dessa planer genom att säga att hans regering kommer att förkasta dessa planer, och när det kommer till hjälp med boende kommer den att prioritera ungerska familjer framför migranter.

Han betonade att fenomenet migration inte borde organiseras, istället borde det stoppas.

Remix.news

-Pettersson håller med den ungerske utrikesministern och Fredspristagaren Dalai Lama…

PK raderar och klipper artiklar där Dalai Lama säger att Europa tillhör européerna och att flyktingarna ska åka hem

SVT är dock som vanligt värst, deras agerande är sjukt. SVT är vinklat, klippt, vänstervridet, vi måste på något vis få ut 68-vänstern från SVT:s lokaler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “EU:s migrationsavtal med afrikanska länder är ”galenskap”, säger Ungerns utrikesminister

 1. Det är ju mycket enklare att tömma ett lands rikedomar om man redan fått folket att lämna, för om folk visste vilka enorma rikedomar som döljer sig under ytan i Afrika så hade man också förstått det självklara i vad EU håller på med genom att locka hit folket(skiten) som inte vet bättre eller klarar av att tänka!.

  14
 2. Vem/vilka företräder EU? Vad levererar EU? Vad kostar EU? För Sveriges del förefaller det vara i en viss omfattning en slags avstjälpningsplats.

  34
  • EU byråkratin är ett stort svart finansiellt slukhål där dina och mina surt förvärvade stålar försvinner. EU kommissionärer med en lön på (troligen) drygt 19 000 € i månaden och Brysselskatt. När Margot Wallström var kommissionär var hennes brutto lön drygt 15 000 € i månaden. Det blir 1,8 milj SEK brutto per år. Det är klart att toppolitker inte vill lämna EU. En misstänkt nazzeminister i regeringen kanske siktar på en sådan dollarmiljonärsfärgad karriär om några år. Bidragsnomenklaturen fortsätter sko sig. Utan att bry sig om folket. Speciellt tydligt syns foikföraktet hos vänsterstollar och annat löst kommunistpack.

   18
 3. Av någon anledning begriper inte EU, FN m fl att en stor överföring av folk från Afrika och Mellanöstern kommer att medföra att Europa blir ett fattigt U-land och att migranterna på sikt inte kommer att tjäna något på att flytta till Europa.

  39
  • Jodå, dom begriper visst vad dom gör. Det är själva planen som globalisterna lagt ut. EU och FN är undersåtar till Globalisterna och arbetar för dem.

 4. EU anser att Europa behöver ändå
  mer invandring. Den kriminalitet,
  elände, trångbodda, utanförskap etc.
  som invandringen bidrar med räcker
  alltså inte!! I Sverige har redan problem
  så det räcker; arbetslösa, corona,
  brist på El, inflation. Ändå ska vi ge mer.
  När säger svensken ifrån?
  Arma land.

  52
 5. Europa har finansierat Afrika de senaste 60 åren.
  Har de inte fått ordning på sina länder än kommer de aldrig att göra det. Därför bör vi klippa banden med dem och endast skriva avtal och köpa de råvaror med mera som vi är intresserade. Därigenom hjälpa vår egen och den lokala ekonomin genom etablering och utvinning genom svenska företag i regionen.

  48
 6. Tack Ungern och övriga Visegradländer för er klokskap och förnuft, det är ni som tar ansvar för Europa när övriga länders ledare tävlar om att vara störst förrädare. Övertygad om att Europas folk kommer att tacka er en vacker dag.

  60
 7. Ungern ger alltså 1,5 miljoner doser covid-vaccin till Afrika; det är faktiskt mer än den miljon doser Sverige gav till Rwanda i Afrika helt nyligen – och då fick ministern Ernkrans i den rödbruna S-regeringen att i SVT påstå att Sverige därigenom är ”en humanistisk stormakt”. Sosse-Sverige är bara en stormakt när det gäller skrävlande och lögner.

  59
 8. EU avsett till att stärka sammanhållningen bland medlemsländerna,har kidnappats av socialister/kommunister, Ylva J, som arbetar för Europas undergång.

  58
 9. Ungrare och Tibetaner vet hur det är att bli ockuperade, så de har erfarenhet och perspektiv på saken.

  75
 10. Värdegrund???? Dom som tjafsar om den är ofta odemokratiska skitstövlar, ta till exempel
  Sossarna som vägrar att hyra ut sina lokaler till SD för att dom inte ha samma UNKNA
  värdegrund som sossarna, dessa egenberikare som ger fantasiposter till rena oduglingar bara för att dom har en partibok är inghet annat än stora hycklare som bara accepterar sina egna åsikter. Hoppas att Svensken ser igenom dessa falska profeters unkna åsikter vid nästa val , någon mer chanse är nog inte att räkna med!

  73

Kommentera