PK raderar och klipper artiklar där Dalai Lama säger att Europa tillhör européerna och att flyktingarna ska åka hem

FEJKMEDIA. Tidigare skrev vi och bland andra Samtiden om hur Tibets andlige ledare och mottagaren av Nobels fredspris vid ett besök i Sverige uppmanade människor som flytt till Europa att inte stanna här utan återvända hem så snart detta är möjligt. Han slog också fast att Europa tillhör européerna, på samma sätt som Tibet tillhör tibetanerna.

Uttalandena blev för mycket för flera svenska tidningar, bland annat DN och GP, som valde att radera artiklar med dessa citat, de nu raderade artiklarna var baserade på ett TT-telegram. De har ersatts med nya artiklar där man i stället valt att lyfta fram andra och mer ”politiskt korrekta” citat från Dalai Lama, bland annat där denne uttalar sig positivt om EU.

Klickar man på länken till den ursprungliga artikeln:

https://www.gp.se/nyheter/sverige/dalai-lama-flyktingar-ska-återvända-1.8215577 så blir man omdirigerad till en helt annan artikel med rubriken ”Dalai Lama ser EU som förebild” i stället för ”Dalai Lama: Flyktingar ska återvända” (se skärmdump ovan). Flera andra tidningar har följt GP:s exempel, bland annat UNT och NT. DN har i stället valt att bara ta bort den ”kontroversiella” artikeln.

Sydsvenskan har dock kvar den ursprungliga artikeln…

SVT är dock som vanligt värst, deras agerande är sjukt. SVT är vinklat, klippt, vänstervridet, vi måste på något vis få ut 68-vänstern från SVT:s lokaler…

-Pettersson säger att detta handlar alltså om medier som tycker vi på Alternativa medier är oseriösa….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “PK raderar och klipper artiklar där Dalai Lama säger att Europa tillhör européerna och att flyktingarna ska åka hem

 1. Vissa saker som Dalai lama sa nämns inte alls.
  Att han sa att det var bra att vi var med i EU och det var deras förtjänst att Europa inte har krig.

  Att han tyckte att islam var fantastiskt och muslimer så trevliga människor.

  Att det var bra att Sverige tagit emot flyktingar och att vi skulle ta emot dem, hjälpa dem och utbilda dem, men när den dagen kom då det var möjligt att återvända till sina hemländer skall de göra det.

  Men det enda som tycks ha fastnat av det han sagt är flyktingars återvändande.

  • ”EU’s förtjänst att vi inte har krig.” Om inte årets så den dagens största överdrift.
   Att han uttrycker sig hövligt gentemot muslimer är väl inte konstigt ingenting förloras men något kan vinnas.
   Att vara generös med andras pengar är väl hans sätt att överleva och som gäst vet han hur en slipsten dras.
   En skall alltid försöka plocka godbitarna ur allt och se positivt på världen och det måste vara positivt för flyktingar att få återvända till de sina. Så där hade han fullständigt rätt D-L.

  • ”Aldrig mer krig i Europa” var en av de centrala orsakerna till bildande av Kol-och-stål-unionen, som senare blev EU.

   Dalai Lama är andlig ledare för över 500 miljoner buddhister, varav många har en mycket komplicerad historia med islam, se bara på Burma t ex. Att han skulle säga nåt negativt om islam, skulle vara som att hälla bensin på elden.

   Laman har också uttryckt att Tyskland ska förbli tyskt och att Europa ska förbli europeiskt etc. Därför måste ”flyktingar” åka hem.

   Vad tycker du, Mia, om att man klipper artiklar på detta viset? Och varför tycker du det?

 2. Det ska inte bara vara rätt värdegrund på artikeln det ska också vara rätt vinkel.
  Jan Helin var ute och flummade igår om demokratiparagrafen där jag tror att det han sa var, vi gjorde inget fel men idioterna som tittar förstår inte paragrafen så därför blev det lite svårt att framföra för oss.
  I går kväll på agenda så var det också typiskt där den extremt arroganta och rent ut sagt totalkorkade Jonna Sima fick avbryta, gapa och skrika, så är hon också ledarskribent på Aftonbladet.

 3. Om man tror på tesen om alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter och dessutom inte tror att värdet är statiskt utan förändras av handlingar så torde få eller inga ha ett lika högt människovärde som Dalai Lama. Om denne man med himmelskt högt människovärde anser det så går eventuella dödsnazistrasistbeskyllningar bort.

  Det är skillnad på att vara en god människa och posera som en sådan, svenska ”kändisar”.

 4. Jag tyar inte mer idiotier en FREDAG…. Det är censur o det är centerpartister som med hjälp av dårar kan bli statsminister…. dessutom läst gårdagens lokaltidning om hur många ”idioter” till arbetare det är som röstade SD.
  Snälla ta aldrig detta vansinne slut??!!!!!
  Nu ska jag rensa rabatter med trimmer. Dum arbetare som jag ju är……. SUUCK.

 5. Obehagligt det här med ”censur” av uttalanden som inte passar Sverige kan ändras eller bara försvinna……Men Stierna på SvT MÅSTE VÄL gå när vi får en ANNAN RGERING? Så vi får bort alla vänsteranhängare på SvT?

 6. Och att då höra fjanten Jan Helin stå och oja sig över att det blev
  fel när SVT gick in och beklagade vad Jimmy sade i debatten, är
  ynkligt, precis som om det var en engångshändelse. >Hela SVT
  är en enda stor skandal, där dom inte ens blygs över att dom står
  långt till vänster om Jonas Sjöstedt, Dom gör Sverige till åtlöje
  i hela världen. Placera en stor fet spark på ett icke nämnbart
  ställe på Hanna Stjärne och nämnde Jan Helin!

 7. Svensk press o media är sig likt. Censurerat och vinklat och tillrättalagt. Ganska lika Sovjet och DDR.

Kommentera