Pojke knivhotad på buss i Västerås

VÅLDSVÅGEN. En pojke under 15 år har blivit hotad med kniv av flera personer på en buss i Västerås.

Enligt anmälare ska pojken också blivit slagen.

Pojken var på väg till skolan när det inträffade och skolans personal har varit i kontakt med polisen.

Polisen har upprättat en anmälan om grovt olaga hot, misshandel och grovt brott mot knivlagen. I nuläget finns ingen misstänkt.

Polisen

Pettersson ser inget signalement men det är också ett signalement i det nys landet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Pojke knivhotad på buss i Västerås

 1. Invasionen tar sig olika uttryck !

  Behöver Vårt Fosterland dessa fantastiska
  individer?

  När huset blir smutsigt måste det städas !

  22
 2. Märkligt det finns aldrig några vuxna svenskar på bussarna som kan ingripa, eller bara fega krukor som inte vill bråka utan vänder bort blicken.
  Om chauffören satt skyddad kunde han låsa alla dörrar tillkalla polis och få huliganerna till kurran, men så får vi väl inte göra för då traumatiseras drägget och det går inte an.

  21
  • En galen person med kniv går man helst inte klinch med, om man inte har något stort att skydda sig med och har han också en massa medhjälpare med sig så kan det gå riktigt illa. Vem vill frivilligt få kanske allvarliga skärskador?
   Chauffören har en larmknapp att trycka på, men det hjälper nog ingen för stunden. Skurkarna hinner oftast schappa innan hjälp kommer.
   Det är också rätt trångt på en buss, så utrymmet ger knivmannen stora fördelar.
   Det bästa man kan göra är nog att sitta still och diskret ringa polisen och om möjligt fotografera händelsen.

 3. En sak som är viktig i sammanhanget är att om polisen skall gripa en misstänkt så får det inte gå till hur som helst. Det är ju en sak att rånare och brottslingar beter sig hur som helst men när de skall gripas då skall man ropa två gånger, minst och man får inte leka kurragömma med banditen:

  “En polisman med hund gömde sig i en bostad och inväntade en misstänkt gärningsman. När mannen dök upp försökte han fly, och blev då jagad och biten av polishunden. Nu får polisen kritik av Justitieombudsmannen, JO, för gripandet.”

  “Polismannen gömde sig i sovrummet, och efter en halvtimme dök mannen upp. Polisen ropade på mannen som då direkt försökte fly. Efter att ha ropat en andra gång släppte polismannen hunden lös, som snart kom i kapp mannen och bet honom på flera ställen. Sedan kunde han gripas.”

  https://nyheteridag.se/polis-grep-misstankt-far-jo-kritik/

  26
 4. Nu överallt i Sverige och de “goda” vänder bort ansiktet för att slippa se verkligheten.

  Lägg till ett inkompetent eller korrumperat rättssystem och ni förstår vart vi är på väg.

  När skall migrationsstenen vändas av Magdalena?????? Troligen aldrig!!!

  38
 5. Gärningsmännen var säkert ljushylta och lyssnade namn som Kalle, Sven och Pelle. Säkert gav dom sig på en stackars bidragstagare som “flytt” från Somalia. Aja baja svenska pojkar.

  32

Kommentera