Jussie Smollett riskerar tre års fängelse för påhittat rasistbrott

RASISM & HATBROTT. Skådespelaren Jussie Smollett, känd från serien ”Empire”, döms för att ha fejkat ett rån med rasistiska och homofobiska motiv på en gata i Chicago 2019, rapporterar The Hill.

Jussie Smollett Pressbild

Smollett har sagt att han utsattes för en brutal attack med rasistiska och homofoba förtecken på en gata i Chicago januari 2019. För polisen berättade skådespelaren att han hade överfallits av två maskerade män som band en snara runt hans hals och hällde blekmedel över honom, samtidigt som de skrek rasistiska tillmälen.

Men de två påstådda gärningsmännen, två bröder, har också vittnat i domstol och berättar att de fick 3500 dollar (motsvarande ungefär 32000 kronor) av Jussie Smollett för att iscensätta attacken. Skådespelaren har sagt att pengarna betalades ut eftersom en av dem har arbetat som hans personliga tränare och dietist.

Bevisen mot Jussie Smollett utgörs bland annat av – förutom brödernas vittnesmål – film från säkerhetskameror i området där attacken ska ha ägt rum. Smollett syns köra bil förbi platsen flera gånger innan han slutligen stannar och går ut.

Åklagarna: Smollett iscensatte attacken för att främja sin karriär: Jussie Smollett har under hela händelseförloppet uppgett att han är oskyldig och att det inte handlade om en bluff.

Enligt åklagarna, och nu också juryns, mening anställde Smollett två bekanta för att attackera honom på stan. Det är bröderna Olabinjo och Abimbola Osundairo som attackerade honom, medan de hade på sig de karakteristiska röda Trumpkepsarna med mottot “Make America Great Again”.

Smollett uppgav att männen hällde bensin på honom, medan de skrek nedsättande på honom och ropade samma motto som på kepsarna.

Den påstådda attacken ledde till diskussioner på sociala medier bland politiker om hatbrott som begås av Trumpsupportrar. En månad efter “attacken” misstänkte polisen att det som Smollett uppgav inte var sant.

Smollett fick sparken från hitserien Empire efter anklagelserna mot honom.

-Pettersson ser att Jussie Smollett riskerar tre års fängelse. Chicagos polismästare var inte glad. 26 poliser hade ägnat åtskilliga timmar till hög kostnad för att utreda falsklarmet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Jussie Smollett riskerar tre års fängelse för påhittat rasistbrott

 1. Denna iscensättning, är väl inget annat än hets mot folkgrupp! D v s oss vita! Och instiftan till hatbrott! Eftersom han uppviglar svarta att ge sig på vita, och gå bärsärkargång och vandalisera! MYCKET, MYCKET FULT!!!

  39
  • Och han är nog inte den enda blm:are, som fejkar s k “rasistbrott”! Det är nog vanligare än vi tror och vet! Varför? För att man får ersättning, och man håller den påhittade antirasismen och inhemskinnevånarehatet vid liv.

   Så att man kan fortsätta hetsa mot och trycka ned beskedliga rasister. Vare sig de är det eller ej. “MEN DE ÄR JU VITA I ALLA FALL!”

   19

Kommentera