Finns det någon återvandringsmiljard?

ÅTERVANDRING. Finns det en ”återvandringsmiljard” i budgeten från M, KD och SD? Det är partierna som står bakom förslaget oeniga om, rapporterar Altinget.

Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen sagt att partiet har fått igenom att en miljard av biståndsmedlen ska gå till återvandring. Men OECD:s regler för bistånd tillåter inte att länder tar från biståndet för att möjliggöra återvandring för människor som varit här längre än ett år.

– Det finns ingen återvandringsmiljard. Det finns en öronmärkning av biståndsmedel till återuppbyggnad av krigsdrabbade länder, säger KD:s ekonomisk-politiske talesperson Jakob Forssmed till Altinget.

SD:s ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt säger till sajten att han inte är expert på regelverket men att det ändå innebär att biståndet riktas om.

-Pettersson menar att det är prat om teknikaliteter. SD ville sänka biståndet med 16,5 miljarder jämfört med regeringens budgetproposition men fick inte igenom det.

Det är bättre att ge pengar direkt till återvändare som de sedan kan använda i sina respektive länder än att ge pengar till Sida och generaldirektör Carin Jämtin (S).

Prio ett är trots allt att göra det som är bra för de svenska skattebetalarna, säger Sjöstedt (SD).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Finns det någon återvandringsmiljard?

 1. Återvandring är väl den effektivaste och generösaste biståndsverksamheten man kan göra för eftersatta länder. De ointegrerade kan åka hem och bygga upp sina utsatta hemländer med entusiasm och det generösa svenska biståndsstödet, som startbidrag.

 2. Dom som har invaderat Sverige har kostat oss mer än nog av både blod svett, tårar -och miljarder i pengar.
  Att dom skall återvända till sina hemländer är en självklarhet och det skall dom göra på egen bekostnad.
  Pengarna som vi spar skall gå till återuppbyggnaden av ett svenskt Sverige och inte mibst till våra fattiga pensionärer som i dag lever i fattigdom och armod!

  23
 3. ”Det finns ingen återvandringsmiljard. Det finns en öronmärkning av biståndsmedel till återuppbyggnad av krigsdrabbade länder.”

  Nå, återuppbygg upp vårt land för dessa biståndsmedel då, där is-klientelet har härjat runt, skjutit, krigat och bränt ner. Finns många krigsskador från dylik verksamhet i vårt land idag.

  23

Kommentera