Från en annan planet meddelas…

ENERGI. Lorentz Tovatt är riksdagsledamot, klimat- och energipolitisk talesperson för miljöpartiet som till nyligen satt i Sveriges regering. Lorent bor på söder i Stockholm och cyklar till sitt arbete i Riksdagen på tio minuter men han hade lika gärna kunnat bo på en annan planet i en annan galax.

Idag på morgonen har Pettersson – 18 grader och det är kallt i hela landet. Sverige importerar el från Danmark, Norge, Polen och Tyskland. Vindkraften levererar även idag långt under vad den borde utan endast 7 procent av landets behov.

Nedanstående handlar om februari 2021 och regelbundet hamnar vi i samma situation trots Tovatts försäkran.

Lorentz bor i en bostadsrätt på 24 m² och med en lön på 69.900 kronor i månaden plus tillägg och förmåner klarar han nog elkostnaderna men han är tillsatt för att fatta beslut för hela landet.

Miljöpartisten kanske inte kände till att extrema elpriser tvingar börsjätten stänga produktion och det var i förrgår som skogsbolaget Holmen tvingas stänga ned produktion i två av sina pappersbruk efter att elpriset återigen skjutit i höjden.

Herr Tovatt verkar eller inte känna till att vi flera gånger den senaste tiden varit tvungna att importera kolkraftsel från Polen och Tyskland.

Idag blåser det skapligt över landet så Sverige har en liten el-export men priserna är jättehöga i södra Sverige.

-Pettersson har sett att norrmännen är smarta. När priserna är höga exporterar dom vattenkraftsel och när det blåser mycket och priserna sjunker importerar dom billig vindkraft och sparar vatten i magasinen. Tyvärr har inte Sverige dom marginalerna.

Om Lorentz Tovatt på bloggen…

Steget Efter. Lorentz Tovatt, miljöpartiet vill att vi ska äta insekter till vilket pris som helst.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Från en annan planet meddelas…

  1. Miljöpartiets modell bygger på global uppvärmning. Tyvärr har dom fortfarande inte fattat att vi har vinter i Sverige och framför allt att Sverige inte slutar vid vid Stallmästargården i Stockholm.

    15
    • I bland undrar man om det är ”roliga timmen ” när MP ska försvara och svara för sin miljöpolitik.Herr Tovatt cyklar inte bara till jobbet .Han är ute och ”cyklar ” f.ö.också tyvärr…

  2. Tokhatt är som han är för det är sådana figurer som han som gör MP till det fullständigt blåsta parti som det är? Det enda dom lyckas med är att få fram nya exemplar som är
    ännu stolligare än förutvarande? Och det är ju fantastiskt i sig

    36
  3. Ta denna ärkefåntratten på en resa till Karlshamn och bind fast
    honom vid staketet så han får studera utsläppen från skorstenarna
    och med en skylt med texten DETTA HAR JAG ÅSTADKOMMIT
    pga av att jag är en jubelidiot som inget begriper om verkligheten.

    66
  4. Tovatt kommer tydligen från en familj med dyslexi. När de skulle byta efternamn föll några bokstäver bort? Skulle naturligtvis vara Toksvatt? I vart fall vore det ett lämpligare efternamn.

    44
    2
  5. TokFnatt är en produkt av ett havererat utbildnings system . . . verkar vara enda lösningen att hela SE kollapsar totalt, då finns det inget utrymme för sådana personer. Skulle han och hans gelikar hamna på en öde ö, så är det tveksamt att de överlever ett dygn !

    55
  6. Efter septembervalet -22 kommer Tovatt att bli av med jobbet .
    Sedan kan han fördriva sina dagar i sällskap med Veronica Palm på skattebetalarnas bekostnad .
    Enligt ett rykte som går kommer Magdalena A. Och Partisekreterare Baudin att rösta på (SD) i kommande val.
    Detta efter att ha läst om tillståndet i Konungariket Sverige .
    Elbrist, kriminalitet , hedersförtryck, barnfattigdom, välfärdsras , Polisbrist, otrygghet , urusla pensioner , upprepade lögner i SVT , taskiga skolmiljöer, kort sagt ett samhälle i upplösning .
    Allt orkestrerad av Sossarna .
    De (Andersson och Baudin) röstar som 35% av LO kollektivet pga omsorg om Sverige och Svenskarna .
    En bra början .

    45
    • Det kan kanske vara en twistad sanningen där Polen har sagt att ni måste öppna Karlshamnsverket för vi kan inte garantera att vi har nog med produktion att skicka upp.

      12

Kommentera