Öppet brev till Magdalena Andersson

INSÄNDARE. Hej Magdalena,

Välkommen till din första dag på det nya jobbet!

Igår hade du som vi alla såg en spännande dag i din riksdagsbubbla. Jag kan bara inte låta bli att reflektera över ett par händelser som samtidigt hände i min verklighet och som oroar mig extremt mycket.

Magdalena Andersson (S) SVT skärmdump

Jag bor i Huddinge. Där avrättades en man mitt i ett bostadsområde 300 m bort från där familjen och jag bor. Barnen har gått i den förskola framför vilken detta hände. Det kom inte ens upp på Rapports lokalnyheter. Problem med råttor i bostadsområden togs dock upp. Förstår du hur skadat ett samhälle är när ett brutalt mord inte rapporteras ens på lokalnyheterna? Socialdemokrater brukar säga att dom är stolta, men inte nöjda. Hur är det med dig och våldsutvecklingen? Stolt? Nöjd?

Vi värmer vårt hus med el. Igår satte elpriset ett nytt svenskt rekord. Jag måste säga att klumpen i magen känns. Hur ska detta gå? Hur mycket av vår budget kommer uppvärmningen av huset att ta i vinter? Sedan ni tillträdde 2014 har ni genom den politik ni bedrivit lyckats stänga fyra av landets kärnreaktorer. 30 % av den kapacitet vi hade när ni tillträdde! Tror du att den kapaciteten hade behövts nu och när det blir ännu kallare? Tror du att priset på el hade varit lägre om verken varit i drift idag? Jag vet vad jag anser. Är du stolt? Nöjd?

Idag presenterade du din regering och la fram regeringsförklaringen. Vilka krafttag ska ni återigen lansera precis som ni gjort gång på gång de senaste åtta åren. Utan resultat!

Tag hursomhelst väl vara på de närmaste tio månaderna. Jag hoppas innerligt att det är all tid du får som statsminister. Sveriges befolkning behöver bättre företrädare. Socialdemokraterna med stödpartier behöver sitta på utvisningsbänken länge, länge. Det var längesedan ni byggde landet. De senaste mandatperioderna har ni bara rivit ner och förstört. Rött kort!

Anders, Huddinge

12 thoughts on “Öppet brev till Magdalena Andersson

 1. Ja, att inte fler fattar hur oerhört genetiskt destruktiva socialdemokraterna är. Bara genom att de finns! Det ligger inom i själva det socialdemokratiska konceptet, att rasera allt gott. Därför, att inget tillåts vara i fred från deras klåfingrar. Allt måste de ge sig på och förstöra, dra ner och göra lort utav. Ty sådan är socialdemokratin till sin genetiska natur!

  24
  1
 2. Vår urusla Media är duktiga att frasa i nyheter om Covid19 , men förtiger sådant som inte passar regimen som mord och dyligt, dom är också duktiga på att förtiga allt om olyckan
  där Lars Wilk och två poliser omkom, det ska tydligen tystas ner till varje pris, Lars Wilks
  begravning som skedde i Fredags lyckades fegmedia även att kringgå, och lastbilsföraren
  som bilen krockade med har också helt gått under radaren, DET SKA TYSTAS NER, där
  är något som är väldigt skumt!

  Och alla dom rötägg som frossade i glädje över Wilks död, ja dom blev givetvis inte
  kontaktade av Ashberg och compani. Dom var ju inte Pensionärer och Svenskar.

  38
  • Media har skrivit lite om Vilks begravning som skedde i stillhet med några få närvarande i Viken på önskemål av Vilks sambo.

   Även lastbilschaufförer som ligger kvar på sjukhus har intervjuas i Media.

 3. Märkligt att lyssna till hennes tal om alla krafttag som nu ska tas mot Brottsligheten,
  man får intrycket av att det är någon annan som styrt landet? Men om jag inte är fel underrättad så är det sossarna, som med hjälp av Miljöfacisisterna som styrt landet
  i 7år, och under den tiden har den grova brottsligheten bara eskalerat, och under den
  tiden har justitieministern hetat Morgan Johansson, som snackat o snackat och
  tillsatt utredningar, och resten av tiden Twittrat på nätet, och denna person som inte fått
  ändaqn ur vagnen ges nu ännu en chance att låta brottsligheten eskalera??Otroligt!

  46
  1
 4. Respekt Anders. Väldigt välformulerat.

  (Bor en bit norr om dig. Här knallades det ner en kille 50 meter längre ner på gatan för några år sedan. Två rappa knallar, tyst i 5 sekunder, sedan tre snabba skott till. Antar de sista när han låg ner.
  Värmer också huset med ei, i o f s bergvärme, men visst svider det ändå.
  Hoppas verkligen också det bara blir 10 månader samt MP, L ut ur Riksdagen. Är väl för mycket att hoppas på att C går samma väg.)

  85
  1
 5. Väl valda ord, men tyvärr för blinda ögon och döva öron. Vanligt folk är inte direkt prioriterade.

  73
  1
 6. Såssarna stängde även Barsebäcks bägge reaktorer 1999-2005. Det blir in Alles 6 reaktorer som kommande bänknötarna lagt ner. Ta tillbaka kärnkraften nu!

  86
  1
 7. – men större delen av svenska ”röstare”
  röstar ju på socialdemokraterna !

  – vilka är det som gör fel ?

  Enligt statistikens grunder är 50% av alla som röstar dummare än genomsnittet .

  – är det därför Vårt Fosterland är på väg
  att gå under ?

  => Vissa lär sig dock aldrig !

  77
  1
 8. Tack Anders! De krafttag som lovas i talarstolen verkar överlämnas till utredningar i vanlig ordning som Morgan är specialist på och om nu förstärks med Ygeman som lade ner två kärnkraftverk. Han som jag läste i morse skyller elkrisen på Putin och Pandemin. Ingen i regeringen har ansvar.

  Och JK Mari Heidenborg som delar ut stora pengar till mördare för deras lidande svarar nu på regeringens remiss om skärpta straff för gängkriminella. Hon avstyrker. Få se om Du, Morgan och Ygeman kommer till snabbt beslut nu i vinter för att stoppa gängen.

  71
  • Och i kväll i SVT-Aktuellt skyllde den nye finansministern, “knytblusen” Damberg, det höga bensinpriset på Ryssland. Och tillade, att det nog skulle bli svårt att sänka det – pga pågående klimatkris och fossila bränslen, vilka skall fasas ut.

   13
   1
 9. Anders:
  Du är inte ensam om,att ha upptäckt vilket tillstånd de Röda med hjälp av Gröna extremisterna,har försatt landet i.
  Skrev under annan rubrik,hur hon nu tillsatt en kurdisk Beduin,som ansvarig för landets El-försörjning !
  Alltså vad gäller El-kostnaden kan du inte förvänta dig någon bättring. Vi får alla vara tacksamma så länge lampan lyser,när vi söker tända…..
  Till sist ett gott råd,lås alltid din bil,så fort du satt dig in. Bil-rån har blivit dagens schlager bland allt pack de importerat.

  78
  1

Kommentera