Här är några av ministrarna som statsministern borde sparka

INRIKES. Idag ska statsminister Magdalena Andersson (S) läsa upp sin regeringsförklaring och berätta att hon ska knäcka gängen, ordna skola och vård och satsa på klimatet. Precis som vanligt alltså, efter det ska hon läsa upp sin ministerlista.

Expressens ledarredaktion föreslår några ministrar som statsministern bör sparka.

 • Justitie- och migrationsminister MORGAN JOHANSSON. Sveriges justitieminister är en politisk räv, som kan skruva fakta som få och byta åsikt likt andra byter kavaj. Den sortens skamlöshet kanske gynnar Socialdemokraterna som parti, men att vara duktig på att trolla är sannerligen ingen merit för en justitieminister. Johansson pratar gärna ofta och mycket om allt som regeringen gör för att vända den allvarliga brottsutvecklingen. Ibland håller han presskonferens flera gånger om samma förslag för att öka genomslaget. Men det som kommer ut i andra änden kan bara sammanfattas som ”för lite, för sent”. Sverige behöver en justitieminister som har sitt fulla fokus på sakfrågorna och driver dessa framåt med en kompromisslös energi. 
 • Energiminister ANDERS YGEMAN. I ett läge då landet brottas med växande elproblem har Ygemans insatser präglats av förnekelse och senfärdighet. Han har entusiastiskt tittat på när fullt fungerande kärnkraft har lagts ner, och blundar för de negativa effekterna som redan är uppenbara. I stället upprepar han likt en robot att Sverige har ett elöverskott på årsbasis. Som om det var svaret på frågan. Magdalena Andersson har blivit av med det elproblem som stavas Miljöpartiet. Men den nya statsministern borde satsa på någon som är kompetent. Ygeman har gång på gång visat att han är kraftigt överskattad som politiker.
 • Socialminister LENA HALLENGREN. Socialministerns favorituttryck under pandemin var ett argsint ”Jag utgår ifrån…” följt av, exempelvis, ”…att regionerna ser till att lösa det här”. Efter coronakommissionens stenhårda kritik av den sena masstestningen svarade Hallengren – förstås – att regionerna var ansvariga och att ”Jag är lika förbannad som alla andra.” Statsminister Andersson bör skaffa en socialminister vars mellannamn inte är Ansvarsflykt.

-Pettersson stoppar där, fast det finns fler exempel. Tyvärr är urvalet av kompetenta ministerämnen mycket begränsat inom det Socialdemokratiska partiet.

josephzohn | licensed under CC BY-ND 2.0

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Här är några av ministrarna som statsministern borde sparka

 1. Morgan Johansson, är dessutom en mycket farlig diktatorisk dessutom! Det är han som har initierat förslaget om att förbjuda ”rasistiska” organisationer fr o m i början av nästa år. Han är, med sin stalinfrisyr, en farlig Heinrich Himmler!

  2
  1
 2. […] Maktmissbrukaren Stefan Löfven avgår och ersätts av Magdalena AnderssonSå här ser den demografiska hotbilden ut i SverigeFörsvarsmaktens nya annonskampanjStefan Sauk om brottsutvecklingen i SverigeStefan Löfvens politiska gärning under sju år.Så koloniseras SverigeTommy Ulmnäs: EU är en förbannelseSocialdemokraternas politik leder till ett rövarsamhälleSocialdemokraterna fortsätter att förstöra BorlängeInvasionsverkets groteska verksamhetMyndigheten för samhällsförstörelse.Här är några av ministrarna som statsministern borde sparka […]

  20
 3. Det bästa vore väl om alla satans vänsterdrägg bara avgick kollektivt? Det är ju bevisat att det inte går att driva ett land framåt med vänster (kommunist)politik…

  54
 4. Finns det någon som åstadkommit något positivt under de senaste 7 åren? Håller tummarna för att sänket Mållgan blir kvar och att sänket Måååna dyker upp som något riktigt viktigt.

  40
 5. Kommer Strandhäll in i regeringen så kan SD spara in mycket på kampanjmaterial till valet nästa år. Vad hon än säger, twittrar eller tycker/anser är ett garanterat sänke för S.

  65
 6. Men det kan också bli så att Mogge kan få in sin Fjälla i Regeringen, och det är knappast någon förstärkning?

  54
  • Det blev så att Morgan fick in sin fjälla i regeringen. Det är otroligt. Den här regeringen är ju värre än den förra. Men vem är förvånad? Inte för att jag saknar miljöpartiet. Det här blir värre och värre.

   40

Kommentera