Danmark inför krav på coronapass och återinför krav på munskydd

PANDEMI. Nu krävs munskydd för alla som är över 12 år och ska resa med bussar och tåg i Danmark, rapporterar P4 Malmöhus. Dessutom krävs coronapass för alla över 15 år som visar att du är vaccinerad eller nyligen testat negativt på vissa platser, till exempel hos frisörer och tatuerare, skriver kanalen.

Bild CC BY

Från och med fredagen 26 november kan arbetsgivare i Danmark kräva att de anställda visar upp coronapass. Kraven på munskydd gäller inte barn under 12 år och kraven på coronapass gäller inte barn under 15 år.

I skrivande stund har omikron-varianten upptäckts i 14 länder, skriver Washington Post.

 • Australien
 • Belgien
 • Botswana
 • Kanada
 • Danmark
 • Frankrike
 • Tyskland
 • Hongkong
 • Israel
 • Nederländerna
 • Portugal
 • Skottland
 • Sydafrika
 • Storbritannien
 • Sverige

Igår släppte WHO ett pressmeddelande där de utlovade att ge nya detaljer om mutationen så snart det fanns att tillgå.

”Det är ännu oklart om omikron är mer smittsamt (sprider sig snabbare från person till person) jämfört med andra varianter, som delta”, skriver de.

”Det är ännu inte klarlagt om omikron-infektioner orsakar allvarligare sjukdom jämfört med infektioner av andra varianter, som delta”.

Här hittar du hela WHO:s pressmeddelande.

SVERIGE: Från och med den 1 december måste arrangörer av allmänna sammankomster eller offentliga tillställningar inomhus vidta vissa åtgärder mot smittspridning. Som till exempel möjlighet för deltagarna att tvätta händerna eller tillgång till handsprit. Arrangörer kan också välja att alla som deltar i evenemanget ska visa vaccinationsbevis, om evenemanget är inomhus och fler än 100 personer deltar. Om deltagarna inte behöver visa upp vaccinationsbevis ska särskilda smittskyddsåtgärder vidtas av arrangörerna istället: deltagarna ska ha anvisad sittplats, sällskap ska bestå av max åtta personer,sällskap kunna hålla ett avstånd om minst en meter till varandra.

Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex och nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Institut, rapporterar danska TV2.

ÖREBRO HOCKEY KRÄVER VACCINATIONSBEVIS

Från och med den 1 december, och hemmamatchen mellan Leksand på torsdag, krävs vaccinationsbevis och legitimation vid besök i Behrn Arena, meddelar Örebro hockey.

Negativa test eller bevis på genomgången covid gäller inte. Barn under 18 år omfattas inte av kravet att visa upp vaccinationsbevis, men måste kunna visa legitimation.

Detta till följd av att regeringen beslutat om att vaccinationsbevis kan användas som smittskyddsåtgärd vid offentliga tillställningar och allmänna sammankomster som äger rum inomhus och samlar fler än 100 personer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Danmark inför krav på coronapass och återinför krav på munskydd

 1. Nu verkar det som dom mest paranoida antivaxxarna fick rätt. 4 sprutor på två år. Man undrar hur många sprutor det blir i slutänden? Hur många sprutor klarar vår kropp?
  Har dock förstått att Ivermectin inte är att leka med, så det verkar vara en omöjlig ekvation.
  Då återstår bara att lämna ansvaret till varje individ att skapa sig en så stark kropp som möjligt.

 2. Enligt New York Times COVID-19-tracker så har 50 miljoner amerikaner drabbats av sjukdomen, nära 15000 per 100000 varav 234 per 100000 har dött. Senaste sju dagarna har 85/100000 smittats i Michigan som har hårda restriktioner och masktvång och 3/100000 i Florida där man nyligen förbjöd masktvång. I Sverige har ungefär 150/100000 avlidit.

 3. När pandemin är över så kommer Petterssons kommentatorer att finnas kvar alltså de som inte vaccinerat sig.
  Vi andra kommer att vara döda och ångra oss i himmeln eller helvetet att vi lyssnade på Lars Bern, globalisterna och Swebbteve.

  2
  13
   • https://nyheter.swebbtv.se/norge-80-procent-av-smittade-ar-fullvaccinerade/
    Det är dubbel- och trippelvaccinerade vuxna som driver covidsmittan i Bodø i norra Norge. Det skriver två läkare i Aftenposten. 8 av 10 smittade är vaccinerade. Därmed kommer covidpassen knappast göra nytta, förutom att kanske skydda ovaccinerade från vaccinerade, påpekar de.

    Det är Kai Brynjar Hagen, smittskyddsöverläkare i Bodø och Tor Claudi, överläkare i Bodø, som nu kritiserar den norska regeringens hantering av covidsmittan.

    Enligt läkarna har regeringen infört ”tveksamma” rekommendationer och regler, däribland att lägga ansvaret på kommunerna men samtidigt frånta dem fungerande verktyg mot smittan.

    Och corona-passen tror de kommer ha liten effekt på smittspridningen.

    I Bodø kommun är det dubbel- och trippelvaccinerade som driver smittan, enligt läkarna.

    25
    1
   • Nu kom detta också från Norge.
    I Norge skriver Aftenposten att nya fall av covid sker främst mellan vaccinerade och man har hittills inte sett några fall där ovaccinerade smittat vaccinerade. De norska läkarna, menar således att vaccinpassen är helt onödiga.

    ”Vi har hittills inte sett exempel på smittspridning från ovaccinerade personer i Bodø. Ett coronaintyg hindrar inte de fullvaccinerade vuxna, som alla har ett intyg, från att sprida smittan. Den största förebyggande effekten kan bli att det skyddar ovaccinerade från kontakt med eventuellt smittsamma vaccinerade, men det var knappast syftet.”

    Ännu ett bakslag för vaccinhetsarna.

    24
    1

Kommentera