De spionmisstänkta bröderna Kia har båda arbetat på Säpo

SPIONERI. De två bröder som sitter häktade misstänkta för grovt spioneri har båda jobbat på Säpo, uppger flera av varandra oberoende källor för SVT Nyheter. Det är dock oklart om de arbetade på Säkerhetspolisen samtidigt.

Den äldre brodern, Peyman Kia, pressbild

Det är sedan tidigare känt att den äldre brodern jobbat på Säpo. Den yngre jobbar numera inom den privata sektorn, men har även jobbat på Säpo ”under en tid”, enligt SVT:s källor.

Båda männen misstänks ha spionerat på Sverige i över tio år. När det misstänka brottet började, 2011, läste den yngre brodern första terminen på polisprogrammet, enligt dokument från polisen.

Om spionerna på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “De spionmisstänkta bröderna Kia har båda arbetat på Säpo

  1. Det finns fler med samma bakgrund som genomfört en “vandring genom institutionerna” bl a på institutioner av central betydelse för Totalförsvaret. Ett tips är att titta på vilka som kvoterats (handplockats) till befattningen säkerhetschef och vilka “prestationer” de åstadkommit längs vägen.

    11
  2. Detta visar hela Sverige i ett nötskal. kaus i samhället allt har rasat samman, skola, vård, och rättsväsendet och alla skyller på alla. Nu har galenskapen intagit sista utposten i riksdagshuset. Omvärlden skrattar medan folket gråter.

    12

Kommentera