Dagens tankeställare 43

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: ”Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 43

En sommardag satt jag på en uteservering här i förorten i sällskap med ett tysk-engelskt par. Vi bärsade och snackade och hade det hur trevligt som helst. I ett skede berättade engelsmannen en slipprig vits om friidrott, närmare bestämt om damernas häcklöpning (hurdles på engelska).

En medelålders kvinna vid bordet bredvid avbröt emellertid och höjde ett ampert pekfinger. Vi skulle inte alls sitta där och flabba åt folk med nedsatt hörsel! Hon själv hade en döv vän som var verkligen fin och begåvad!

Jag satt en god stund och klippte oförstående med ögonen. Vad i all sin dar pratade människan om? Så framgick det att hon hade tolkat ordet ”hurdles” som ”heard less”.
Såja!

Här har vi vardagens politiska korrekthet i ett nötskal:

– tokkärringen missförstod alltihop, med andra ord: hon fattade ingenting
– hon ansåg sig stå på de godas sida mot oss förskräckliga människor
– hon tyckte sig ha rätt att lägga sig i saker som inte angick henne det minsta
– hon såg det som sin plikt att tillrättavisa oss – lyteskomik och utsatta minoriteter!
– ju mindre man begriper, desto mer ska man gapa
– humor är en allvarlig sak

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Kommentera