Gör det olagligt att håna poliser

RESPEKT. Det måste återigen bli straffbart att förolämpa och trakassera poliser. Det skriver Lena Amorøe, nationellt huvudskyddsombud på Polismyndigheten, i en debattartikel i Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Steget Efter. Morgan Twittrar

”I olika sammanhang vittnar enskilda polisanställda om hur de smädas och kränks dagligen av kriminella i sin yrkesutövning utan att de kan göra särkilt mycket åt saken”, skriver Lena Amorøe.

Amorøe menar därför att brottsrubriceringen missfirmelse mot tjänsteman, som togs bort 1976, måste återinföras. Dessutom tycker hon att politiker ska skärpa lagen om blåljussabotage för att förtydliga allvaret i brottet att försvåra för rättsväsendet.

Några få exempel på vad poliser kan få höra: ”Horor, fittor, fucking grisar, känn på min kuk, sitt på min kuk, du har inte fått kuk på länge och är torr som en öken, hoppas du har en dotter som blir våldtagen eller dör i en trafikolycka”.

-Pettersson säger att efter sådana ord eller när någon inte lyder polisen ska det dröja högst tio sekunder tills vederbörande ligger på marken med händerna handbojade på ryggen…

Men tyvärr har vi en justitieminister som i bästa fall tillsätter en utredning och prioriterar annat…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Gör det olagligt att håna poliser

 1. Dessa, våra skyddsänglar, ska inte behöva bli hånade i sin yrkesutövning!

  Utvalda, med ambition att skydda medmänniskor, väl utbildade, vältränade
  och beredda att ta risker för att skydda oss andra, är poliser värda all respekt
  och tacksamhet !

  Tack poliser!
  // ”age”

  11
 2. – men det blir väl fortfarande tillåtet att berömma poliser ?

  De behöver få veta vilket högt värde de har !

  ”Beröm en polis när du har möjlighet !”

  //”age”

 3. jq förstår inte det är väl bara att klappa till fanskapet om han är otrevlig.. det är ju då att om man inte gillar polisen så har man rätt att säga det men polisen har ochså rätten att säga att han skiter i hans åsiker och om polisen säger åt någon att försvinna då skall den som blivit till sagd att gör som han blivit tillsagd. det är inte så att man måste gilla folk . men polisen har rätt att använda våld oxh det gäller om ett helt hyde skulle skulle tro att dom kan ta försig

  13
 4. En polis i utsatt läge ska få använda vapen utan rättsliga följder… Slöddret som provocerar polisen får helt enkelt ta konsekvenserna av sitt eget agerande!

  26
 5. Siktar man på någon med en ”fakepistol” alltså inte riktig, så 2 år direkt på kåken, gäller givet inte barn under 15.

  Är man under 15 så gäller hårdare tag innan det eskalerar när man blir äldre, inget jäv… socialdravel med något fruntimmer med ”rätt värdegrund”. Baaaaarn.

  18
 6. Jag minns den tiden då hån eller hot mot polisen belönades med käftsmäll på plats. Återinför det !

  35
  1
 7. Detta klientel som saknar respekt för poliser med flera, har inga spärrar. Alla straff avtjänas utanför Europa.

  33
 8. Blir en polis trackaserad eller hånad så ska det smälla direkt
  Sluta dalta med slöddret.Ni har ju för fan både batong och pistol.

  40
 9. Fantastiskt. En lag som klargör att det är kriminellt att vara kriminell. Hur ska sen verkställandet gå till ? Så många poliser finns inte att alla gaphalsar kan tas omhand vid varje ingripande. Efter alla dumheter med Dialogpoliser, Pizza, Kaffe o bullar, Knäböjningar, Sluta skjut, Plastarmband och Pride-deltagande är respekten som bortblåst. Ska man verkligen behöva lagstifta om det uppenbara ? Det behövdes t.ex. lagstiftas om blåljus-sabotage och att det blev förbjudet att rymma från fängelset. Våldtäkter kunde vara antingen ”Aktsamma” eller ”Oaktsamma”……..Jösses vilken cirkus !

  40
  • Svensk polis ska ha rätt att ge verkanseld med elpistol eller i värre situationer med riktiga vapen vid provokation mot sig, utan efterverkningar för de inblandade poliserna efteråt! Svensk polis behöver mer frihet att få använda sina vapen utan rättsligt efterspel!

   23

Kommentera