WHO varnar för ytterligare 700.000 dödsfall i Europa i vinter

PANDEMI. Dödsfallen i Europa från Covid-19 kommer att nå 2,2 miljoner i mars baserat på nuvarande trender, varnade Världshälsoorganisationen och rådde länder att vaccinera mer för att undvika ytterligare nedstängningar, rapporterar Sveriges Radio med flera, bland annat Politico.

Bild: Marvin Halleraker marvin@marvin.no

Covid är nu den ledande dödsorsaken i Europa, och antalet rapporterade dagliga dödsfall närmade sig 4.200 förra veckan, dubbelt så mycket som i slutet av september, sade WHO på tisdagen. Den ackumulerade summan är 1,5 miljoner i WHO:s europeiska region.

WHO sa att de förväntar sig att intensivvårdsavdelningar i 49 av 53 länder i regionen kommer att ha hög eller extrem stress från nu och till början av mars.

Utbrottet har accelererat i Europa de senaste veckorna då kallare temperaturer leder till mer umgänge inomhus, samtidigt som många länder har lättat på restriktionerna. WHO har upprepade gånger sagt att pandemin ännu inte är över och att regeringar bör behålla folkhälsoåtgärder som maskbärande tillsammans med vaccinationer.

”När vi närmar oss slutet av 2021, låt oss göra allt vi kan genom att vaccinera oss och vidta personliga skyddsåtgärder, för att undvika den sista utvägen av nedstängningar och skolnedläggningar,” sa Hans Kluge, chef för WHO för den europeiska regionen.

Omkring 54 % av människorna i Europa har fått två doser av vaccinet mot covid-19, även om det varierar från 10 % till 80 % i enskilda länder, sade WHO.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

28 thoughts on “WHO varnar för ytterligare 700.000 dödsfall i Europa i vinter

 1. Om nu vaccinet inte funkar, låt bli att ta det, om ni vill rädda liv, så är det redan försent, miljontals har redan tagit det vaccin ni så ihärdigt bekämpar.

 2. En tysk tidning skriver 28 oktober om den höga förekomsten av plötslig död, hjärtstillestånd och hjärtinfarkter för idrottsmän de senaste fem månaderna. Kan detta bero på covidvaccinen?
  Totalt har 17 idrottsmän yngre än 40 år avlidit. En klar majoritet av de som avlidit eller fått hjärtstillestånd är fotbollsspelare. Vi vet att covidvaccinen ger en påtagligt ökad risk för hjärtmuskel- och hjärtsäcksinflammation för män yngre än 30 år, så vad säger tidningsuppgifterna om detta?

  https://checkfact.org/nastan-8-ganger-hogre-dodlighet-for-unga-europeiska-fotbollsspelare-i-hjartstillestand/?fbclid=IwAR23E4L09MaZDmg37xEdDnsJ-CxqH–EdKYVyCbjDoiO4oR6IRl4BiCaftw

  11
 3. Nu har SVT ändrat tillbaka till döda med Corona. Verkar helt oseriöst. Undrar när dom ska bestämma sig om man dör i Corona eller med Corona. Det är en avsevärd skillnad.

  20
 4. England mellan vecka 42 – 46, vaccinerade och ovaccinerade, sidan 19 och 21
  Personer under 18 är det ca 6,5 gånger fler smittade som är ovaccinerade (255 755) än vaccinerade och 10 dödsfall som är ovaccinerade, inga vaccinerade har dött i det åldersspannet.
  18-29 så är det ungerfär jämt mellan vaccinerade och ovaccinerade
  Sen vänder det till att det är fler vaccinerade som blir smittade och då ligger det på ca 5 gånger fler än ovaccinerade.

  Tittar man på antal dödsfall så är det betydligt flera vaccinerade som gått bort än ovaccinerade under denna perioden.

  https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1034383/Vaccine-surveillance-report-week-46.pdf

  https://www.gov.uk/government/publications/covid-19-vaccine-weekly-surveillance-reports

  Tittar man överlag på 2021 så var det många ovaccinerade som dog i början på året men nu senaste månaderna så är det 3 gånger fler som är fullvaccinerade som går bort än ovaccinerade.

  https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

  Visst, flera är vaccinerade, men de som är ovaccinerade nu så är det inte förvånande om många av dem redan har ett immunförsvar emot covid och behöver inte vaccineras.

  En faktor som alltid saknas gällande de som dött är hur många som har underliggande sjukdomar och/eller dåligt allmäntillstånd.

  19
  2
  • Kommer du inte ihåg detta karlakerman?
   Tittar man överlag på 2021 så var det många ovaccinerade som dog i början på året
   Det berodde på att du räknades inte som sprutad förre upp till 21 dagar efter 2 sprutan
   Lita olika i länderna Det var 14 dagar i Sverige om jag inte mins fel

   • Jepp, i sverige, men i England har de varit väldigt tydliga med statestiken, öppna excelfilen som finns på
    https://www.ons.gov.uk/peoplepopulationandcommunity/birthsdeathsandmarriages/deaths/datasets/deathsbyvaccinationstatusengland

    På flik 2 delar de upp dödstalen i ovaccinerade, inom 21 dagar efter första dosen, 21 eller fler dagar efter första dosen, och sen efter andra dosen.

    På flik 3, gör de samma men per dag och åldersgrupp

    Tittar du på flik 5 och 6 så ser du skrämmande siffror gällande totala dödstalen ovaccinerade vs vaccinerade och vilka åldersgrupper det handlar om.
    Det har dött 3 gånger fler vaccinerade än ovaccinerade, mellan 2 jan och 24 sep.

   • Jag kanske inte fattar men nedanstående är hämtat från samma ställe som du hänvisar till. Där står att risken för ovaccinerade att dö är 32 gånger högre än för vaccinerade.

    Between 2 January and 24 September 2021, the age-adjusted risk of deaths involving coronavirus (COVID-19) was 32 times greater in unvaccinated people than in fully vaccinated individuals.

    The weekly age-standardised mortality rates (ASMRs) for deaths involving COVID-19 were consistently lower for people who had received two vaccinations compared with one or no vaccinations.

 5. det är konstigt är inte störe delen av Europa vaccinerad.. om man om man drar av dom döda och lägger till dom friska då borde flockimunitet gälla??? sen desa anti vax vad är det för något i % och hur många är imuna av dom natuligt är dom över 80 år .
  det är något fel med vaccinet

  19
 6. Med risk att stöta mig med Pettersson,och vaccinations-förespråkarna lägger jag in en länk,kring den överdödlighet som framkommit i tyska undersökningar,bland dem som redan vaccinerat sig….
  Speciellt uppgiften om att yngre årgångar upp mot 40-årsåldern är hårdast drabbade,bland dem som trodde sig ha fått ett skydd mot C-19,är oroande.
  Ett ytterligare märkligt resultat är,att just de flesta som dött,befunnit sig i de Delstater som haft/har strängast regler !!
  :https://www.pi-news.net/2021/11/studie-je-hoeher-die-impfquote-desto-hoeher-die-uebersterblichkeit/
  Tyvärr är länken på tyska men hoppas likväl några kan tyda resultatet.

  35
  • Så nu drabbas de vaccinerade inte bara i England utan även i Tyskland.

   According to this, the excess mortality rate in Germany has increased in all 16 federal states in the period considered compared to 2016 to 2020. However, another finding is even more serious: According to this, the excess mortality rate does not decrease with the vaccination rate, but increases.

   21
  • Det är också särskilt anmärkningsvärt att de två federala staterna Sachsen och Thüringen, som betraktas som vaccinskeptiska fästen, fortfarande har den minsta ökningen av överdödligheten, vilket ”bara” är två respektive fyra procent, medan överdödligheten hos föregångaren Mecklenburg-Vorpommern är 16 procent.
   Inte så konstigt med tanke på att här finns ju även sprutade

 7. Så det hederliga gossarna på WHO med sina ledare från diverse Bananrepubliker och annat varnar….med sina rådgivare från bla Blackrock….som har ”investeringar” i vaccin…som investerar i fuckbook…som investerar….o nej, jag orkar inte länka.

  36
 8. Det jag undrar är om de som vaccinerar sig och blir sjuka, får dom lika bra skydd som jag som varit sjuk utan att vaccinera mig, när vi sedan är friska?
  I så fall borde det snart vara över.
  Jag har också noterat att dom ändrat från med Corona till i Corona. Är det statistikfel eller dör dom i Corona nu?
  Läste också en artikel i Berliske att det var mycket fusk med statistiken på danska sjukhus.
  Tur att vi har 4:e statsmakten som håller koll på vår regering och Samhället.

  40
   • Det finns mycket statistik att bläddra i och jämföra. Media blandar och ger hej vilt, allt för att få Corona att framstå som så farligt som möjligt. Det är en stor brist att de som kallar sig 3:e statsmakten inte kan ge en riktig bild av vad människor dör av egentligen. Dom skriver bara skrämselreportage och räknar döda.
    Stackars ungdomar som måste växa upp i dessa vansinnestider. Vi som varit med ett tag vet att media lever på att skrämma människor.

    45
  • Mitt absoluta svar är ingen dör av covid-19! Covid-19 har aldrig kunnat isoleras som ett mål att rikta ett vaccin mot! Covid-19 finns bara i en data-simulerad variant!

   20
   1
 9. Det förekom knappt någon överdödlighet alls 2020 och tror knappast att fler dör av covid i år heller.
  Däremot ser man nu I exempelvis Skottland och Tyskland en viss överdödlighet bland vaccinerade.
  Många vaccinkritiker har varnat för att mRNA produkterna förstör människors naturliga immunförsvar vilket kan vara en förklaring till dessa siffror.
  Ute i världen så är det främst de länder som vaccinerat hårt som har den största smittspridningen, det är hårda fakta.
  Länder som använder ivermectin eller hydroxiklorokin har sällan några problem värt namnet.
  Att WHO fortsatt förordar vaccinet visar bara på att dom går sina finansiärers ärenden.
  Visst kan vi drabbas av 700000 ytterligare dödsfall i vinter men då lär merparten vara av biverkningar av vaccinen.

  49
  1

Kommentera