Visade inga reaktioner

MEDIA. Kyle Rittenhouse frias på samtliga punkter, skrev vi på bloggen för ett par dagar sedan. Även Dagens Nyheter tar upp fallet med tonåringen som sköt två män till döds och skadade en tredje i Wisconsin förra året.

Rittenhouse stod inledningsvis åtalad för mord, mordförsök, grovt vållande till annans död, vållande av fara för annan och olagligt innehav av vapen hos minderårig. Fällande domar skulle leda till livstid i fängelse för 18-åringen.

De män han dödade och skadade var AFA-aktivister som deltog i BLM-upplopp.

Kyle Rittenhouse befanns icke skyldig på samtliga åtalspunkter, ett beslut som inte kan överklagas. Den eniga juryn bestod av sju kvinnor och fem män.

-Pettersson noterar att DN verkar stå på upploppsmakarnas sida, när de framställer Rittenhouse som okänslig.

Inga reaktioner skriver Dagen Nyheter. Vad tycker ni?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Visade inga reaktioner

 1. Det finns en anledning till att jag bara läser Petterssons blogg !

  Väl beskrivet, sakligt, väl underbyggt gör Petterssons blogg till,
  kanske den bästa nyhetsförmedlingen vi har.

  Tack Pettersson !

 2. Nu skriver de faktiskt ”Artonårige Rittenhouse började gråta och föll för en kort stund ihop mot bordet framför sig innan han kramades om av sin advokat efter att domen lästs upp. Med darrande händer förde han sedan en vattenflaska till munnen och drack ur den.”
  https://www.dn.se/varlden/17-aringen-som-dodade-tva-i-usa-domdes-pa-fredagen/

  Fast på sätt och vis gör det saken värre, för det finns ju ingen rättelse i DN.

  Det finns därför bara två förklaringar till den ursprungliga textens felaktighet:
  1. Journalisten har inte sett bilderna och hittar på.
  eller…
  2. Detta görs medvetet med den första versionen som man vet många läser, så ”rättar” man sedan och har ryggen fri om det kommer klagomål. Det är ju rätt vanligt med felaktiga förstaversioner som är till nackdel för högern i gammalmedia. Jag tror ofta det är med flit.

 3. Om Rittenhouse mördade något, så var det åklagarduons karriärer. Ifall de lyckats, så skulle de ha blivit demokraternas nya stjärnor nu är de föredettingar vad karriären beträffar.

  Ingen ställer heller frågon om varför åklagarnas stjärnvittne (den sårade) var beväpnad och siktade på R. vilket bland andra detaljer klart framgick av det videomaterial som försvaret innehade. Är faktiskt riktigt kul att se åklagarnas reaktioner när deras stjärnvittne tvingas medge att han siktade på R med avsikt att använda sitt vapen innan R öppnade eld för att skydda sig. Medgivandet drog mattan undan hela åtalet mot R.

  26
  1
 4. ja det är skilnad på nyanser en polis med tveksam kunskap påstås begå mord när han misslyckats arrestera en påtänd neger ..
  i nästa fall är det ett konstigt garde ute och vädrar bössorna det är visst ok?? man ser visst ned på ordningsmakten och upp på olika typer av garden ..
  det måste införas i Sverige sänd hemvärnet till rosrngård för att ränsa med skarp ammunition rörstås

  30
  2
 5. Om min son när han var 17 år, skulle ge sig ut på gatorna med ett halvautomatiskt vapen, så skulle jag stoppat honom.

  8
  34
 6. Hur skall vi demokrater och fosterlandsvänner ta oss an alla fekaliemurvlar i sina skyddade hålor?

  44
  1
 7. Därför väljer vi som inte vill betala för dålig journalistik, bort DN som media, då de inte kan skilja på sant o falskt. Mycket är inte så uppenbart som i Rittenhouse fallet.

  73

Kommentera