Vad får vi för pengarna?

EKONOMI & SKATTER. Leif Östling har bland annat varit framgångsrik vd för Scania i Södertälje och ordförande för Svenskt Näringsliv. Nu startar Östling en kommission som oberoende ska granska effektiviteten i hanteringen av de svenska skatteresurserna inför valet nästa år. ”Syftet är konkret: jag vill veta vad vi får för våra skattepengar”, skriver han på DN Debatt, tyvärr bakom betalvägg.

Leif Östling, Foto Ekerlids förlag

Gruppen kommer att ledas av Bettina Kashefi, Svenskt näringslivs tidigare chefsekonom, och hon kommer att arbeta nära flera experter, skriver Östling.

Östling uppmärksammades 2017 när han sa ”vad fan får jag för pengarna?” i Uppdrag Gransknings reportage om att han placerat pengar utomlands för att undvika skatt i Sverige. Han skriver i debattartikeln att uttalandet är grund för kommissionen. Östling hade inte placerat pengar utomlands, de pengar han inte betalade skatt för i Sverige hade han tjänat utomlands och betalat skatt för där.

-Pettersson tycker att det är ofattbart att våra politiker i stället för att hela tiden prata om skattehöjningar försöker titta mer på utgiftssidan. Vi har mängder med människor som lever på bidrag, det slösas miljarder i onödan och en hel samhällsklass sysslar med skattefinansierat nonsens.

Östling har rätt.

Kommissionen Vad får vi för pengarna…

Om Leif Östling på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Vad får vi för pengarna?

 1. ja vi har ju alka dessa våldtäkter som vi fått . sen har vi en del sjutningar som vi fått bara att hålla denna blatten bakom lås och bom beräknas kosta cirka 5000 om dagen så nog får vi något för pengarna alltid så nog får vi något för pengarna skenade kostnader och ett eko som heter Magdalena höjskatten?!!!

 2. En sak som vi redan fått är urdåliga Politiker som bara ser till att sko sig själva och som
  fullständigt skiter i hur det drabbar vanliga löntagare!

  38
 3. Svaret är att Östling får den invandring han önskade 2006 när han var politiskt korrekt och kallade Göran Persson rasist.

  34
  4
  • Han har nog ändrat/ångrat sig flera ggr. sen det uttalandet när fel folk har tagits in i Sverige i mängder misstänker jag?
   Han sa ju själv att det var svårt att få MENA folket att anpassa sig med tider och annat på Scania i någon intervju.
   Hade han sagt motsatt då, så hade han säkert kastats ut i kylan av styrelsen ifrån Scania, lika idag i partier eller annan verksamhet?

   37
   • Om Östling har ångrat sig får han säga det och göra avbön. Har inte skett. Scania tvingade inte honom att kalla Sverige rasistiskt och Göran Persson för rasist.

 4. Leif Östling är en mycket klok och intelligent person.
  Han har dom där nyporna som svenska flatmackor till politiker helt saknar.
  Östling har tagit Scania till en världsledande lastbilstillverkare av rang.
  Kunde politiker lyssna och lära av dessa skickliga företagsledare och inte
  bara tro bäst om sig själv, skulle Sverige se helt annorlunda ut.
  Dessvärre är ju framgångsrika näringslivsmänniskor hat objekt för nuvarande
  regeringen.
  Den svenska avundsjukan drabbar alla på ett mycket negativt sätt med sosse ledd
  regering och inblandning av små avarter till galna småpartier som Miljöpartiet och V.
  Släpp stoltheten politiker och lyssna på kompetenta människor istället för likasinnade
  politiker som er själva.
  All heder till rakryggade Leif Östling.

  55
  1
   • Det hade varit en önskan att Migrationsverket tittat lite närmare på vilka dom släppte in i Sverige. Jag tycker det är bra med en rörlighet i Europa och världen, men den ska inte vara kravlös. Löftet inför EU-inträdet var att vi eu-medborgare skulle kunna rör oss fritt i Europa, inte halva befolkningen från Mellanöstern och Afrika.

    37
    1

Kommentera