Kontrollerar aldrig SVT fakta

”Mälaren och Hjälmaren måste skyddas för framtiden – ett arbete som måste sätta fart. Det kräver de fem länsstyrelserna runt sjöarna.

– Förr eller senare, troligtvis in på nästa sekel, kommer havet stå högre än Mälaren och då är det en fråga om hur vi ska hantera det, säger Måns Enander, klimathandläggare på Länsstyrelsen Västmanland.”

Ovanstående hämtat HÄR

Till o börja med kan man ju undra: Går det att handlägga klimatet ?? Verkar inte det vara nån slags låssasjobb? Klimatet är inget man tittar ut genom fönstret och studerar, att man med datormodeller som hittills visat sig ha mycket begränsad framgång med att ”gissa vädret” skall göra stora och ekonomiska mycket dyra förändringar av samhället är ren idioti.

Att havet skulle komma att stå högre än Mälaren kan väl kraftfullt ifrågasättas om man tittar på graferna nedan. Mälaren har 2 in-ut vägar till Östersjön, Stockholm o Södertälje. Landhöjningen gör att den relativa vattennivån sjunker i snitt 3,77 respektive 2,81 mm per år åtminstone sedan 1890 talet.

Absolut ingen tendens till att den relativa sänkningen av havsnivån skulle vara i avtagande kan ses i diagrammen.

Ändå mer skrämmande är att de så kallade Klimathandläggarna” lyckats lura fem Landshövdingar att underteckna ett brev Miljödepartementet. Brevet laddar ni ned HÄR Några citat ur brevet nedan! (Varning för lyteskomik)

I länsstyrelsernas tidigare arbete i frågan presenteras tre huvudinriktningar. I
korthet står det mellan följande åtgärdsstrategier.
• Låta Mälaren bli en havsvik, ett sk nollalternativ
• Höja Mälaren i takt med havsnivåhöjningen för att bibehålla
nivåskillnaden
• Bibehålla nuvarande nivåer genom att anlägga barriärer i Stockholms
skärgård.

Fjärranösternredaktören konstaterar att verkligheten är inget för ”Klimathandläggarna” ! De verkar röra sig i samma fantasivärld som Bolund, Greta och SVTs ”Tunga klimatkorrespondent”!

10 thoughts on “Kontrollerar aldrig SVT fakta

 1. Det är otroligt att så många inkompetenta har lyckats få samma uppgifter i olika kommuner

 2. Skrämselpropagandan får väl snart ändra taktik, det som redan skulle skett och det som är nära förestående kan ju vem som helst avslöja som ren lögn, förbannad lögn, om ni så vill.
  Även om de tänkta scenariorna kommer att visa sig i framtiden så kommer ingen nu levande människa få uppleva detta. Visst kan vattenstånden öka, men endast marginellt över tid, inga plötsliga förändringar som behöver åtgärdas i nutid. Framtidens befolkning kan med deras resurser bättre avgöra och åtgärda det som behöver göras.

  De som spelar på miljöpropagandan nu, är dom som ser pengarna hägra, och med den politiken vi har som strör våra skattepengar på alla idiotiska projekt må väl ses som kapitalistiska. Så man undrar ju vem som styr en sosseregering som stöds av kommunisternas förespråkare.

  3
  1
 3. Det är ju så att fåntrattar begriper inte ett skit om verkligheten.
  Jag har bott vid havet i sjuttiofem år det är lite upp och lite ner
  men ser likadant ut.Försök att få en aktivistfåne att förstå det,
  helt omöjligt,vi kan inte ha båtar längre,hamnen är torr.

 4. Kommer ni ihåg vilket skrik det var när Köpenhamns-bron skulle byggas, mest skrek Olof Johansson. Vid invigningen var ”tok Olle” först på plats.

  13
  • Du menar väl Malmöbron? Eller kanske Øresundsbron som är rätt namn. Men för all del København ligger på en ö. Det gör inte Malmö.

   Det är en god idé att kontrollera fakta innan man skriver.

 5. För dom är fakta oviktigt. Det viktiga är att dom kan förmedla sina vänstervridna åsikter. Vi vet ju vad dom röstar på och det lyser igenom i allt dom gör. Tyvärr……

  24
  2
 6. Ja Jag som bor längst ner i söder borde vid detta laget stå med vatten upp till knäskålarna?
  Men det gör jag inte, så när ska havet börja stiga ? Det borde dessa j–la töntar som älter om havsnivåhöjningar kunna svara på? Under hela min livstid kan jag inte se att något land har försvunnit, mer än att havsströmmar ändrar sig, ofta på gund av hamnutbyggnader med pirar som sträcker sig längre ut i havet !

  39
 7. Hittills har landet höjt sig flera hundra meter och man räknar med många tiotals meter återstår. Landhöjningen varierar och är störst i norra Sverige vid Bottenvikskusten (cirka 10 mm/år) och minst i Skåne (cirka 1 mm/år). Landhöjningen kan studeras med vattenståndsobservationer.

  Källa, https://www.lantmateriet.se › Landh…

  Verkar som stranden kryper ut i havet, istället för tvärt om.

  47

Kommentera