Omfattande strömavbrott i Stockholm

ELFÖRSÖRJNING. Ett strömavbrott sent under torsdagseftermiddagen drabbade delar av södra Stockholm, bland annat hela Södermalm, Liljeholmen och Årsta, som mest drabbades drygt 30.000 hushåll. Strömavbrottet inträffade klockan 16.11 och orsakades enligt Ellevio av ett fel i ett ställverk i Liljeholmen. Klockan 17:30 var strömmen tillbaka.

– Anledningen till strömavbrottet är ett ställverk som utlöst skyddsmekanismen ljusbågsvakt. Ljusbågsvakt är en säkerhetsfunktion som utlöses om det uppstår gnistor eller eld, säger Jesper Liveröd presschef på Ellevio.

Strömabrottet fick trafikljus att slockna och kollektivtrafikenhar drabbade av stora störningar. Tunnelbanan stod ett tag helt still, men har nu kommit igång igen på både blå, röd och grön linje.

På röda linjen från stationerna Aspudden till Mariatorget kan det fortfarande vara så att rulltrappor och annat inte fungerar, säger Claes Keisu vid SL:s presstjänst.

-Pettersson tittar på Ellevios hemsida. Där står inget om strömavbrottet men en hel del flum om värderingar, klimat och hållbarhetsarbete och sådant som är modernt hos dagens kommunikatörer, det är sådana vi kallade snackpåsar förr…

Möjligen var detta avbrott en kort tillfällighet men jag tror vi är på väg mot något värre…

P4 Stockholm

Energiupproret – Skriv på !

Facebookgruppen Energiupproret.

Bara lugn Alexandra, reservkraftverket står redo…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Omfattande strömavbrott i Stockholm

 1. Strömavbrott,HAHA det är inget ovanligt för oss som bor på landet,
  på vissa ställen räcker det med att det blir lite mulet för att strömmen
  försvinner.Men vi är rustade för att klara det,stadsborna har ju inte
  batterier till en ficklampa en gång,grattis till Ynkeman ochCO. som
  mörklägger Sverige

 2. Ju fler vindkraftverk i elnätet, desto fler och längre strömavbrott i Sverige.
  Sverige landet som bygger sig från att vara ett I-land till att bli ett U-land under denna regering.

 3. Det drabbade ju precis just det område där cafe, Lattegängen bor, dom figurer som aldrig
  sett några som helst problem med hur Sverige skötts, fick några välbehövliga timmar i mörker? Det finns nog en Gud i alla fall?

 4. Alexandra var efter 17 minuter utan el förmodar jag i upplösningstillstånd, hon hade ej en ficklampa, inga prognoser, arma människa.

  Det är för henne ett stort problem menatt vi har ledare som inte inser att fler kärnkraftverks måste byggas, det bortser hon ifrån.

  Undrar hur dessa vänstervridnas hjärnor fungerar, om de nu har någon kapacitet att tänka alls.

 5. hur kan någon påstå att det inte är brist på el?? det är ett överströmskydd som löst ut dena ljus båge den får man för att man av överbelastningn

 6. En trevlig liten elbristsövning för stockholmarna. Nu var det ju bara ett tekniskt fel dem här gången men förhoppningsvos var det åtskilliga miljötöntar som fick åtnjuta mörkret. Dessutom var det inte länge nog för att det skulle bli utkylt heller.

  13
 7. Nu var det visserligen inte elbrist utan brister i distributionssystemet som orsakade strömavbrottet. Avgifterna för elnäten har ökat enormt de senaste åren då elnätsbolagen i praktiken fått fria tyglar så man kan undra vart alla pengar tog vägen. Med det sagt så var det bra att svenska folket och då speciellt journalisterna som det går tretton på dussinet på Södermalm fick en påminnelse vad som händer när strömmen går.

 8. Både Ygeman, Bolund och många andra borde gå en kurs i läran om elkraft. För när ska dom börja förstå skillnaden mellan Installerad effekt och Levererad effekt. Eller skillnaden mellan Kilowatt och Kilowatt-timmar. Särskilt viktigt är det ju när det handlar om den instabila vindkraften och solkraften.

  29
 9. Man får ju hoppas att MPs stödtrupper med Lårens Twatt i spetsen tog fram sin reservdynamo. Idag blåser det så vi i Sydsverige har 95% rabatt på elpriset jämfört med igår.

  18
 10. Dra åt he…. Sverige isolerat , strömavbrott på Södermalm. Hur gick det förresten för Ygemans el tandborste

  23
  • Varför tror du han har tandborste, inte troligt med så mycket skit som kommer från den munnen

   20
 11. Strömavbrott kommer det bli mängder av i framtiden./ signerat Miljöpartiet och S
  Stänger man ned säkra rena källor som kärnkraft samtidigt som man ska ladda
  elbilar i större och större utsträckning kan ju en idiot räkna ut hur det går.
  Stora störningar i elförsörjningen är att räkna med i framtiden garanterat.
  Det blir nog till att halvera tågtrafiken framöver.
  Och släcka ner städernas utebelysningar nattetid minst.
  Miljöpartiet Sveriges terrororganisation no 1

  39
 12. Hoppas att alla miljöfascister på Södermalm tog tillfället att njuta ordentligt av mörkret, kylan och stopp i trafiken, detta är bara en smekning av vad som väntar framöver när det tidigare så stabila svenska elsystemet brakar ihop.

  35

Kommentera