Tegnell: Frivilligt om man vill gå på stora evenemang

PANDEMI. Vaccinbevisen som regeringen och Folkhälsomyndigheten vill införa hotar rörelsefriheten. Det kan minska förtroendet för myndigheterna och i nästa led minska vaccinationsviljan, varnar flera experter som TT talat med.

Anders Tegnell Bild: TV4

Om myndigheter inför begränsningar kan det ytterligare underminera tilltron till dem, säger Björn Rönnerstrand, doktor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Statsepidemiolog Anders Tegnell säger att det är en aspekt som tagits med i beräkningarna. Han påpekar också att vaccinpassen inte medför något tvång.

Det är ju en frivillighet att ta vaccin fortfarande. Det är också en frivillighet om man vill gå på stora evenemang eller inte. Och vill man inte vaccinera sig så ingår ju nu i det beslutet att man faktiskt inte kan gå på stora evenemang, säger Tegnell.

Regeringen vill att bevisen ska införas 1 december och gälla vid allmänna sammankomster inomhus med flera än 100 deltagare, enligt TV4.

Slovakien, Tjeckien och Tyskland med flera länder har infört restriktioner. Enligt TV4 syns en tydlig skillnad på antalet personer som blir svårt sjuka och intensivvårdas mellan länder med hög och låg vaccinationsgrad.

Bild från TV4

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Tegnell: Frivilligt om man vill gå på stora evenemang

 1. https://www.armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2020/10/Schwab-Klaus-World-Reset-600×532.jpg
  ”Klaus Schwab är den nye Karl Marx.
  Detta är den verkliga fara vi står inför – Världsekonomiskt forum och dess vision om en ny kommunistisk grön världsordning. Du kommer inte att äga någonting om 10 år, men du kommer inte heller att ha några rättigheter.Detta är den agenda som har satts i rörelse av denna falska COVID-19-pandemi som initierades av dessa människor och nedstängningarna var avsedda att krossa ekonomin, sätta den i riktning mot att förstatliga all industri och utplåna småföretag. De utvecklar pass som kommer att kräva vaccin för att kunna resa.”
  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/conspiracy/klaus-schwab-says-you-will-own-nothing-in-10-years/

  23
 2. Undrar om regeringen får ändra grundlagen? för utan statsminister är det en expeditionsministär som inte har rätt att stifta nya lagar, fast folket i stort bryr sig inte, som oftast, även brott mot grundlagar.
  Att engagera sig tar tid från TV-såporna och envägskommunikationen.

  Vaccinpass nu, sedan kommer ex indragna bankkort, avstängt Bank ID, kontrollsamhället är instiftat och folk i gemen fattar inget, så i princip är dom redan döda, de bara existerar.

  Tro inte, att demokrati och frihet är som urberget,
  Covid skulle ju inte komma till Sverige, sa den äckligt överbetalda generaldirektören till ”fårskocken”.

  30
  • Grundlagen får man inte ändra. Det måste vara val mellan.

   Däremot får en expetionsministär fatta vilka beslut den vill utom att utlösa nyval.

   4
   1
 3. Sossarna närmar sig nazisternas ideologi med stormsteg. De har inte mycket kvar nu. De är så måna om att följa allt som världens s.k experter förespråkar. Men Nurnberglagarna efterföljs inte, som fastslogs efter nazisternas illdåd mot sin befolkning.

  31
 4. TV 4 har lobbat för vax-pass innan det fanns Covid vax. Antar att de inte rapporterar om Gibraltar som har 100% vaccinerade och där de ändå nu ställer in julen pga av skenande smitta. Samma gäller flera andra ställen där nästan alla är vaccinerade.

  Passen skyddar inte mot smitta, eftersom även vaccinerade kan bära smitta och bli smittade. I mindre grad, hävdar somliga, men likväl KAN vaccinerade smitta!

  Se vart passen leder:
  Det är beklämmande att se folk skriva ”det är bra att samhället skyddas från ovaccinerade.” Snälla! Det är SJUKA människor som smittar, både vaccinerade och ovaccinerade, inte friska ovaccinerade.

  Passen skyddar inte! De slår bara in split mellan folk!

  Oavsett vad man tycker om Covid-vax borde man se faran med införandet av pass:
  Just NU får du kanske ditt pass, men vad säger att du får behålla det framöver?

  Vad kan krävas i framtiden? Du kanske kör bil för mycket? Eller helt enkelt bedöms som för gammal och inte nyttig längre? :inget pass!

  Eller så utökas passen och krävs för jobb, affärer, bankkonto, få cancerbehandling och gå utanför hemmet…

  -fatta! Allt det har redan hänt i flera länder! Hur kan man vilja ha pass?! Det skyddar INTE och skapar ett apartheidsamhälle! Plötsligt kan inskränkningar gälla DIG och dina barn!

  46
  • Faktiskt vettiga argument, när man tänker till lite. Jag är vaccinerad, ångrar det inte, men vid närmre eftertanke så är det tvång inte bra. Vaccinering ska vara frivilligt. Nej till vaccinpasset.

   20
  • Det ser ut som nästan alla som avlider är över 70 år och där är ytterst få ovaccinerade.

   På IVA verkar det vara annorlunda.

   Om 100 procent av befolkningen skulle vara vaccinerade skulle det fortfarande dö 90.000 om året i Sverige.

   5
   15
 5. Det hade varit bra med vaxpassen om det funnits ett vaccin värt namnet. Jag ska också puffa för gammal kunskap om virus. Nu nalkas förkylningstider. Många blir förkylda eller får influensa. Dessa sjukdomar måste ha sin gång för det finns inget bra botemedel mot dem. Verkar vara exakt samma med Corona. Det finns möjligen lite lindring, men inget riktigt botemedel.
  Det finns ett gammalt beprövat recept som följer, god kosthållning, motion och träning, bra sömn, ett rikt socialt liv och undvika stress.

  44
  2
 6. Det är inte mer än 2-3 veckor sen som klåparen Tegnell bedyrade att det inte blir någon fjärde våg. Och folk som icke har för vana att tänka själva och dra egna slutsatser, svalde svamlandet. Så, raka spåret ner på krogen för att fira den förfalskade friheten med trängsel, puss o kram. Tacka f-n för att eländet kommer tillbaka. Myndigheterna har inte haft ett enda rätt på snart två år. Lita inte på dom. Tänk själva. Var fortsatt återhållsamma, så kanske ni får uppleva ”Den stora Julgroggen”. Men nu har klantskallarna bytt fot igen, så vad morgondagen har att bjuda kan ju bli nya stölleprov.

  43
  2
  • Vilken pajas sätter tummen ner på tips om serös information att begrunda, som denna; jurister som anger skäl till varför de anser att covid-vax passen strider mot svensk grundlag.

   Oavsett vad man anser om covid-vax, så är det intressant info.

   20
   2

Kommentera