Även S-löftet om 10.000 fler polisanställda verkar spricka

INRIKES. På en presskonferens i april 2017 presenterade finansminister Magdalena Andersson, (S), och inrikesminister Anders Ygeman (S) socialdemokraternas förslag om 10.000 fler polisanställda. – Vi behöver stärka tryggheten i Sverige. Vi har också sett vilka fantastiska insatser som polisen gjort de senaste dagarna och vilken kärlek och respekt de bemötts av bland medborgarna. Något de verkligen förtjänar, sade finansministern. Det var några dagar efter terrorattentatet på Drottninggatan då fem människor mördades av muslimen Rakmat Akilov.

S föreslår 10.000 nya polisanställda varav 6000 ska vara poliser till år 2024 och fler platser för polisutbildning. Förslaget kostar mellan 6 och 8 miljarder kronor och finansieras med hjälp av det växande överskottet i statsfinanserna, sa Magdalena Andersson (S) våren 2017.

Nu ser det ut att bli besvärligt att klara regeringens mål med 6.000 fler poliser till 2024, rapporterar Sveriges Radio. I polisregion Stockholm går det särskilt trögt. Där har antalet minskat med 143 sedan nyår.

Totalt har 1.300 poliser tillkommit hittills vilket innebär att det fortfarande saknas nästan 4 000.

Det finns, enligt regeringen, inget formellt beslut på hur många av dem som ska vara poliser – och inte civilanställda – men ambitionen är att balansen i myndigheten ska bibehållas med en tredjedel civilanställda och två tredjedelar poliser.

Det skulle då handla om totalt drygt 6000 poliser, som ska in i myndigheten.

Mattias Dejke, samordnare för Polismyndighetens tillväxt, har inte gett upp hoppet men säger att det kommer bli en utmaning att nå målet.

Det kommer krävas väldigt mycket av oss, och det är därför vi jobbar väldigt aktivt med att rekrytera, säger Dejke.

-Pettersson har alltid sagt att det vore bättre med färre kriminella än fler poliser men regeringen fyller hela tiden på med kriminella.

Dessutom ökar befolkningen enormt i vårt land.

Sverige är Europas farligaste land

I Japan med runt 125 miljoner invånare sker 3-6 mord med skjutvapen varje år men Japan är ett av världens mest homogena länder med nästan noll asylinvandring.

Antal skjutna till döds nedan, de senaste åren är min privata statistik, där endast gängrelaterade mord med skjutvapen är med. Minst 90 procent sedan 2015 är invandrare. 2014 och tidigare är alla skjutna enligt officiell statistik.

 • 2021: 41 st hittills, totalt ligger dock antalet mord på över 100. Något skjutvapenmord till har skett men då har det inte varit gängrelaterat. Bland annat sköts en man av sin kvinnliga sambo i Bålsta. Sådan mord är inte med i statistiken.
 • 2020: 43 st
 • 2019: 41 st
 • 2018: 45 st
 • 2017: 43 st
 • 2016: 28 st
 • 2015: 28 st
 • Stefan Löfven vinner valet och lovar bekämpa den grova brottsligheten med hjälp av justitieminister Morgan Johansson.
 • 2010–14: 14 st sammanlagt
 • 2005–09: 9 st sammanlagt
 • 2000–04: 8 st sammanlagt
 • 1995–99: 7 st sammanlagt
 • 1990–94: 4 st sammanlagt

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Även S-löftet om 10.000 fler polisanställda verkar spricka

 1. det kommer inte att ske..!? man måste vsra helt korkad pm man söker till polis utbildningen nu man vill arr unga killar skall ställa sig i eld linjen för en skitdålig lön . drt gör ett folk som inte tolleterar polisen. fplk har gör dålig erfarenhet av mobbings offrena dom gick ut skolan klarade inte militären sista chansen polisen ett sätt att hämnas alla förätter . det gemom att delaut fortköröningsböter kolla om dubbdäck är förbjudna ommiljöanpasningen gäller eller om någon blir uppkäftid när fylle testaren kommer fram för att inte ta det trafikfarliga fordonet..en sak är ju helt säker dom poliser som finns har inte gör måga att göra ett skit åt fom beväpnade gängen minst hälften är borta när det gäller att göra en insatts.
  för att lösa detta problem med kriminälla invandrare krävs det någon gorm av inrikes trupper som inte drar sig och det är särskilt svårt med dessa kärringar som är då måna om sina toy boy . och andra dom försöker påtvinga en särskild typ av sexualitet i landet förutom opration torsk och andra bokstavskombination mellan bög och pedo. man tillåter ju att pedofiler attakerar politiker ?kd?nnnn

 2. Bara en korkad zombiesosse tror på socialdemokratiska vallöfte. Kan inte komma på något löfte de hållit!

  10
 3. ”Vi jobbar väldigt aktivt med att rekrytera”, säger Mattias Dejke på Polismyndigheten, men ”vem vill bli polis?”, frågar sig den tidigare programledaren för SVT:s Trafikmagasin, Carl-Ingemar Perstad, (i ett inlägg på 1 minut för 3 dagar sedan):
  https://youtu.be/Wtz-Zef-eoQ

 4. Jag håller med Pettersson. Vi behöver inte fler poliser. Vi behöver bli av med en massa muslimer i Sverige, för att få lite ordning på landet.

  15

 5. va anbelangar 10-100 tusen fler poliser garanterar inte deras duglighet, här kan man snacka om köttberg utan värde…ge ist de som finns på plats befogenheter som hör till sysslan…inte bara en garnision som står me armarna i kors å undrar ”hur står det till här då”?…va som saknas idag är ”lite jävlar anamma” från de som redan finns på plats
  …då sker återupprättelsen av POLIS yrket på nolltid, gärna med hjälp av 10 testostronpiller innan de går ut på sina pass, så alla slumrande pussis vaknar

  10
  1
 6. Dom babblar gärna om hur många fler poliser dom anställt, men säger inget om alla dom poliser som slutat och övergått till annan verksamhet?

  18
 7. Hittills har man lyckats skrapa ihop några hundra poliser, däremot civilanställda administratörer (vilka mestadels tar tid från polisernas huvudsyssla) har man kastat in många tusen av.

  22

Kommentera