M, KD och SD överens om gemensamt budgetförslag

INRIKES. Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har enats om en gemensamt motförslag till regeringens budget, erfar SVT. Det handlar bland annat om sänkt inkomstskatt, skärpt migrationspolitik och sänkta skatter på bensin och diesel, rapporterar SVT.

Förslaget har enligt SVT förankrats i partierna riksdagsgrupper under förmiddagen. Inom L har den processen ännu inte ägt rum.

Den 24 november ska riksdagen besluta om budgetramarna. Innan dess ska helst en ny statsminister vara utsedd och även om en ny socialdemokratisk statsminister, Magdalena Andersson, hinner utses före den 24 november, så hinner hon knappast bygga en majoritet för regeringens budget innan omröstningen. Andersson begärde och fick idag förlängd tid av talman Andreas Norlén till 22 november för regeringsbildning.

-Pettersson säger att det är en bra början. Skärpt migrationspolitik finansierar sänka skatter på inkomster och drivmedel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “M, KD och SD överens om gemensamt budgetförslag

 1. Alla hoppas på ett regeringsbyte 2022. Samtidigt säger Christersson att SD inte ka få några ministerposter och Bush säger att SD inte ska få en enda tjänstemannapost i riksdagen/regeringspalatset. Om Åkesson väljer att ställa upp på dessa premisser så är han inte bara dum utan helt korkad. Då är det bättre med en S regering som skiter i SD än en borgerlig regering som också skiter i SD förutom när det är omröstningar. Jag tror att Åkesson får mycket mer respekt om han fullkomligt struntar i sådana avtal

  13
 2. Så länge gymnasten från Strängnäs tror sig vara ledare för det största partiet på högerkanten och agerar som om han redan är statsministerkandidat, men blir SD större då är han som en barnunge och tjurar för förlusten, svarar inte ens på tilltal.

  24
 3. M menar eg inte vad de säger. Nu senast kom ett nytt uttalande, där SD skulle uteslutas på alla sätt från regeringsinflytande.

  Allt talar för att förrädarlinjen (Reinfeldt-falangen) inom M fortsatt leder M bakom ridåerna. En röst på M är en röst på VÄNSTEREXTREM DIKTATUR.

  31
  1
 4. En själig ökning av pensionerna skulle också vara med
  Enkelt: Ingen skatt på pensioner under 10 000kr och det ska även vara mini utbetalningen

  31
   • Inarbetad? Idag kan personer komma över gränsen som pensionär och få 13 600 kr i pension, EU standard. Men den gäller inte för den inhemska befolkningen. Plus andra bidrag

    17
   • Pension och bidrag skall man få i Sverige efter intjänad lön och betald skatt i landet . Alla andra kan söka lån. Trött på att betala för främlingar som aldrig bidrar med en krona.
    Sverige skall vara som andra länder. Vi trötta slutarbetade skattebetalare skall kräva att vi slipper försörjningen av hela världen. Lägg ner Sida !
    Vår regerings största ansvar är att skydda egna medborgare, Annars behövs det inte .
    Vi har inget skydd , ingen att vända oss till i händelse av nöd. Socialkontoren behandlar inte ens svenskarnas ärenden.

    11
  • Kan gå igenom, kanske! För det blir bra tight för Magdalenas budget, för att kunna förankras till den 24:e. Hon har ju fullt upp med gyttjebrottning just nu tills dess. 😄

   10

Kommentera