Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? – Med en meritlista i Mona Sahlinklass

VALET 2022.   I en intervju med Aftonbladet, bakom betalvägg, svarar Ulf Kristersson på frågan, ”Om du blir vald till statsminister nästa år, är det helt uteslutet att SD får sitta i din regering eller finns det en liten chans?

Nej. Det är faktiskt helt uteslutet.

Aftonbladet frågar då, varför det? – Ska man kunna samarbeta i en regering måste man ha dokumenterad erfarenhet för att kunna samarbeta väl. SD har inte det, det finns ingen som har samarbetat med dem. Man måste bygga upp ett förtroendekapital för att kunna göra det.

Ett annat skäl, som kanske är mer begripligt, är att vi i många stora frågor tycker rejält olika. En regering fattar också ungefär 10 000 beslut varje år i total enighet, är man inte enig blir det inga beslut.

-Pettersson trodde Kristersson hade lärt sig något, men han verkar fortfarande lika bortkommen som Annie Lööf när han ställer ultimata krav innan valet är genomfört. Vad händer om Sverigedemokraterna blir större än Moderaterna i valet 2022?

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Jag tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? – Med en meritlista i Mona Sahlinklass

 1. Tycker att alla som tvivlar på Ulf Kristersson ska rösta på SD och J.Å, sen tror jag att J.Å
  har fått garantier för att komma med i regeringen, U.K säger förmodligen det han säger
  för att lugna Landsförrädarfalangen! J.Åkesson har sagt detta innan att får dom inga
  beslutande poster så kommer dom inte heller att stödja regeringen.
  Jag tror det ska läggas större vikt på dom sociallistiska valfuskarna, så att dom inte får samma framgångar som vid valet 2018, Dom gör vad som helst för att sitta vid köttgrytorna!

  • Skulle inte bli ett dugg förvånad om det blir ett nytt januariavtal efter valet. Kristersson går definitivt inte att lita på. Det kan bli någon slags S-C-M upplägg. M vill slippa V och MP, C går med på allt utom SD och S vill regera till varje pris, utom med SD för då blir det för lite S-valboskap.

 2. saningen är väl den attdom moderater med ett flexibelt tänkade redan dragit till SD men det finns ju också en orsak till att man inte ställer sig i skottgluggen. det är ju bara dumt

 3. moderatern har ingen framtid det har Renfält satt stopp för. och Krissterson är lika pålitlig som en påtänd mułåsna.
  och det är val resultatet som kommer att avgöravem eller vilken regering vi får och gisningsvis blir det Åkesson sommvinner det spelet och det kan man påstå för att C på något sätt missbrukat demokratin på ett synnerligen besvärande sätt satidigt som man på ett skandalöst sätt tagit livet av pensionärerna med cov19 dessutom har man lyckats få en krigslinade sitvation i flertalet av svendka städer ?? finns det någon dom är lagom politiskt
  intresserade som inte tar dig en alvarlig funderare på detta
  man märker ju på den propaganda maskin som drar i gång

 4. TACK PETTERSSON för att du tar fram det som alla nästan tycks ha glömt.
  En storbedragare av mått, som jag ofta påtalar. Ringede till M ordförnaden i den kommun jag bor i och frågade honom hur det kunde vara möjligt.
  Han hade ingen aning och trodde det var fejk, tills jag påtalade att han varit ställd inför tinget men blev friad på grund av Man kan inte straffas för att göra dåliga affärer

  18
 5. Om varför han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts ”Öppna era hjärtan”

  Ulf Kristersson, 2008: “en stor del av min vakna till går till att finna fler och bättre vägar in i Sverige och in i samhället för dem som väljer att söka sig hit.” Han sade detta då en motion om rasism lämnades in från Ungdomsparlamentet till Stockholms kommunfullmäktige. Bakom motionen stod Abdo Goriya (S) och ett antal andra socialdemokrater.

  27
 6. Han är alldeles för vek. En liten fjant bara. Han utgår dessutom från att M blir större än SD. Sannolikheten att det blir så är liten och då blir det ett helt annat läge. Blir SD störst får han vara nöjd med att bli minister. Han verkar inte ha tänkt så långt…..

  42
 7. Hoppas att Åkesson har lika mycket stake som Dadgostar som visar att man inte bara är något som man kan köra med hur som helst. Däremot är det nog att bra att hålla sig utanför en s.k liberalkonservativ regering och ställa höga krav som stödparti istället.

  52
 8. Kristersson är falsk som vatten….skulle SD ge honom ditt stöd, så kommer det att gå åt helvete med Sverige…ungefär som om Sossarna får fortsätta regera….vi är körda..

  48
 9. Bra, med M vet man återigen vad man får sin röst. INGENTING!

  M har dom absolut dummaste väljarna, förstår faktiskt inte hur dom kan få en enda röst. Inför varje val så får dom klart och tydligt veta att deras röst kommer att vara helt bortkastad.

  Ändå förnedrar sig idioterna med att rösta på M. Ofattbart!

  53
  1
  • Vi är många som hoppade av våra kommunala uppdrag. Vi såg bara en motståndare till socialisterna. Sedan blev alla rödmarinerade. Ingen klar gräns. De flesta går över till SD. Kristersson gör valet lätt för många moderater…velputte.

   22

KommenteraAvbryt svar