Dave Perry låser in terrorist i sin taxi innan bomben exploderar

TERRORISM. Söndagens explosion utanför ett kvinnosjukhus i Liverpool var ett terrordåd. Det uppger den brittiska polisen i en pressträff på måndagen. Explosionen inträffade i en taxibil efter att en passagerare utlöst ett sprängämne när bilen körde mot entrén till sjukhuset. Passageraren ska enligt medieuppgifter ha velat åka till en katedral där 2000 människor samlats för en minnesgudstjänst för krigsveteraner. På grund av vägarbeten hamnade dock taxin vid kvinnokliniken, rapporterar Liverpool Echo.

Vi är medvetna om att det pågick ett evenemang i närheten av sjukhuset (…) vi kan inte dra någon koppling i nuläget men det är en av de saker vi tittar på, säger Russ Jackson, chef för antiterrorpolisen i nordvästra England.

Passageraren dog i explosionen medan taxichauffören kom undan med lindriga skador och är hemma från sjukhuset.

Taxiföraren David Perry hyllas som en hjälte. Liverpools borgmästare Joanne Anderson säger till BBC att Perry genom att låsa bilens dörrar kan ha räddat många liv vid kvinnosjukhuset där explosionen inträffade. – Taxiföraren har genom sin heroiska insats lyckats avstyra det som hade kunnat bli en helt förfärlig katastrof.

Passageraren i taxin dog i explosionen, medan David Perry skadades. Han har nu fått åka hem från sjukhuset, enligt uppgifter till Sky News.

Omständigheterna kring det misstänkta bombdådet är fortfarande oklara. Tre män har dock gripits, preliminärt misstänkta för terrorbrott.

***

TIDIGARE 2021-11-14. Tre gripna för misstänkt terrordåd i Liverpool

TERRORISM. En taxibil exploderade på söndagen utanför ett sjukhus i Liverpool. En man dödades och en fick allvarliga skador, rapporterar BBC.

Twitter

Tre män har gripits misstänkta för inblandning i enlighet med terrorlagstiftningen, uppger brittiska medier. Samtidigt uppger polisen att man fortsatt inte vet vad som orsakade explosionen och om det fanns ett terrormotiv bakom.

– Så här långt förstår vi det som att den inblandade bilen var en taxi som körde fram till sjukhuset strax före explosionen, sade Merseyside-polisens chef Serena Kennedy vid en pressträff.

Männen är 29, 26 och 21 år gamla.

Den avlidne mannen var passagerare i taxin. Chauffören vårdas på sjukhus.

Explosionen skedde vid klockan elva på förmiddagen lokal tid. Utredningen leddes redan tidigt av en antiterror-enhet inom polisen, men det dröjde innan det fanns konkreta terrormisstankar.

Under dagen har en bombgrupp varit på plats, men det är oklart om den har behövt bistå brottsutredarna.

Sjukhuset i fråga tar i huvudsak emot kvinnliga patienter, men tar med anledning av explosionen inte emot några alls för tillfället.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Dave Perry låser in terrorist i sin taxi innan bomben exploderar

 1. Otroligt vaken person som fick honom att misstänka något
  Fattade det som han hann lämna bilen innan det small

 2. Helt otroligt att han överlevde den smällen, särskilt som terroristen dog.
  En fett stor medalj skall han ha.

  10
 3. En tänkande och handlingskrafig anglosax. Ett fantastiskt föredöme. Hoppas Drottning Elisabeth ser till att det blir Sir David Perry. Plus Nobels fredspris från Norge.

  18

Kommentera