SSU-topp slogs medvetslös av invandrargäng

BROTTSLIGHET. Youbert Aziz, kommunikationschef för Social­demo­kraternas ungdoms­förbund SSU, blev slagen blodig och medvetslös vid Kebab House i Stockholm. Detta efter att han bett ett gäng att sluta trakassera en homosexuell man. – Jag tror inte det är nödvändigt att skriva det, men det var inga skinnskallar eller nazister eller så. Det var förortsgrabbar, säger Youbert Aziz om förövarna, skriver Fria Tider.

Youbert Aziz försökte förgäves få personalen på Kebab House att ringa polisen. Bild Fria Tider/SSU

Inga medier har velat uppmärksamma misshandeln, som Youbert Aziz själv skriver om på Twitter.

SSU-toppen besökte kebabrestaurangen strax efter midnatt, tillsammans med en vän som var på besök från Norge.

När vi ska beställa mat så märker vi att en grupp på tre unga män är väldigt aggressiva och högljudda, berättar Aziz när Fria Tiders frilansjournalist ringer upp på söndagskvällen.

Han insåg snart att gänget riktade in sig på en man som stod bredvid honom, som de skrek homofobiska glåpord till.

När Youbert Aziz frågade den utsatta mannen om han visste vilka medlemmarna i gänget var svarade mannen nej. Mannen hade sagt till en i gänget att han hade en fin tröja, och då ”ballade de ur”.

– Jag har minnesluckor eftersom jag blev medvetslös ett tag, men jag tror att han berättade att han just hade sagt hejdå till sin pojkvän och att det var efter det de hade börjat, säger Aziz.

Medan SSU-toppen och hans vän väntade på beställningen fortsatte gänget med sitt högljudda aggressiva beteende mot den homosexuelle mannen.

När de sitter ner så går jag fram till dem och säger att det är inte okej det de gör. Det uppskattade de verkligen inte att jag sade. De började de vända sig mot mot mig och sade att de skulle våldföra sig på mig istället.

Två i personalen på Kebab House försökte lugna ned situationen, men de kastade inte ut gänget.

De som jobbade där tyckte att det var jag som skulle ringa polisen, och det var då han jag var där med tog tag i mig och sa att vi skulle gå därifrån, säger han.

När de gick ut ifrån kebabrestaurangen följde gänget efter.

– Jag försökte få dem att lugna ned sig. Jag går fram emot dem och håller ned händerna och säger ”kan vi ta det lugnt?” Och det är då som en av dem nitar mig. Jag faller ned medvetslös och de springer i väg. Det är vad jag har fått återberättat för mig, jag har själv ingen minnesbild av det. Sedan minns jag bara att jag är på väg in i restaurangen igen och blöder rejält från näsan.

Några minuter senare kom polisen och tog en anmälan. Därefter fördes Youbert Aziz med ambulans till Södersjukhuset. – De röntgade mig. Jag hade ingen hjärnskakning eller hjärnblödning men en fraktur på näsbenet, säger SSU-toppen.

Vad var det för killar? Var det skinnskallar eller?
– Jag tror inte det är nödvändigt att skriva det, men det var inga skinnskallar eller nazister eller så.

Det var invandrare alltså?Det var förortsgrabbar, säger Youbert Aziz.

-Pettersson säger att Aziz har fel värdegrund….

Aziz har varit med förr SSUs komchef i blåsväder efter sex-tweet till Muf

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “SSU-topp slogs medvetslös av invandrargäng

 1. Det är ingen större skillnad på en medvetslös SSU-are och en icke medvetslös SSU-are.

  30
  1
 2. Det förefaller på det hela att deras rötter inte går att härleda till Gustav Wasa.

  30
  1

Kommentera