Ovaccinerade riksdagsledamöter fråntas rösträtt

PANDEMI. Lettlands parlament, har röstat igenom ett lagförslag som förbjuder riksdagsledamöter och kommunledamöter från att arbeta så länge de är ovaccinerade mot covid-19. Ovaccinerade tillåts inte ens delta på distans. Lagförslaget, fick stöd av 62 procent av rösterna, och börjar gälla på måndag, minst nio riksdagsledamöter drabbas, rapporterar Latvijas Avīze. Ledamöterna kommer inte att få någon lön förrän de är vaccinerade.

Coronapass. I Danmark har man haft passen sedan 6 april 2021 utan större protester och den 10 september avslutades alla restriktioner för att åter införas den 12 november 2021. Foto: EU

Den danska regeringen beslutade i veckan återinföra kravet på covidpass för att få röra sig fritt i samhället, det beslutet började gälla i fredags, rapporterar The Local. Krav på covidpass infördes i Danmark i april och slopades den 10 septemper när restriktionerna slopades.

Risken att bli smittad av coronaviruset är tre gånger så hög om du är ovaccinerad, jämfört med om du är fullvaccinerad.

Och de danskar som inte är vaccinerade bidrar till att coronasmittan sprids mellan sex till nio gånger så mycket som vaccinerade i Danmark.

Det visar analyser gjorda av Viggo Andreasen, docent i matematisk epidemiologi vid Roskilde universitet, som han baserat på bland annat data från danska Statens Serum Insitut, rapporterar danska TV2.

Risken att bli smittad är tre gånger större om man är ovaccinerad. Och risken att smitta andra om man själv är ovaccinerad är två till tre gånger högre, säger Viggo Andreasen till TV2.

Med hänvisning till dataanalyserna menar han att det är rimligt att införa krav på coronapass.

Det är därför som vi nu har infört coronapass för ovaccinerade. För de bidrar mer till att sprida smittan än de vaccinerade, säger Viggo Andreasen

Österrike inför lockdown för ovaccinerade med start i morgon, meddelar förbundskansler Alexander Schallenberg enligt Kronen Zeitung. Situationen är allvarlig. Det här är inget vi gör lättvindigt, men tyvärr är det nödvändigt, säger han.

Personer över 12 år, som inte är vaccinerade eller nyligen tillfrisknat från covid-19, kommer bara att få lämna sina hem för att köpa livsmedel, motionera och söka vård. Stickkontroller kommer att genomföras under de kommande tio dagarna, därefter ska situationen utvärderas på nytt, säger hälsominister Wolfgang Mueckstein.

Region Dalarna har önskemål om att kunna sparka ovaccinerad vårdpersonal, rapporterar Vårdfokus. Dessutom föreslår utredningen som regionen låtit göra att nyanställda ska kunna visa upp ett intyg på att de vaccinerats mot covid-19. Enligt regionen är det inte diskriminerande, då det inte har med diskrimineringsgrunderna kön, etnicitet, religion, sexuell läggning, ålder eller könsöverskridande identitet att göra.

-Pettersson hör på radion att många vaccinerade blir sjuka, men få blir så allvarligt sjuka så de behöver vård på sjukhus. Studier på de som fått en tredje dos visar att påfyllnadsdosen ger tre gånger så hög koncentration av antikroppar som vid dubbelvaccinering – vilket är avgörande för att stoppa smittspridningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

46 thoughts on “Ovaccinerade riksdagsledamöter fråntas rösträtt

 1. Varför fråga SCB, Pettersson?
  Det är ju bara att läsa innantill på det du hänvisar till.
  Du borde begripa att den procentuella dödligheten är relevant, inte de absoluta talen!

  • Så lätt är det inte.

   Medellivslängden i Sverige är drygt 80 år. Då spelar antalet människor som föddes 1920 respektive 1940 stor roll på dödlighet runt 80 år senare.

   Sedan undrar jag varför du påstod att jag är dålig på att ljuga om Svenska Vaccinfabrikens omsättning?

   Kan du läsa statistik när du inte kan skilja på 179 miljoner och 179 tusen?

 2. Om man inför restriktioner måste man tänka på effekterna.
  Är vi beredda att låta ovaccinerade dö.
  Antingen direkt då man snart inte får tillgång till matbutiker eller sjukvård.

  Eller indirekt genom arbetsförbud utan lön.
  Ingen lön inga pengar till hyra och mat.

  I Sverige blir det snart -30 grader så måste man ha ny vinterjacka är det bara att glömma då butikerna inte får ta emot dig
  Synd om man har barn i snabbväxande ålder.

  A.kassa eller hjälp från socialen kan en ovaccinerad troligen glömma.
  Även om man får rätt har stämningen blivit så hemsk att dessa ansökningar hamnar längst ner i att glömma högen.

  Enligt vissa fullt rimligt och riktigt bra.

  Handlar om vilka våldsmedel våra politiker skall få ta till för att styra oss medborgare att agera och leva så som makten bestämmt.

  Detta är mumma för ljusskygga politiker som kommer suga upp missnöjet och hatet som ovaccinerade känner.

  Detta kommer ordinarie politiker aldrig godta utan ta till militärt våld för att stoppa.

  Så länge tillräckligt många tror sig veta att får jag corona är jag död inom någon dag kommer dårskapen att fortgå.
  Maktgalna politiker kommer utan att blinka ta till sina nya tvångsmedel på mängder av andra områden.
  Ett liv utan frihet och bara att göra vad makten för tillfället prioriterar vad är det värt

 3. Dödstalen säkerställs med ett test som inte kan ge en diagnos
  Antalet akutplatser har minskat med ca 3600 platser sen 1992
  Antalet patienter på akuterna var 1500 färre 2020 än de sista 3 åren
  Antalet avlidan var lägre än år då ingen influensa har graserat
  Kanske bara olyckliga tillfällen?

  12
   • Sedan 2000 tills 2020 eller 2021 så är nog vi i Sverige ca 2000 000 fler innevånare. De flesta från MENA-länderna, bara så du vet herr Pettersson.

    9
    1
   • Bara så du vet herr Nyström så är vi nog inte två miljoner fler.

    8,872 miljoner år 2000

    Den 30 juni 2021 uppgick Sveriges folkmängd till 10 409 248 personer.

    Det är alldeles för stor och snabb ökning men enkelt att googla fram på SCB så behöver du inte gissa och överdriva.

   • Precis!
    Där det flera år under 2000-talet var fler i Sverige som dog – procentuellt sett – jämfört med ”pandemiåret” 2020.
    Under perioden 1998-2003 dog 1,04% – 1,07% av svenskarna, varje år.
    ”Pandemiåret” 2020 dog 0,93% av svenskarna.
    Där är alltså ett helt gäng av år som det dött fler svenskar än 2020.
    Vad hette pandemin kring millennieskiftet?

   • Du får fråga SCB där jag hämtade siffrorna. Då kan du fråga om ålderssammansättning, födelsedag 80-90 år tidigare m.m. och skillnaden på 179 miljoner och 179 tusen samtidigt.

   • Pettersson skriver att vi nog inte är 2 miljoner flera, jag håller med, siffran är nog mycket högre än som så. Det är nog säkert 2 miljoner personer i Sverige som är här olagligen, som har blivit utvisad men som vägrar åka och som gömmer sig. Varför tror Pettersson att Sveriges kommunistregering tvärvägrar att genomföra en riktig folkräkning?? För att svaret skulle chocka alla??

 4. ÖSTERRIKE OCH TYSKLAND HAR NU BÅDA NYA ALL TIME HIGH I OFFICIELL COVID-19-SMITTA PER DYGN PER SENASTE VECKOSNITT 13 NOV MED HITTILLS OMKRING 40 % (FYRTIO PROCENT) HÖGRE NIVÅ ÄN TIDIGARE RESPEKTIVE HÖGSTA TOPP
  Det är extremt högt jämfört med Sverige med tanke på att alla dessa länder bör ha deltavarianten som helt dominerande. Man skulle kunna misstänka att den har muterat ytterligare i flera länder i Europa som medför om möjligt ännu effektivare smittspridning t ex via ännu effektivare kringgående av vaccineffekten. Österrike och Tyskland har f ö ungefär liknande fullvaccinationsgrad som Sverige (ca 64 % och 67 % resp 67 %) så vaccinen har noll med Sveriges bättre situation nu att göra.

  Teoretiskt kan fullvaccinerade med Pfizers vaccin ha haft ett visst mycket litet kvarvarande skydd mot symtomatisk smitta i sensomras och tidig höst i Sverige mot deltavarianten eftersom den stora svenska preprintstudien som jag har refererat till flera gånger faktiskt mätte 23 % skyddseffekt trots 211 dygn eller mer efter fullvaccination, men det var utan statistisk signifikans dvs inget “godkänt” p-värde under 5 %, dvs sannolikhetsvärde att skillnaden kan förklaras av slumpen.
  För fullvaccinerade med AstraZenecas vaccin var den uppmätta effekten däremot minus 19 %, dvs t o m negativt !

  Vad kan minus 19% innebära?

  10
  • Österrike var på TV4 Nyheterna för några minuter sedan. Där sa någon myndighetsperson att smittan drevs av ovaccinerade ungdomar, från midnatt råder utegångsförbud för ovaccinerade.

   I Nederländerna var det protester mot liknande beslut.

   1
   11
   • Med tanke på att både ovaccinerade och vaccinerade kan smitta, hur kan man då säga att ”smittan drivs av ovaccinerade”?

    Hur har myndigheterna koll på om man blivit smittad av en ovaccinerad eller en vaccinerad? -Man kan ju inte veta själv om man rört sig på stan, i affärer eller åkt buss mm. Jag har väldigt svårt att se hur de kan backa upp ett sådant påstående med säkerhet. Låter som propaganda.

    12
   • Smittan drivs av ovaccinerade ungdomar, ja det är väl inte så konstigt då sgs alla ungdomar är ovaccinerade. Hade det varit ruter i dessa politiker så hade dom sagt att smittan sprids till största del av ungdomar. Men med dom mest-ljugande politiker i Europa (om inte på världsbasis) så kan inte svenskarna förvänta sig någon transparens från kommunistregeringen i detta landet. Nästa dom kommer försöka sig på är väl att alla ovaccinerade förbjuds att rösta och att deras röster automatiskt går till sozzerna. Sozzerna är så jävla kommunistiska att Putin kommer i lä och Mao skulle bugat sig.

 5. Ett sån´t här beslut kan faktiskt tom. bli kontraproduktivt. Det kan invagga de vaccinerade i en falsk trygghet. Och i den “trygga” bubblan kan de inbilla sig att de är fullständigt odödliga, oavsett hur oansvarigt de bär sig åt. Sen etablerar det sig också en “Vi mot dom”- mentalitet och så ska det inte vara i en demokrati där alla räknas lika. Vad kan så detta mynna ut i för framtiden då ? Vad blir nästa apartheid-åtgärd ? Andra sjukdomstillstånd ? Handikapp ? Vikt ? Ålder ? Ekonomi ? Stad mot land ? Kön ? Sexualitet ? Åsikter ?………En mycket farlig och oroande väg de har valt !

  21
 6. Lettlands beteende är förkastligt! Det är samma psykologiska mekanismer som får folk att könsstympa sina barn, bränna häxor och begå folkmord.

  Stanna upp och besinna er! Vill vi ha ett samhälle där regeringen bestämmer över din och dina barns kroppar? Har du det förtroendet för dem?

  De flesta ovaccinerade behöver ingen sjukhusvård. Och de flesta är heller inte smittbärare. Däremot kan vaccinerade ändå vara smittbärare och ändå insjukna.
  -vax-Pass fyller alltså ingen funktion, annat än att försöka pressa ALLA att injicera sig med detta nya medel. Varför är det så viktigt att alla gör det?

  De märks att en del av dem som tagit sprutorna så gärna VILL att det är rätt och bra beslut man tagit, att man man letar efter allt som rättfärdigar det. Det är mänskligt.

  Men måste ni tjata på alla andra att ta de experimentella injektionerna, bara för att ni gjort det?

  Är man äldre, i riskgrupp eller bara vill delta i experiment så injicera er för allt i världen som ni vill, men dra inte in de som inte vill, bara för att ni ska må bättre.

  Höjden av egoism är att kräva av andra, ffa barn, att injicera sig, bara för att ni ska KÄNNA att ni tagit rätt beslut, för det är vad det handlar om!

  (Skillnaden mellan er och mig är att jag säger; gör som ni vill när det gäller er själva!)

  Injektionerna handlar inte längre om folkhälsa eller ens samhällsekonomi längre -Det har gått över i prestige och närmast religös fanatism, där för övrigt resonabla människor tappat både vett och moral; alla måste med!

  Det här i Lettland, där de inte ens får delta på distans, är ett bevis på det; det handlar om prestige och närmast religös fanatism! Ser ni inte likheterna med historiska händelser med hur det började, det som sedan blev förföljelse och folkmord?!

  Vi har tappat vett och sans när vi inte längre kan tolerera att folk gör olika val när det gäller att injicera sig med dessa nya preparat, ffa under rådande omständigheter!

  Och flera länder håller nu på att gå en mycket otäck väg…

  45
  1
  • Cinna, tack för ett fantastiskt bra inlägg där du sammanfattar allt som är fel med denna hysteriska vaccinationskampanj.

   25
   1
  • Mycket bra skrivet. Det farligaste med Covid är att folk blir så rädda att de slutar tänka rationellt. Det är någon sorts fearmongering som pågår. Ovanpå detta har vi folks konfirmeringsbias där det verkar som man vill att alla ska vara vaccinerade om något skull gå åt helsike.

   “Ja, men nu har vi ju alla en penis i pannan och inte bara jag och min familj.”

 7. “Av det enkla skälet att ”genomgången infektion” kan sluta med att man dör och smittar andra under tiden. Så länge risken med en sjukdom är större än risken med biverkningar är oddsen för att vaccinera sig. Att vaccin eventuellt är sämre än att genomgå en infektion – och klara sig, är fel sätt att tänka.”

  Nu handlar det ju inte om att vänta tills jag blir smittad, utan om att jag jobbar inom sjukvården och redan haft Covid. Det har aldrig handlat om att vänta tills man får Covid istället för att vaccinera sig. Men om ni inte förstår det så gick viruset runt i samhället i nästan 18 mån innan någon vaccinering kom igång.

  17
 8. De systematiskt falska PCR-testerna gjorde det möjligt för den medicinska etablissemanget att utse nästan alla dödsfall i cancer, hjärtinfarkt etc. som ”covid-dödsfall” om patienterna fått det falska PCR-testet som körts på för många cykler. En person som dog med falskt positivt räknades som en covid-död.
  Italienska medicinska myndigheter har senare korrigerat Italiens covid-dödstal till att endast inkludera personer som dött av Covid. Antalet döda i covid-19 sjönk då från 130 000 till 3 783. Med andra ord, i Italien skapades ”pandemin” genom att överskatta Covid-dödsfallen över 30 gånger!

  Källa, italienska Iltempo.it

  https://www.iltempo.it/attualita/2021/10/21/news/rapporto-iss-morti-covid-malattie-patologie-come-influenza-pandemia-disastro-mortalita-bechis-29134543/

  23
  1
 9. Att flera skulle dö utan vaccin stämmer säkert, många flera skulle dö av influensan också om dom inte fått vaccin mot influensa. Jag ställde denna frågan till FHM, Hur många personer i Sverige har dött AV Covid19? All statistik visar ju siffror över hur många som dött MED Covid19. Fick ett flummigt svar att dom har olika statistiker för att kunde dölja sanningen så gott det går. Exempel: Om jag blir smittat av Covid19, blir sjuk och blir sen frisk igen på typ 21 dagar totalt, sen inom en vecka därefter råkar jag bli ihjälkörd i trafiken. Resultat, jag blir registrerad som avliden med Covid19. Så länge Sveriges kommunistregering ljuger om Covid19 och allt annat, så kommer ingen normalt tänkande människa tro ett ord av va dom säger. Det hjälper föga att dom alltid presenterar sina experter, experter som endast är experter på att säga va dom blivit tillsagd säga. Och till slut, om Sveriges kommunistregering vore så mån om våran hälsa; varför låter dom inte läkare skriva ut den medicin som fungerar mot Corona (och som funnits sedan 1975 och är testad för och ofarlig för människor?). MAKTEN framför allt, HEIL LÖFVEN största nazisten i Sverige.

  41
  3
  • Anders Tegnell har hittills haft mer fel än om man skulle singla slant. Så jag ger inte mycket för dessa experter. Särskilt som de hela tiden kommer med motsägelsefulla uttalanden.

   26
  • Skojare där, registrera trafikdata som avlidna i covid!

   Det finns runt 44.000 läkare i Sverige, majoriteten av dem skulle garanterat skriva ut bra medicin om det fanns.

   20
   • Alla som fått bekräftat att dom har blivit smittad av covid19 i Sverige och avlider inom 30 dagar efter provsvaret blir registrerad som “avliden med covid19”, detta vare sig om du fått ett skott i pannan eller hamnat under en buss. Det är en orsak att man blir så jävla trött på all skitsnack om covid från myndigheternas sida, mestadels politiskt skitprat inget annat, dom använder detta endast i syfte att tillskansa sig mera makt över folket, i typisk kommunistisk anda. Och det finns medicin som är effektiva om du blivit covidsjuk, ingen medicin som är framtagen speciellt för att bota covidsjuka men som visar sig fungera och som inte ger någon biverkningar och som andra länder använder med stor framgång. Svenska kommunistregeringen känner väl till dessa men säger att det måste en lång studie till innan denna medicinen kan användas i detta syftet i Sverige, mycket konstigt med tanke på att vaccinen kan dom trycka in i var enda människa trots den inte är provat eller utprovat på något sätt. Tror knappast det är bara jag som tycker detta stinker.

  • Jo, men det är inte digerdöden precis. Dessutom är statistiken totalt missvisande då majoriteten av de som avlidit varit gamla och multisjuka och de dör varje år av influensor, benbrott och andra saker som blir droppen för vad deras sköra kroppar klarar av.

   Fallen med relativt unga och friska som avlidit är ytterst få.

   21
   1
 10. Vi som haft Corona har livslång Immunitet. Dock fungerar mätverktyget för antikroppar bara ca ett år, sedan går det inte mäta att man har immunitet mot Coron. Ska vi bli behandlade som sämre sortens sovjet-medborgare för det?
  Tyvärr börjar världen likna gamla Sovjet mer och mer.

  60
  1
  • Jag ställer mig också tveksam till varför man ska vaccinera sig med ett vaccin som ger sämre skydd än genomgången infektion. Ingen tycks ha något bra svar på den frågan. Känns ganska suspekt och gör i alla fall inte mig mer benägen att ta vaccinet.

   60
   2
   • Eftersom man så tvärsäkert säger att man bör vaccinera sig även om man genomgått sjukdomen bör man kunna komma med en rationell anledning till varför.

    Alla dessa restriktioner står för övrigt inte alls i proportion till denna inte så hemskt allvarliga influensa. Man verkar vara beredd att gå hur långt som helst för en förkylning som, jämfört med andra pandemier, knappt ens märks i statistiken.

    46
    3
   • Av det enkla skälet att “genomgången infektion” kan sluta med att man dör och smittar andra under tiden. Så länge risken med en sjukdom är större än risken med biverkningar är oddsen för att vaccinera sig. Att vaccin eventuellt är sämre än att genomgå en infektion – och klara sig, är fel sätt att tänka.

    Det är alltså inte säkrare att låta bli annat än om man bor ensam i skogen och odlar sin egen mat, typ.

    Sedan finns förvisso oerhört många sjukdomar som är värre än covid att få, i gensomsnitt, men riskkalkylen kvarstår.

    27

Kommentera