Rekord för illegala migranter över Engelska kanalen till Storbritannien

ILLEGAL MIGRATION. I går, under torsdagen slogs ett nytt dygnsrekord för illegala migranter, runt 1000 personer korsade kanalen på en enda dag för att nå Storbritannien, rapporterar BBC.

Upplockade migranter på väg till Dover. Bild: BBC

Fem livbåtar och fyra Border Force-fartyg eskorterade grupper till Dover eftersom en period av lugnt och milt väder gjorde resan mindre riskabel.

En regeringskälla anklagade Frankrike för att ha tappat kontrollen över situationen. Inrikesministeriet sa att britterna inte ville se människor dö i kanalen eftersom hänsynslösa gäng tjänar pengar på dem.

Mer än 23 000 människor har tagit sig över från Frankrike till Storbritannien med båt hittills i år, en kraftig ökning med 8404 år 2020 – och mycket fler än under åren före pandemin, då de flesta asylsökande anlände med flyg, färja eller tåg .

Cirka 98 % av människorna som anländer till Storbritannien via kanalen ansöker om asyl. Men de totala ansökningarna om asyl sjönk under månaderna efter att det globala resandet begränsades på grund av Covid-19 , och antalet är fortfarande något lägre än före pandemin.

”Macron ger efter för människosmugglare”: raseri mot Frankrike när antalet migranter som korsar kanalen ökar i höjden – med mer än ETT TUSEN som gjorde den farliga resan till Storbritannien i går och tre befaras döda efter att ha fallit från kajaker, skriver Daily Mail.

Britterna hotar med att skära ned de £54 miljoner som fransmännen får för att stoppa migranter från att ta sig över Kanalen.

-Pettersson konstaterar att de illegala migranterna aldrig borde ha släppts in i EU och det blir inte bättre för britterna sedan de lämnade unionen och nu är osams med fransmännen om fiskezoner och annat.

Kanalen är som smalast i Doverkanalen, det vill säga mellan Dover och Calais där den är 34 km bred.

Australien har nolltolerans mot illegala migranter och slipper båttrafiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rekord för illegala migranter över Engelska kanalen till Storbritannien

 1. skulle förvåna oerhört mkt om inte detta fenomen inom 5 år
  kommer ”tända hus i helvete” i Europa…det förvarnades för
  detta en gång då EU bildades…kokar i Fiskegrytan redan nu

  10
 2. Nordiska Vikingar gjorde nästan samma pryl runt förra millennieskiftet
  …fick vikingarna inte de som de krävde, högg de huvet av allmogen

 3. Behövs en samordnad återvändarindustri i Europa. Avhysning/deportering huvudsakligen till de länder som omfattas av Kairodeklarationen.

  17
 4. Varför plocka upp dem? Varför hindras de inte att fortsätta? Varför hjälpa dem? Sänk dem istället! Då slutar de komma. Lite spill får man räkna med.

  28
  1
 5. När kustbevakningen ägnar sig åt människosmuggling genom att plocka upp illegala immigranter och köra dem till det land vars gränser de är satta att beskydda så är det allvarligt. Dessa migranter kom över från Frankrike och skall således köras dit igen enligt min mening.

  34
  1
 6. Tänk om man kunde få höra kommunisten Ylva proklamera detta tydligt till illegala turister så kanske det vore värt pengarna att vara medlem i EU.

  23
  1

Kommentera