”Den stora negern”

USAs president har uppmärksammats för att han omnämnde den på sin tid mycket framgångsrike baseboll spelaren Satchel Paige som: ”den stora negern”!

Läs mer om denna händelse HÄR och HÄR

Eder fjärranösternrapportör undrar hur media hade reagerat om det istället varit Donald Trump som omnämnt en ”Afroamerikan” som neger ??

5 thoughts on “”Den stora negern”

 1. Svenska media som SVT, SR, Aftonbladet och Expressen tex, dom hade inte rapporterat detta öht. Dom bedriver seriös och objektiv journalist, sörru. Nej vänta, fan, nu ljög jag ….. 😀

 2. Egentligen är det samma sak, bara det att det är latin för afro! Så det är egentligen nojigt att hetsa upp för ett ord så som vänstern gör. Men lider man av fobiatiska tvångstankar så gör man. Synd bara på ett så klart och precist uttryck!

 3. Ja Neger har aldrig varit ett skällsord, däremot Nigger som är ett nedsättande ord,
  det begriper alla förutom Dumvänstern, men dom är ju som dom är och blir inte bättre!

  18
 4. Svenne & Lotta Hedlund sjunger ”Svart-vit calypso”, där det numera förbjudna n-ordet förekommer flitigt. Omöjlig idag i publika sammanhang och antagligen även dödskallemärkt av Sveriges Radio. Observera att Lotta Hedlund inte har några bekymmer med texten, trots att hon själv är…..just det, ”afroamerikan”.
  https://youtu.be/7-gACRD6ck4

  Bild på Svenne & Lotta på tiden det begav sig:
  https://static-cdn.sr.se/images/4951/97f51897-bf85-44b5-b4c2-ac1b7c2e1ab5.jpg?preset=2048×1152&format=webp

  21
 5. Jag såg det och förstår inte uppståndelsen. MLK använde ordet ”negro” 15 gånger i sitt berömda tal (Free at last) vid Lincolnmonumentet.

  21

Kommentera