USA varnar allierade för rysk invasion av Ukraina

UTRIKES. USA har slagit larm till sina allierade i EU om att Ryssland kan överväga en invasion av Ukraina. Detta efter ökade spänningar vid gränsen. Det skriver Bloomberg och hänvisar till källor som sägs vara insatta i frågan.

En rysk Su-30 stridsflygplan

Washington följer utvecklingen vid gränsen noga där ryska trupper har ökat sin närvaro den senaste tiden. Ryssland å sin sida menar att militär på deras eget territorium är en intern angelägenhet, enligt tidningen.

Ryssland anklagar USA och andra Nato-länder för provokation i Svarta havet, rapporterar Sputnik News.

Natos aktivitet nära Rysslands gränser har eskalerat dramatiskt de senaste veckorna, då blocket förbereder sig för militära övningar i Svarta havet och Medelhavet. Den ryska militären skickade ett Su-30 stridsflygplan när ett brittiskt RC-135 spaningsplan försökte närma sig gränsen till Krim, uppgav det ryska försvarsdepartementet på torsdagen, enligt Sputnik News.

Nato fartyg på Svarta Havet Arkivfoto

Michael Kofman vid analysgruppen CNA: Det är ingen övning, något är på gång, men vad?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “USA varnar allierade för rysk invasion av Ukraina

 1. USA/NATO/EU har under flera år ombeväpnat Ukrainska militärmakten med moderna vapen. Nu har Ukraina nått så långt i inskolningen av trupperna att de börjar kunna hantera sina nya vapen. Det handlar även om ny ”slagfältstaktik” där det bl a ingår drönare, som det visat sig att Donbassregionerna inte kunnat försvara sig särskilt väl mot. Alltså skramlar Ukrainarna mesta möjligt med vapen för att få de upproriska Ryssarna att vika sig. Ukrainarna har samtidigt ett ”ont öga” till Vitryssland. Det svider att Minsk genom tiderna ofta styrt över det Ukraina inte Litauer eller Turkar styrt över.
  För Ukrainska diktaturen gäller att de behöver framställa ett yttre hot, för att landet inte skall kollapsa. Just nu pågår en enorm ”Braindrain”, där demokratiskt sinnade Ukrainare flyr dålig ekonomi och politiskt förtryck till omgivande länder, bl a Polen, Ungern, Vitryssland, Ryssland. I de 2 förstnämnda kallas de ”gästarbetare”, eftersom det är skämmigt för EU asylpolitik att de så snabbt kommer i arbete. Av någon anledning tar Sverige inte emot kristna Ukrainare – vilket kanske beror på att de jobbar nästan direkt.

  Ryssarna anklagas alltså av propagandan i USA, EU etc för att förbereda militära aktioner. Men det nämns aldrig något om att de som bullar upp militära resurser vid gränsen är de själva. Varför skulle Ryssland, Vitryssland, Ukraina inte få hålla militära trupper inom sina egna gränser? De undergrävande NGO:na i Ryssland, Vitryssland och Ukraina (här för att säkra västvänliga diktaturens fortbestånd) är alltså avlönade av Västvärlden (även Sverige). USA placerade nyligen ut både kärnvapen och antimissilsystem i Polen – och inget Västland reagerade.

  • Jag håller lätt på USA mot nuvarande regeringen i Ryssland. Om du tycker det är simpelt får du tycka det.

   Du kan ju fråga befolkningen i Ukraina, Georgien, Tjetjenien, Moldavien med flera vilka som är de värsta krigshetsarna.ä

   5
   7
   • Vad ukrainare tycker i frågan USA kontra Ryssland så är det ganska delat. Västukrainarna gillar inte Ryssland medans folken i de östra delarna hellst vill bli ryssar.
    Georgien är lika delat det, som vi redan vet har såväl Abchasien som Sydossetien brutit sig loss från Georgien helt frivilligt.
    Tjetjenien är en av de mest proryska oblasten i federationen.
    Dom kände på islamistiskt styre under några år på 90-talet och vill garanterat inte ha det så igen, Docka Umarovs tronarvingar undantagna.
    Moldaverna har mig veterligt inga problem alls med Ryssland, Transnistierna vill t.o.m byta till ryska pass.

    5
    1
   • Ja du ser. Så om det finns en minoritet i ett erkänt land så är det fritt fram att bryta sig loss.

    Blir nästa steg att ryssarna tar över delar av Estland, Lettland och Litauen där det finns stora ryska minoriteter?

 2. När ryssarna försökte etablera baser på Kuba i början på 60-talet blev det ett djävla liv på amerikanarna och hot om världskrig och hela världen tyckte att ryssarna var krigshetsare.
  När nu ryssarna inte vill ha USA vid sin gräns så blir det ett djävla liv igen och ryssarna ses som de som hetsar till krig.
  Jag måste va djävligt korkad men jag förstår inte skillnaden

  19
  2
  • Skillnaden är att Rysslands grannar känner sig hotade av Ryssland. Grannarna gick inte med i Nato för att de tyckte det var kul utan för att de ansåg sig tvungna för att de inte ville bli ockuperade en gång till.

   11
   7
   • Lika lite som Kuba ville ha USA som granne och med allt berättigande, kände sig hotade av USA. Glöm inte debaclet i Grisbukten

  • Korkad? Kanske men skillnaden är att Sovjet försökte installera kärnvapen på Kuba. När Moskva vek sig så drog USA i gengäld bort sina kärnvapen från Turkiet.

   • NEJ! Kanske propagandamässigt. USA hade jäkla bråttom att att transportera ut sina lagrade kärnvapen i Turkiet för några år sedan, men Turkiet blockerade transporterna. USA ville inte att Turkiet skulle anfalla basen och erövra kärnvapnen. Turkiet håller f ö fortfarande basens kärnvapen som ”gisslan”. ”Hyran” för basen är en kassako för APK!

 3. Putin, gammal spion har han verkligen tappat allt av sans och balans?
  Tror inte det, förmodligen manöver för att reta EU och USA.

  14
  • ja är det inte belarus då är det Ukraina.? kan man inte kasta in balt staterna i potten . eller ännu bättre syna och lägg in gamla warsavapaktsländer. dångår vi se vad nato gör . en sak är säker när det börjar smälla då kommer NATO dra sig då långt bort det är möjligt det är på andra sidan jorden det är därför det är viktigt att sabotera grodätarnas affärer med u båtar .. natos svar blir att frilysa alla grodorna i nato länderns??

  • Ja vem vet ??
   Kanske ett av svaren för att USA utför manövrar på Ö´n Gotland i Östersjön. Och inte med vilka vapen som helst,utan med raketvapen !!
   Om jag inte minns fel var det också en stor militär träff upp i Lappland,under senhösten….med USA´s medverkan ?
   Förundrade mig då att sådant kan ske i ett N e u t r a l t land som f.d. Sverige !

 4. USA kan ju skicka USNS Harvey Milk, nybyggt fartyg namngivet efter en gayikon till Svarta Havet.
  Vem vet, kanske ryssarna garvar ihjäl sig.

  17
  1

 5. Igor har länge sökt en BRA anledning till anfall
  som om inte c:a 35% av vår planets landmassa räcker åt dem?..främst Människan, de enda
  förutom Råttan bland oss däggdjur som har
  behov av att bre ut sig utanför sina egentliga territorier …muslimer har nu under 1500 år varit mest vassa med att förpesta sin omvärd, som
  pga av irrläror och hat nu försöker bre ut sig
  …ryssar å sin sida söker bara lämpliga platser
  för att kunna framställa sin Vodka produktion vid…Svarta Havet har mkt kylvatten 🙄

  21
  4
   • Bloomberg är en stor och mäktig Börsmäklare,och inget annat… Brukar därför knappa vidare,så snart deras kanal kommer in på min TV !
    Men klart att de försöker med nya trix,nu när ”klimatmötet” i Glasgow gått i stau,och Pandemin inte ger tillräckligt med vinster,när nu S-Korea o Schweiz börjat konkurrera med USA/Europa !

    17
    6
   • Bloomberg L.P. är ett finansiellt informationsföretag vars främsta produkter är nyhetsmedia, mjukvara och finansiell data. Företaget grundades av Michael Bloomberg 1981 sedan denne blivit uppsagd från investmentbanken Salomon Brothers.

    Ägaren Michael Bloomberg har även varit borgmästare i New York. Han är säkert rik, men inte börsmäklare, han säljer nyheter som påverkar börs och företag.

    De omsätter 10 miljarder dollar, har runt 300.000 betalande terminalkunder som är uppkopplade och läser nyheter i realtid. De har 13.000 anställda över hela världen. Jag tror ett sådant företag måste lämna korrekta uppgifter annars försvinner de betalande kunderna de lever på.

    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Bloomberg_L.P.

    14
    3
   • Pettersson:
    Om du har möjlighet att gå in på Astras internationella TV-program finns dat dygnet runt deras kanal,som handlar uteslutande om börskurser o placeringar av kapital !
    Tror inte deras betalade kunder i första hand intresserar sig för vad som sker långt borta i Europa.
    De ”nyheter” de sänder ut över parabol påminner om vår Europeiska RTL… Alltså en och annan rad,som bländas in under deras oavbrutna börsnyheter !!
    Därmed God Natt för mig.

    10
    3
   • Du har helt rätt. Deras nyheter handlar främst om aktiekurser och sådant som påverkar världens ekonomi.

    Som krig, stopp av gas och oljeleveranser m.m.

    Det innebär inte att deras nyheter är ointressanta för mindre bemedlade.

    Vi påverkas också av världsekonomin som olje och elpriser.

    Sedan vet jag inte hur deras nyheter ser ut för dem som betalar.

    11
    1

  • iof, men judar går väll (om ngn) att lita på, Bloomberg är ju av
   namnet att dömma en äkta JUDE…liksom 50% inom all elit,
   undantaget inom idrott, där är de lätträknade
   …av de 80% röstar i Abzurdien kan man oxå lita på…då att
   de röstar efter förstånd, deras hjärnkapasite ligger nämligen
   på c:a 20 % av en normal Abzurdians, å klart under en
   oskolad Hottentotts från Sydafrika

   3
   1
 6. Undrar om Bolund har CO2 säkrat alla svenska och EU fordon och vapen? Som alla vet släpper ammunition ut mycket gaser när krutet antänds. Bolund verkar mena att vi ska gå tillbaka till påkar, svär och lansar som inte släpper ut några gaser när vi ska krigar. Endast roddbåtar är tillåtna att kriga med på havet.

  28

Kommentera