Polisen vid Öresundsbron kan inte kolla fingeravtryck

BROTTSLIGT & INVANDRING. Trots att Öresundsbron är den gränspassage där flest fall av människosmuggling upptäcks, vilket är 30 fall per år, så saknas möjlighet att kolla fingeravtryck vid look-alike-pass. Smugglarna vet när gränspolisen jobbar & planerar resorna, skriver Sveriges Radio.

Öresundsbron Foto: News Öresund

Många av dem som smugglas in har så kallade look-alike-pass som sålts eller lånats ut av något som liknar personen. Uppstår en misstanke måste man köra iväg för att kontrollera personen vid polisstation.

-Pettersson säger att det är ett haveri. Det saknas vilja och förmåga att sköta gränsbevakningen effektivt.

Minns ni asylaktivisten Fatemeh Khavari och hennes borttappade pass?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Polisen vid Öresundsbron kan inte kolla fingeravtryck

 1. Från huvudet ruttnar fisken. Den attityd man visar i regering sprids nedåt i leden. Säkerhetsskydd av samhället har väl nästan aldrig fungerat på 2000-talet. Minns drottninggatan, Knivdåden i Vetlanda osv. Regeringen har svårt att avvika från sin naivitet i säkerhetsfrågor. De stulna cup-pistolerna och ammunitionen ifrån regeringskansliet är ett tydligt tecken på den ansvarslösa säkerheten där regeringen lagt säkerhetsansvaret för kansliet i händerna på kriminella. Liknande ansvarslöshet för Sveriges säkerhet sker alltför ofta ute på fältet i Sverige. MSB får skaffa nu GD fort om de tar något på allvar.

 2. Det är inte mycket som fungerar i vårt land beroende på att ingen mer än delar av befolkningen vet hur det borde vara
  .
  Politikerna tar beslut utan att en konsekvensutredning finns, det blir ad-hoc beslut och uppföljning samt rättelser kommer alltid först då stora förluster konstaterats.

  Ett exempel är just den allt för stora invandringen parat med tafatt hanteringen av de hitkomna med början hos Migrationsverket.

  Vi har decennier av hårt arbete för att rätta till de syltryggarna ställt till med, förhoppningen är att det kan börja efter valet -22, kruxet är att de flesta som skall göra jobbet inga starka nypor har.

  12
 3. Märkligt, för när jag beställde nytt pass häromdagen då fannsc det utrustning till att
  fotografera båda pekfingrarna, men det är klart, jag är ju Svensk, något av dett skummaste
  Svenska myndigheter behöver befatta sig med? Det är sådant som gör en störtförbannad,varför står gränsvakterna där över huvudtaget, dom kunde ju lika gärna släppt in dem för där finns förmodligen inga skäl till att neka dem att komma in i landet,
  precis som när tullen haffar en bil full med stöldgods, dom får ta stöldgodset med sig ändå
  trots att dom inte kan uppvisa handlingar över grejorna?? Polis , Tullare , Försvaret och
  sjukvården rustas ner, men astronomiska summor läggs gratis sjukvård tandvård, gratis
  advokater, ja hela rättssystemet för invandrade folk? Är Sverige normalt???

  19
 4. Det är INTE mycket som Polisen klarar av numera. Inte undra på att vanligt folk tappat förtroendet för hela rättssystemet

  23
 5. Strålande, ett högteknologiskt land 2011.
  Inte undra på att landet är på dekis.
  Arma land.

  22
  1
 6. Det sitter väl annars precis som överallt i myndighetsSverige några köpta smugglarvänliga gränspoliser med bisyssla.

  25
  1
 7. Det var jättelätt att smuggla folk och hundar över bron. Man betalar innan och sätter på en klisterlapp på rutan. Sedan kör man i yttre filen rött igenom utan kontroll.
  Är det någon skillnad nu?
  De stannade mig en gång en förmiddag då jag körde lastbilen. En bom föll ner och en med gul väst frågade vad jag hade i bilen. Jag kör tomt upp. Flyttar från Sverige. Vill du kolla?nej sa hon.

  25
  1
 8. Gränsen på vid gavel för alla så blir det när Sverige inte haft en regering dom sista 7 åren alla kriminella välkomnas ….

  33
  1
  • Så är det!
   Men glöm inte bort dom 8 åren med Landsförrädaren som va innan dessa 7.

   Fifteen years of hell!

   26
 9. Det finns portabla scanners och nätverk på plats så det låter mer som att några på Polisen inte vill kolla avtrycken på kulturberikarna som tar sig in.

  43
 10. Spelar det någon roll om de har falskt pass och inte är efterlysta? De söker väl bara ”asyl” i så fall och blir oberörbara till dess de kan försvinna i det svenska skuggsamhället eller börja söka bidrag?

  30
 11. Tänk pappersexercisen om man hittar någon med lånat pass. Gränspolisens ledning är dock på gott humör, ju fler man släpper igenom, ju högre kan man skrika om att få mer pengar till nästa år eftersom man behöver ytterligare några hundra administratörer som kan hindra poliserna i deras tjänsteutövning.

  25
  1
 12. Magdalena Andersson är ansvarigt statsråd för Tullverket. Hon ska nu befordras till Statsminister. Arma Sverige.

  46
  1

Kommentera