Undantagstillstånd vid gränsen mellan Belarus och Polen

UTRIKES. Polen har utfärdat undantagstillstånd för ett område vid gränsen mot Belarus och ingen får komma närmare än tre kilometer. Gränsövergången vid Bruzgi-Kuznica har stängts helt, och under måndagen har den polska regeringen suttit i krismöte.

Enligt uppgifter i polska medier har 12.000 militärer och poliser placerats ut för att bevaka gränsen.

Under dagen har bilder och filmer spridits som visar hur belarusiska soldater eskorterar migranter mot gränsen. Bland annat Nato har riktat hård kritik mot Belarus agerande. Kritikerna menar att landet utnyttjar migranterna för att sätta press på EU.

Alex Voronov är politisk redaktör på Sveriges första öppet islamistiska tidning. Eskilstuna-Kuriren.

-Pettersson misstänker att Rysslands president Putin ligger bakom. Belarus president Alexander Lukashenko gör inget utan Putins godkännande är men privata spekulation, anledningen är att försöka splittra EU och även Nato.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Undantagstillstånd vid gränsen mellan Belarus och Polen

 1. Vilken enorm tur att Sverige inte har någon yttre EU-gräns mer än mot Norge men denna är nog under kontroll. Hade Sverige med sin fredsskadade befolkning varit i Polens läge så hade hela landets mediaelit, kändiselit, batikhäxor och övriga aktivister skrikit och levt rövare ända tills en svag sosseregim öppnat gränsen på vid gavel.

  15
  • Fast nog är det, bortsett från Voronov, rätt tyst just nu från de goda? Inte mycket refugees welcome inte, trots att det i princip handlar om samma saker som hände 2015, lämmeltåg med hugade asylanter som passar på.

   Lukashenkos agerande är ungefär samma som ”räddningsfartygen” som åker taxirutter i Medelhavet, främst Libyen. Av någon anledning utmålas deras smugglande som hjälteinsats medan Lukashenko är skurk. Varför är viss människosmuggling finare än annan?

 2. Det är vitryska soldater förklädda med vinterluva och munskydd som klipper upp taggtråd och staket så migranterna kan välla in i EU, några av de som hjälper till är ryska soldater.

  6
  1
 3. Apropå att Alex Voronov tycker att Polen måste släppa in migranter. Förutom förnamnet har Alex Voronov något annat gemensamt med Alex Schulman, de båda femtekolonnarna ogillar nämligen gränser. Alex Voronov hävdade i ett tidigare twitter att det inte finns en gräns för asylmottagande, att det är bara en åsikt. Och Alex Schulman har i en krönika klargjort att han avskyr alla dem som vill stänga gränser.

  Pettersson om Alex Voronov:
  ”Herr Voronov har varit med och gjort Eskilstuna-Kuriren till Sveriges första öppet islamistiska tidning och han fortsätter på samma svenskfientliga linje.” ” Öppet islamist och politisk redaktör…”:
  https://petterssonsblogg.se/2020/02/29/oppet-islamist-och-politisk-redaktor-pa-liberala-eskilstuna-kuriren/

  Alex Schulman skriver, passande nog numera i DN, några rubriker:
  ”Skönt ta en paus från Ivar Arpis vidrigheter”
  ”Brås rapport gör det rumsrent att uttrycka sig rasistiskt”
  ”Jag kommer att sakna Löfvens syn på människovärdet när allt fler politiker blir populister”

  28
  • Det de har gemensamt är att de inte är svenskar någon av dem. Alex är halvsvensk med en finländsk far medan Alex Voronov är en blandning mellan Sovjet och Afrika och det finns ingen som egentligen vet varför han är här och inte i Ryssland eller Uganda. Jag tycker att det i allra högsta grad är egennyttigt av Sverige att undanhålla dessa länder frukterna av guldklimpen. Det bör genast rättas till.

   23
 4. Att hyckleriet breder ut sig i europa, och framförallt i Sverige får man bevis för dagligen, låt mig ta två exempel, Vi har till exempel vår kära statsradio som tjatar mycket om hur bra det är med Mångfald? Det har precis hållits en alternativ Bokmässa med många deltagare,
  och då borde man kunna begära att det uppmärksammas av SVT/SR,? Men inte ett ljud?
  Så långt deras mångfald?
  Vid klimatmötet i Scottland där klimathycklarna hållit till stod det 400 privata Jetplan
  parkerade på flygplatsen, alltså dom som vill förbjuda vanliga människor att flyga????

  50
 5. De belarusiska gränsvakterna hindrar inte de s.k. ”flyktingarna” från att lämna Belarus och gå över gränsen till Polen och Litauen. Varför skulle de göra det, då de danska och tyska gränsvakterna år 2015 heller inte hindrade muslimska flyktingar i sina länder från att passera över Öresundsbron till Sverige, resp. gå ombord på färjorna från Tyskland till Skåne? Och Sverige var tvunget att, pga internationella avtal, släppa in dem i landet, om de sade att de sökte asyl. Men, nu vägrar Polen/Litauen att följa dessa avtal – och stöds av bl.a. EU-kärringen Johansson (S), som skränar om ”systematiska aggressioner” från Belarus. EU har infört sanktioner mot Belarus, i avsikt att störta regimen där, och om dessa lyfts kommer Belarus, som tidigare, att hindra flyktingarna nå gränsen – enligt nyhetsbyrån . Så, tro inte på allt som EU och svenska medier/politiker försöker tuta i oss!

  30
  5
  • Oavsett konventioner och traktat har den svenska regeringen myndighet enligt Utlänningslagen (kap. 5 § 25) rätt att stoppa asylmottagning. Enda villkoret är att meddela riksdagen inom tre månader. Det gjorde regeringen Carlsson II 1989, det så kallade Luciabeslutet. Varför har det inte skett senare då samma antal som kom under ett år kom på en vecka?

   19
  • Exakt så, det gjorde Saddam på sin tid, senast Al-Assad, och många av de omkringliggande länderna passade på att bli av med sina när lycksökarkaravanen passerade där. Läste en amerikansk underrättelserapport om detta runt 2015-16. Ska se om jag kan finna den igen.

 6. Det är en luktrativ affär för människohandlare (smugglare) och väl troligen för Diktatorn Lukashenko: ”Om du använder en smugglare,” sa Jouwan, ”kommer det att kosta dig mellan 9000 och 12000 dollar. — Resan från Irbil till Belarus, sa han, har redan kostat 5000 $ (3600 £) per person, inklusive flygbiljetter, hotellbokningar och turistvisum. De prutade fortfarande med smugglare om den fortsatta resan.” Ett exempel:
  1) Flydde från Irbil i Irak på turistvisum till Belarus över Förenade Arabemiraten.
  2) Övernattade på hotell i Minsk och gjorde två misslyckade försök att komma till Polen.
  3) Släppt av smugglare 500m från gränsen, gruppen säger att belarusiska militärer sen hjälpte dom att korsa gränsen.
  4) Sov två nätter i skogen i Polen, kördes sen till Tyskland.
  5) Idris är nu i Nederländerna, Zozan i Danmark och Jamil och Roshin stannar i Tyskland.
  https://www.bbc.com/news/world-58952867

  24
  1
 7. Lyssnade för någon timma sedan på NTV´s nyheter. Här framgick att Vit-Ryssland annonserar öppet i bl.a Irak,om resor inkl, flyg till Minsk samt buss-transport till gränsen mot EU. Detta till ett pris av 5.000 Euro per/person.
  I svenska Kronor c:a 50.000:- för resan till ett lyckligt bidragsliv i väst….
  Här skriver lögnpressen tårdrypande reportage om dessa ”stackars fattiga flyktingar” !!

  54
  • Inte för att Lukasjenka är någon personlig favorit men samtidigt är det inte han som börjat detta bråk.
   Vi I EU och då Polen och Litauen som två starka aktörer har länge försökt att få till stånd en regimförändring i Vitryssland och dom fär nu smaka på hämnden.
   Lettland har förvisso deltagit i smutskastningen mot landet i fråga dom också men inte agerat på samma flagranta vis.
   Därför bussas inte migranterna mot deras gräns, ej heller mot den Ukrainska.

   12
   5
 8. Militären i Polen borde snart börja skjuta gummikulor mot inkräktarna, hjälper inte det så gå hårdare in för att försvara EU:s gräns, för detta försök till intrång är en krigshandling. Hela EU måste hjälpa Polen.

  61
  1
 9. Det skulle inte förvåna mig om någon idiot i den Svenska regeringen vill ge flyktingarna en fristad här!

  58
  • Nizze. Miljösekten lobbar säkert för det. Tur är väl att de har fullt upp med regeringsbildningen nu så de inte kan go all in.

 10. nu behövs det lite fri eld givning vid gränsen så trögdjuret på andra didan förstår medelandet.. dom får väl be tyskarna om hjälp dom gillar ju att köra stridsvagn i Ryssland

  29
  8
 11. Tror mig veta vilket land dom har siktet inställt på Var kan man få samma standard
  utan att jobba som när man jobbar o nsliter ? Flyktingsmugglarna har tydligen gyllene
  tider fortfarande? Undrar om inte dåren som styr Belarus även får sig en hacka för att
  jävlas med Europa? Det var ett stort misstag att inte släppa in Ryssland till Europas famn,
  för då hade inte dåren i Belarus kunnat hålla på som han gör!

  54
  3
  • Han med sopborsten under näsan kan väl öppna gränsen in till Ryssland istället,?
   Undrar hur länge han hade suttit kvar då? Vad tror tummen nedgänget?

   11
   1

Kommentera