Danmarks regeringen föreslår coronapass för att bromsa rusande smittan

PANDEMI. Den danska regeringen kommer att föreslå att coronapass åter införs i landet. Det säger statsminister Mette Frederiksen på en presskonferens, rapporterar Dagens Nyheter.

Mette Frederiksen. Foto: News Öresund

Enligt Frederiksen kommer regeringen att lägga fram förslaget för parlamentet under tisdagen. Hon påpekar att smittan nu ökar snabbt och att 16 000 nya fall konstaterats den senaste veckan. – Vi kan inte låta smittan på nytt löpa amok i Danmark, säger Frederiksen.

Hon säger också att Danmark nu har fler konstaterade sjukdomsfall och fler personer på sjukhus än vid samma tid förra året och att smittan ökar snabbare än experterna trott.

Samtidigt påpekar hon att situationen nu är annorlunda jämfört med tidigare då möjligheten till vaccination finns.

Frederiksen vill också att covid-19 åter klassas som samhällsfarlig sjukdom, vilket skulle innebära att regeringen kan fatta beslut om åtgärder utan att ha en stöd av en majoritet i parlamentet.

För närvarande är det 15 gånger så många smittade för de icke-vaccinerade som de vaccinerade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Danmarks regeringen föreslår coronapass för att bromsa rusande smittan

 1. Om smitta kan spridas okontrollerat trots vaccinationer x 2 så är det något som borde pausas omedelbart.Vi kan inte pumpa på med fler och fler sprutor när resultatet inte blir som förväntat.Vaccinerna som är framtagna är inte etiskt prövade i den utsträckning som dom borde vara innan läkemedelsbolagen släppte dom fria.Vi riskerar nu att fastna i en karusell med nya vaccinationer varje år.Vaccinpassen är även en falsk säkerhet som inte heller är etiskt hållbart i längden.En intressant frågeställning som man borde fundera över är om jag som restaurangkund där jag måste visa mitt pass för att få äta kan kräva att få se kockens och serveringspersonalens pass.Vad är skillnaden ?

  • Du vet att covid-vaxade också kan bära smitta? Med andra ord skyddar inte passen ett skit.

   ”Jamen de smitta kanske lite mindre?” Säger då någon. -Ok vi tar det igen: covid-vaxade kan smitta. Du kan alltså bli smittad i ett rum med bara vaxade. Passen skyddar dig inte.

   9
   3
 2. Varför återinföra passen när drygt 80% är injicerade? Tja, då bryr sig inte de flesta för de får ju sina pass.
  -Just NU ja!
  Tänk ett varv till; Tro inte att de styrande lägger ner ett sådant verktyg som ”medicinska” pass om de får det godkänt! De kommer plocka fram det igen, och igen och igen och vem vet vad de kan hitta på för att du ska få behålla det!
  (Fler injektioner eller annat.)

  Just nu gäller det kanske bara för barer och annat folk kan tänka sig vara utan, men se på Italien, Frankrike, Litauen mfl; snart kan det krävas för att få behålla jobbet även om du inte möte folk i det, för att få gå i skolan och handla mat!

  Se upp med passen! De handlar inte om att skydda folkets hälsa!

  30
  3
 3. Vaccinerade smittar också. En del påstår i mindre grad, men ändock kan de smitta, även utan att själva ha symptom. -På vilket sätt hindrar då passen smitta? Nä,just det, det gör de inte!
  Det enda passen gör, är att söndra och härska och DET har de styrande alltid velat, för då tittar folk inte på vad DE håller på med.

  Redan FÖRE covid-injektionerna fanns tillgängliga, var Mette Fredriksen i Israel och tittade på apparater för att kontrollera vaccinpass. Idén om passen fanns långt innan Covid & vaccinen. -Det borde mana till en tankeställare hos folk!

  (Dessutom borde man fokusera på sjukdomens farlighet, inte smittsamhet. 99,7 % överlever C-19 och de flesta behöver inte sjukhusvård, varken vaxad eller ovaxad.)

  De styrande skiter i folks hälsa; det här handlar om pengar och makt!

  27
  2
 4. Kaliforniens guvernör Gavin Newsom tog boosterdosen publikt för någon vecka sedan.
  Har sedan dess inte syntetisk offentligt.
  Varför kan man undra?

  18
  1
 5. Folks immunförsvar går ner när de hela tiden spritar händer och undviker varandra.

  Förövrigt kan ju de som har tagit 2 sprutor, omedelbums gå och ta sin 3:e., eller varför inte en 4:e?

  Australien, Gibraltar och Israel måste vara dröm-resemål för de allra mest inbitna vaxxarna..

  Något för Petteson att fundera över ?

  24
  3
  • Exakt. Vi måste utsätta oss för virus och bakterier för att hålla immunsystemet igång.
   Jämför gärna med allergi. Förr skulle det vara kliniskt rent och inga husdjur för att slippa allergi. Nu har forskningen svängt 180 grader. Lite skit i hörnen och husdjur är bra för att inte få allergier.

   6
   1
 6. Tyvärr håller det inte längre att skylla smittspridningen på oss ovaccinerade.
  Det som sannolikt mest kommer att hjälpa mot sjukdom är det mycket beprövade receptet god kosthållning, mycket träning och motion, ett rikt socialt liv och en god sömn.
  Skrämmande läsning om allt fusk av kontroll av vaccin och fruktansvärda biverkningar av vaccin.
  Jag får vara tacksam att jag tidigt blev smittad av Corona och blev frisk. Då är jag vaccinerad i alla fall 10 år, oavsett vad läkemedelsbolagens professorer säger.

  33
  3
 7. Det verkar som att Sveriges befolkning delats upp i devåta Pro-Vaxxare samt lika devåta Anti-Vaxxare…

  Deras argument sins emellan tycks missa sina mål helt.

  Själv är jag skeptisk mot den nya messenger-RNA-tekniken (mRNA) som är i princip oprövad på människor, men tar gärna ett traditionellt vaccin såsom mot rabies eller stelkramp.

  32
  2
  • Väldigt få är anti-vax. De är ”pro-choice”. -De vill inte att regeringen ska kunna bestämma att de ska tvingas spruta in en experiment-substans som de här Covid-injektionerna ännu är. De vill själva bestämma om de ska delta i experiment utan att bli utsatta för apartheid i sitt eget samhälle. I Sverige är det ännu lugnt, men i flera länder kör några få ledare över befolkningen.

   Även om man tycker Covid-vax verkar bra, och vill ha det för egen del, vem ger rätten att bestämma att alla andra också måste ta det?

   Jag upphör inte att förvånas över hur många som vill införa tvång och apartheid. Tänker de inte på att förr eller senare kan det krävas att de upplåter sina och sina barns kroppar för något de inte vill? Något de läser om och ser att det här går inte ihop, det här är INTE för folkhälsan och det finns risker men DET får vi inte kräva svar på.

   Ärligt talat tror jag att även om 99,9 vaxar sig, så finns intressen som vill införa passen ändå, för nu finns tekniken att lätt kunna ändra kraven och konsekvenserna för att få och få behålla passet.

   Pass-ivrarna är väldigt kort-tänkta. De fattar inte att ett sådant system kan användas till annat än Covid och drabba dem själva och deras barn.

 8. 16 läkare, forskare och immunologer vill att Covid-vaccineringen i Sverige pausas

  ”Den starka misstanken om att delar av den kliniska prövningen för Pfizers vaccin inte utförts på ett vetenskapligt acceptabelt sätt och där studieresultatet inte kan anses tillförlitligt, i kombination med den stora omfattningen av inrapporterade misstänkta biverkningar efter vaccinering, många av allvarlig art, gör oss som läkare, forskare och immunologer djupt bekymrade. Inte minst för barnen som löper extremt låg risk för allvarlig sjukdom med covid-19, men som riskerar allvarliga biverkningar.

  Att vaccinens effekt redan efter några månader har avklingat kraftigt och är svag mot deltavarianten av viruset bidrar till vår slutsats att covidvaccineringen i Sverige bör pausas tills att risk/nytta kalkyler görs för alla åldersgrupper. Vårt ställningstagande sker i ljuset av avslöjandet i BMJ och det vi idag vet om riskerna för patienten.”

  42
  2
 9. Det är väl som i Sverige, man har släppt lite för mycket och lite för tidigt på restriktionerna.
  Ökningen kommer helt väntat om du frågar mig.

  13
  16
 10. Mikael…Därför att de fullvaccinerade, både här och i andra länder, tycks tro på sin egen odödlighet så till den milda grad att de aningslöst bara kastar sig ut i folkvimlet utan att tänka sig för. Innan vaccineringen tänkte de förmodligen efter – före.

  43
  3
 11. Hur kan situationen i Danmark vara värre nu än förra året när merparten av danskarna är vaccinerade något dom inte var förra året?

  64
  4
  • Frågar du Pettersson så är det väl de ovaccinerades fel.
   Problemet är att i en stad på Irland har man okontrollerbar smittspridning och 99,5% är vaccinerade.

   42
   3

Kommentera