Charlotte Perrelli avgav WWF miljölöfte, men…

DUBBELMORAL. Charlotte Jensen Perrelli, född Nilsson är en svensk artist och entreprenör vars låtar vid två tillfällen vunnit Melodifestivalen, 1999 och 2008. 1999 vann hennes låt dessutom Eurovision Song Contest.

År 2009 startade Världsnaturfonden, WWF, en ny funktion på livsstilssajten Minplanet – http://www.minplanet.se. Där du kunde avge ett eget miljölöfte. – Målet är att få fler svenskar att avge ett miljölöfte och bidra till att Sverige minskar sina koldioxidutsläpp, sa Mariann Eriksson, kommunikationschef på Världsnaturfonden WWF.

Sajten erbjuder 74 handlingar eller val som ger miljönytta – allt från att köpa mer ekologisk mat och samåkning till att stänga av datorn efter användning. Som privatperson kan man se hur mycket koldioxid som sparas genom varje löfte – det syns som en nål på en Sverigekarta. Ju fler löften, desto fler nålar på kartan.

En som gick före var artisten Charlotte Perrelli vars miljölöften visades i TV4 den 5 till 14 augusti år 2009 för att inspirera svenska folket att följa efter.

Jag gick igenom de olika handlingarna och det här med maten känns mest rätt för mig. Jag äter inget kött sedan 14 år tillbaka. Det känns som ett naturligt steg att även välja ekologiskt och närproducerat, motiverade Charlotte Perrelli sitt val, enligt Klimatsmart.se.

År 2018 hade Charlotte Perrelli klimatångest och hon hoppades att andra hade det också…

Idag den 6 november 2021 verkar Perrellis klimatångest ha dämpats något. ”Vårt hem de närmsta 8 dagarna”, skriver hon i ett inlägg på Instagram där hon visar upp semestervillan.

-Pettersson tycker det är bra att Charlottes klimatångest släpp och hoppas hon och familjen har kul, men för vissa människor betyder dubbelmoral, dubbelt så bra.

Men medan familjen Perrelli njuter och upplever sin drömsemester, finns en annan verklighet en kort båtresa bort. Maldiverna är 100 procent sunnimuslimskt, inga andra religioner tillåts, sunniislam är statsreligion och du kan inte bli medborgare utan att vara sunnimuslim.

Den som trotsar det som kallas för islamiska lagar och normer riskerar bestraffning. De senaste åren har den ortodoxa salafiströrelsen ökat sin närvaro på öarna. Många maldivier reste till Syrien för att strida som jihadister. På hemmaplan har flera demonstrationer skett där man med IS-flaggor skanderat för sharialagar.

Maldiverna har nyligen återinfört dödstraffet, efter att under decennier ha upprätthållit ett moratorium. Även barn kan dömas till döden. Maldiverna utdömer inte sällan spöstraff för bland annat äktenskapsbrott, något som nästan uteslutande drabbar kvinnor. Personer med ateistisk
livsåskådning eller som vill föra en diskussion om religionens roll i samhället
utsätts ofta för trakasserier eller hot om våld. Homosexualitet är förbjudet.

Det är detta Perrelli och en miljon andra turister göder och gynnar när de tillbringar dagarna på sina lyxiga resorts långt från de bofasta invånarna…

Om Maldiverna på bloggen…

Maldiverna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Charlotte Perrelli avgav WWF miljölöfte, men…

 1. ”Ärkebiskop Antje Jackelén deltar för närvarande i klimattoppmötet COP26 som en av fyra observatörer från Svenska kyrkan.”

  Hur flög dessa guds änglar till Glasgow?

  28
 2. Skulle inte Maldiverna sjunka under havsytan för 20 år sen?

  Hursomhelst, det viktigaste är väl ändå vilket färdmedel Perrelli och tjocka säkten använde för att åka på sin icke nödvändiga nöjesresa. Om dom flög ner får hon nog avlägga lite fler miljölöften som kompensation för all koldioxid som släpptes ut..

  Låt sunnimuslimerna sköta sitt. Om dom har ihjäl varandra är inget nån behöver lägga sej i.

  46
  1

Kommentera