Kol håller lamporna tända och mobilerna laddade på COP26

ELFÖRSÖRJNING. Storbritanniens misslyckade strategi för förnybar energi är en nationell pinsamhet. Kritiskt låg vindkraft under nästan hela onsdagen resulterade i extremt höga priser, där de två återstående kolkraftverken hos Storbritanniens största elproducent erbjöd sig att rädda dagen till £4 000/MWh, nästan 100 gånger mer än det normala grossistpriset innan den nuvarande krisen började, med många andra fossilbränslegeneratorer kommer till undsättning till häpnadsväckande priser.

Vindkraft när det inte blåser är inte så bra, men det är inte bra när det blåser heller.

Faktum är att den 3 november sågs ett rekord för den totala dagliga kostnaden för att balansera det brittiska elnätet. Det tidigare rekordet på 38 miljoner pund, 20 gånger det nuvarande dagliga genomsnittet, slogs med en marginal på mer än 6 miljoner pund för att nå 44,7 miljoner pund, vilket motsvarar 550 miljoner svenska kronor.

Orsakerna är lätta att identifiera från Balancing Mechanism Reporting Services diagram  över transmissionssystemets bränslemix. Vindkraften, representerad av de mörkblå staplarna, var extremt låg under större delen av dagen, med ett minimum på endast 1GW, under 5 procent av dess kapacitet.

Läs vidare…

-Pettersson konstaterar att FN:s klimatkonferens, COP26, sammanföll med minimal vindkraftsproduktion och rekordhög efterfrågan på el från alla deltagare, och som ett resultat nådde priserna fantastiska nivåer som kan ses i detta  BMRS-diagram.

Undrar om Greta & Compani vet att deras mobiler de har för att få ut sitt budskap över världen laddas med svindyr kolkraft…

Nåväl, Greta får ta det elektriska tåget hem som får elen från kolkraft, andra åker elbilar laddade med dieselgeneratorer och privatflygen går på fotogen…

Klimataktivisterna tar inte klimatkrisen på allvar. De flyger, använder diesel och äter kött

Parkeringsplats för elitens privatplan. Bilden visar inte planen utanför Glasgow. Twitter

6 thoughts on “Kol håller lamporna tända och mobilerna laddade på COP26

 1. Det som du inte får läsa i tidningen. Tvärtom påstod SvD att Skottland har 75% förnyelsebar energi men utan att specificera. Kanske hänt några gånger, eller hur det nu kan ligga till.

  16
 2. Detta är ett resultat av teknisk inkompetens. När humanister och kvasitekniker tror sig begripa hur saker och ting funkar. Lyssna istället på dem som begriper ju det funkar.

  27
 3. Det verkar gå på guds försyn men snart går det åt helvete.

  ”Ärkebiskop Antje Jackelén deltar för närvarande i klimattoppmötet COP26 som en av fyra observatörer från Svenska kyrkan.”

  Hur flög dessa guds änglar till Glasgow?

  http://slut.pola.org/

  33

Kommentera