Folkmordet på kristna i Nigeria intensifieras

av Raymond Ibrahim

 • Det som flera internationella observatörer i åratal har betecknat som ett ”rent folkmord” på kristna i Nigeria har nått nya höjder.
 • ”Vi har aldrig sett en ond regering i detta land som den vi har idag. Regeringen ger sitt fulla stöd till blodsutgjutelsen i Nigeria. Vi blir dödade bara för att vi inte är muslimer. De onda fulanijihadisterna främjas av regeringen när de går och dödar människor, förstör deras hus och åkermarker – men när vi försöker försvara oss blir vårt folk gripna av polisen. Vad är det för rättvisa?” – Pastor Jacob Kwashi, anglisk biskop, under en begravning av 17 mördade kristna, Morning Star News, den 30 augusti 2021.
 • ”Det pågår ett folkmord i södra Kaduna som riktar sig mot den inhemska kristna befolkningen … Inte en enda kyrka eller skola står kvar. Inte en enda boskapsherde har gripits under alla dessa år. Det är olyckligt att … västerländsk media inte anser att våra liv är värda några nyheter.” – Jonathan Asake, före detta medlem i Nigerias representanthus, The Epoch Times, den 4 augusti 2021.
 • ”Eftersom regeringen och dess apologeter hävdar att morden inte har några religiösa undertoner, varför riktar terroristerna och boskapsherdarna in sig på de främst kristna samhällsgrupperna och kristna ledare?” – Nigerias kristna förbund, International Centre for Investigative Reporting, den 21 januari 2020.
 • ”Det är svårt att säga till nigerianska kristna att detta inte är någon religiös konflikt eftersom de ser fulaniska krigare klädda i helsvart som mässar ’Allahu Akbar!’ och skriker ’Död åt kristna’.” – syster Monica Chikwe, Crux, den 4 augusti 2019.
Sedan det islamistiska upproret i Nigeria började i juli 2009 har över 60 000 kristna antingen mördats eller kidnappats under räder. De kidnappade kristna har aldrig återvänt till sina hem och deras nära tror att de är döda. Inom samma tidsram har ungefär 20 000 kyrkor och kristna skolor blivit uppeldade och förstörda. På bilden: Den uppeldade First African Church Mission i Jos, Nigeria, den 6 juli 2015. (Foto av AFP via Getty Images)

Det som flera internationella observatörer i åratal har betecknat som ett ” rent folkmord” på kristna i Nigeria har nått nya höjder.

Sedan det islamistiska upproret i Nigeria började i juli 2009 – först i händerna på Boko Haram, en islamistisk terrororganisation, och senare av fulani, muslimska boskapsherdar som också radikaliserats eller motiverats av en jihadistisk ideologi – har över 60 000 kristna antingen mördats eller kidnappats under räder. De kidnappade kristna har aldrig återvänt till sina hem och deras nära tror att de är döda. Inom samma tidsram har ungefär 20 000 kyrkor och kristna skolor blivit uppeldade och förstörda.

Vissa av dessa fynd dokumenteras i en rapport från den 4 augusti 2021 av International Society for Civil Liberties and Rule of Law, även känt som ”Intersociety”, en ideell människorättsorganisation baserad i Nigeria. Även om hela rapporten är läsvärd följer här ett fåtal anmärkningsvärda utdrag:

Läs vidare

9 thoughts on “Folkmordet på kristna i Nigeria intensifieras

 1. Och Svenskia Kyrkans högsta ledning med ärkebiskopen i spetsen är tystarer än små möss, inte ens ett ynkligt pip när företrädare för den religion dom företräder blir mördade?
  Bedrövligt!

 2. det är väl inget nytt i det här muslimer som kör sin jihad.
  detta krig som pågåt i sen urtiden går lite framåt och lite bakåt.
  det är liksom ingen som vill ta i det eller dra konikvensen av det.
  det är ju ingen som gör det som krävs. den enda som försökt är ju tyskarna ??men dom är ju uppenbart närsynta dom gav sig på fel religon judarna och på något sätt lyckades dom permanenta en ständig jihad mot den goda kristna värden trots stt katolska kyrkan med påven i spetsen driver en pedofil ring till mohameds ära

 3. Tänk vilket ramaskri det skulle bli om det vore muslimer som slaktades.
  Då skulle även klimatstormen mojna.

 4. Vi borde sälja mängder med vapen till de kristna i Nigeria så de kan försvara sig. Får se hur kul muhammedanerna tycker det är när en grupp kristna kommer och rensar hus med Carl Gustav granatgevär.

  15
 5. En fredlig plats på jorden går inte att uppnå så länge det finns en enda levande mohammedan som är troende
  De kristna länderna får börja med samma metoder fast dubbelt upp i vedergällning

  23
 6. Socialdemokraterna har hoppat i säng med diverse muslimska sällskap och även den som är terroriststämplad i Egypten,(Tack Abd-al Fattah al-Sisi) där detta demokratifientliga elände startade i slutet på 1920-talet. Den svenska skatteslaven står för kalaset. Obegripligt att denna mentala cancer finns på våra breddgrader. Stefan Löfven saknade både ryggrad och kunskap för att bota vårt fosterland. Fosterlandet har blivit sjukare och sjukare och behöver friskna till rejält. Sverige behöver en läkare vid rodret och dessutom inte bara Sverige.
  VAD GÖR FN?

  21
 7. Winston Churchill om islam, kort utdrag, (fritt översatt), från hans år 1898 publicerade bok: ”The Story of the Malakand Field Force”, där han beskriver islam, som att:
  ”Med den Muhammedanska religionen så ökar den fanatiska intoleransen. Ursprungligen spreds den med svärdet och tillbedjarna har allt sedan dess utsatts för det vansinne den uttrycker, och som står över alla andra trosriktningar. De griper till vapen och blir till islams soldater, med samma vett och farlighet som hos galna hundar och endast passande att behandlas som sådana. Civilisationen konfronteras av militant Muhammedism. Framstegets krafter stöter samman med de reaktionära. Blodets och krigets religion står ansikte mot ansikte mot religionen som är fredlig, – Kristenheten…”

  Två citat av Winston Churchill:
  ”Muslimer som är i minoritet är mycket angelägna om minoriteters rättigheter, men när de är i majoritet så saknas rättigheter för minoriteter.”

  ”Att försöka mjuka upp en motståndare genom att gå honom till mötes, är som att mata en krokodil och hoppas på att bli den siste som blir uppäten.”

  30

Kommentera