Normkritik – Behöver Sverige verkligen en kulturrevolution?

INRIKES. Utmana mansnormen! Bekämpa heteronormen! Ifrågasätt funktionsnormen! Bryt tysthetsnormen! Gör upp med skönhetsnormen! Krossa vithetsnormen!

NORMKRITIK har blivit ett slagord i den moderna samhällsdebatten – men vad ÄR egentligen en norm? Är alla normer dåliga? Och behöver vi verkligen en kulturrevolution? – för detta är nämligen vad normkritiken strävar efter: att revolutionera den kultur vi lever i, genom att ifrågasätta sedvänjor, omskapa traditioner och förändra värderingar.

Dessa frågor tas upp i veckans “HENRIK FÖRKLARAR NORMKRITIK”

Henrik Jönsson Pressbild

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Normkritik – Behöver Sverige verkligen en kulturrevolution?

  1. Tacka vet jag trygga traditionella normer. Titta bara på alla barnlösa vänsterfeminister som tar hem sexdockor från Afghanistan och leker med. Är det sådana normer vi vill ha? Nej jag tror på den hetrosexuella kärnfamiljen med egna barn.
    Och nu har vi så många utlänningar i Sverige så nu räcker det. Det är lite oroväckande att hälften av alla muslimer bör på anlag för inavel, pga av kusingifte. En tickande bomb skulle man kunna säga.

  2. Alla som har problem med vårt fosterland Sverige, sök asyl i Nigeria och sök jobb på Nigeria TV. Så försvinner alla problem.

    43
    2

Kommentera