Inrikesministern är inte nöjd med polisen!

INRIKES. Inrikesminister Mikael Damberg pressas hårt av gängkriminaliteten – också inifrån det egna partiet på S-kongressen i Göteborg. Själv menar han att både polisen och kommunerna måste leverera bättre. – Jag är inte nöjd med närvaron i utsatta områden, säger Mikael Damberg (S), till Dagens Nyheter, bakom betalvägg.

Mikael Damberg. Bild från Socialdemokraterna

Intressant tycker Pettersson. Mikael Damberg (S) klagar på det han själv är ansvarig för. Damberg är inrikesminister med 142.000 kronor i månadslön och har följande ansvarsområdet

Socialdemokraternas pågående partikongress påminner om Nordkorea. Det fanns bara en kandidat att rösta på, och ledande socialdemokratiska delegater reste sig och applåderade Magdalena Andersson när hon valdes till ny ledare och inte nog med det, de fortsatte applådera när Magdalena Andersson höll sitt första tal och totalsågade den politik hon och S drivit i sju år. Det var samma innehåll som i tal Jimmie Åkesson höll för 15, 10 och 5 år sedan. Då kallades han rasist, fascist, nazist och främlingsfientlig. Nu får Magdalena stående ovationer av de vänsterblivna…

Istället säger Socialdemokraterna att de ska genomföra Sverigedemokraternas förslag som de i tio års tid röstat nej till. Den nyvalde partiledaren sa till och med att det var inte partipolitik, utan bra politik…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Inrikesministern är inte nöjd med polisen!

 1. Man har ju bokstavligen till viss del gjort ”defunding the police” här i landet genom att underfinansiera polisen, så vad förväntar dom sig?

 2. Vadd då bättre ”närvaro”? Vad f-n tänker han med. Först ser vänsterextremisterna till att den relativa polisnumerären MINSKAR i landet, Sedan säger de att närvaron måste förbättras? Hur skall de ha det?

  Sanningen är att vänsterextremisterna INTE VILL störa röstboskapen i invandrargettona. Då röstar de kanske ”fel”.

  Den som VILL åtgärda problematiken måste först erkänna de verkliga orsakerna och sedan sätta in lämpliga åtgärder i ett paket. Vad gäller mer poliser, så skulle detta sannolikt kunna rättas till på 1 år – om de vill. Efter personalförstärkning, så skulle vi då ha en massa rustad kommunpoliser, ett antal antiterroristkompanier, en kriminalpolis som minskar antalet ouppklarade brott, ett domstolsväsende vars åklagare inom någon vecka lagför ALLA småbrott och låser in återförbrytare för all den strafftid de samlat ihop (avskaffa rabatterna), bemannar gränskontrollerna, bemannar tullen, gör personkontroller inne i landet (vägarna), ordnar uppsamlingsläger dit alla asylsökare skall vistas innan deras identitét är fastställd och innan uppehållstillstånd meddelats.

  Grunden är att hyra in typ 10000 erfarna väktare från privata bolag, som delvis paras med en erfaren polis. Plötsligt har vi då 2000-4000 extra polispatruller som rycker ut och 1 extra lokalpolis per 2000 invånare i resp kommun. Lokalpolisen skall ledas av kommunalpolitiken. De privata företagen får rekrytera ny väktarpersonal.

  20
 3. Mikael Damberg har poliser som skydd när han lämnar kansli och bostad. Han behöver själv inte utsättas för hot och hån som drabbar poliserna när de sköter sitt arbete.

  Han och Morgan leder ett samhälle där åklagare och domstolar tycker att det ska polisen tåla. Dessutom nu klagan från högsta chefen. Någon som är förvånad att de hoppar av.

  25
 4. Jag undrar bara VEM är det som ställt till detta helvete som nu
  existerar i landet och mer vill vissa sozzzar ha hit ser dom inte
  vad som händer vakna eller är ni totalt blinda och döva.

  36
 5. Vi har sett exempel på när folk från andra kulturer skriker okvädningsord och bu till poliserna så kryper dom undan. I andra länder åker buset på ett slag på käften men det går inte för sig i Sverige för polismannen får sparken och får betala skadestånd!

  44
 6. Tänk att alla måste prestera bättre och leverera bättre utom idioterna till politiker i sjuklövern?
  Lite självkritik tack. Det är ju för fan ni som ställt till det i Sverige. Eller är det också Donald Trumps fel?

  47
 7. Sen kan man undra över varför SVT sänder varenda minut av Sossarnas partiprogram,
  det har dom inte gjort med dom andra partiernas sammankomster???

  48
 8. OM Damberg inte är nöjd med polisen? Tja, vad tycker då Polisen och svenska folket om denna sosse?

  52
 9. Svenska polisen är alert o bestämd– mot den skötsamma Svennebanan. Bara skriva
  ut en bot, Svensken bockar o tar emot.
  De andra gapskrattar åt svensk polis.
  Arma land.

  48
 10. M Damberg förstår inte själv att behöver börja leverera. Nu efter 7 år är det försent. Inte ens det förstår denna sosse. Enligt honom själv gör han väldigt mycket, men det händer väldigt lite. Hade det varit på ett företag hade han fått en doja i rossen för länge sedan.

  42
 11. Sverige är världens sophög för sådana figurer som andra länder inte vill ha i sitt land, vad
  ska vi ha dessa figurer till som bara visat upp omänsklighet mot andra??
  Mikael Damberg känner sig inte nöjd med polisens insatser? Men är tydligen nöjd med
  dem som importerat alla vildhjärnor hit, nämligen dom själva. NÄR DOM PEKAR PÅ PROBLEMEN I LANDET FÅR MAN INTRYCKET ATT DET ÄR NÅGON ANNAN SOM
  STYRT SVERGE DOM SISTA ÅREN,INTE DOM SJÄLVA, istället är det stora skrytvalsen som gäller, tror inte en sekund på att det blir bättre med en annan repressentant för partiet,
  hon har ju varit med om denna katastrof som Sverige blivit. Men Svansföringen är hög?

  48
 12. I stället för att glädjas åt ändringar i sakpolitiken , tjatar alla om hur bra det är att en kvinna blivit vald.
  Inget blir med automatik bättre för att en kvinna väljs .
  Det visade väl media och politiker i behandlingen av AKB.
  Och så tar SVT in Mona Sahlin som expert på området .
  En vandrande Socialdemokratisk katastrof .
  Snacka om att sätta geten som trädgårdsmästare.
  Hade de ansträngt sig lite hade de hittat en ännu sämre .
  Men han , Juholt , var nog inte bjuden .
  Men ingen ska dömas i förtid. Det är vad som uträttas som räknas .
  Elddopet kommer när Magdalena presenterar sin regering .
  Då kan vi läsa ut om det finns något allvar och tyngd bakom orden .
  Vi såg häromdagen hur LO,s Susanna G , fick brallorna nerdragna av Jimmie Å.
  Symptomatiskt för Sossarnas politik just nu.
  Pladder inget annat .
  Men jag hoppas Magda kan få (S) på banan igen .
  Men det blir tufft , många misskötta år att reparera och ta igen .

  34
  • Och apropå den påstådda vikten av att nödvändigtvis välja en kvinna…
   Är det inte någon form av prostitution om innehållet mellan benen är av större vikt än vad som finns mellan öronen ?

   39
  • Riksdagen skall ju rösta om henne ändå så det verkar lite onödigt. V kastar nog in handduken så hon blir ny statsminister. Intressantast är att se hur L godkänner henne (lägger ner rösterna) samtidigt som de låtsas att de vill stödja en ”alliansregering” med M och KD.

   20

Kommentera