Vänsterns baby – invandringen, gav högre skatter och ökade offentliga utgifter

DEMOKRATI & SKATTER. Högre skatt och ökade offentliga utgifter. Det blev följden av att ge rösträtt till icke-medborgare, visar ny forskning. Kurt Söderström, moderat på Östgötabänken, var den ende som undrade om konsekvenserna. Men man får läsa länge och noggrant för att ens hitta hans protest, skriver Per Gudmundson på Bulletin.

Arbetskygg syrier. Illustration: Rasmus Sand Høyer

1975 utreddes ”Kommunal rösträtt för invandrare”. Och att döma av betänkandet rådde bred enighet om i vilken riktning samhället skulle gå. Sverige hade blivit ett invandrarland, menade man, med 400 000 utlänningar. Dessa arbetade, betalade skatt och delade åtskilliga plikter med den övriga befolkningen varför det inte vore mer än rätt att de också fick möjlighet att delta i de demokratiska beslut som ofta rörde också dem. Med kommunal rösträtt efter ett par tre års bosättningstid skulle demokratin stärkas och möjligheterna till anpassning – det vi i dag kallar integration – öka.

Konsekvensanalysen utsträckte sig till kostnadsberäkningar av riktat informationsmaterial. Utredningen tycks inte ha frågat sig vilka följder reformen skulle få för själva valresultatet.

Utom Söderström på Östgötabänken, då. Han reserverade sig. ”Genom införandet av kommunal rösträtt för invandrare får även frågan om kollektivanslutningen till det socialdemokratiska partiet förnyad aktualitet. Det är bekant att invandrare på flera arbetsplatser kollektivt anslutits till detta parti, vilket utan tvekan innebär ett ingrepp i deras politiska valfrihet, med möjliga konsekvenser vid deras utövande av rösträtt. Som framgår av utredningens betänkande kommer reformens genomförande att medföra ett avsevärt inflytande för invandrarna.”

Läs hela artikeln på Bullentin…

-Pettersson misstänker att socialdemokraterna visste hur valresultatet skulle påverkas med stor invandring av bidragstagare…

Det finns ett annat ord för högre skatt och ökade offentliga utgifter. Socialdemokrati.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Vänsterns baby – invandringen, gav högre skatter och ökade offentliga utgifter


  1. Få riktiga Svenskars smakstart i livet, den gåva alla V-Battingar genom
    åren tilldelats…må det inte bli felaktiga investeringar sedda på lite sikt…

  2. Därför sitter det utfattiga pensionärer för att deras pengar har stulits
    av vänstermaffian,det är dags att betala tillbaka dom nu lagom till valet.
    Det åtskilliga miljarder plus ränta.Så rösta rätt 2022 dvs.SD

Kommentera