Det borde vara panik i arbetarrörelsen nu

INRIKES. Idag den 3 november inleder socialdemokraterna sin partikongress i Göteborg, det är den den 41:a i ordningen och de håller på till den 7 november. Stefan Löfven ska avgå och Magdalena Andersson ska väljas till ny partiledare. Sedan går Löfven till talmannen och ber att få bli entledigad som statsminister, det beviljas naturligtvis men Stefan ombeds stanna kvar och leda en övergångsministär tills riksdagen godkänt en ny statsminister som troligen blir Magdalena Andersson men för det finns ingen garanti.

Inom Socialdemokraterna finns en utbredd kritik mot hur partiet hanterat Sverigedemokraterna, kan Uppdrag granskning berätta. Enligt personer med ledande positioner insåg partiet för sent att man tappade de egna kärnväljarna, LO-medlemmar, till det partiledningen pekar ut som sin värsta ideologiska fiende. Den hårdaste kritiken handlar om den förre fackförbundsordföranden, Sveriges avgående statsminister Stefan Löfven, rapporterar SVT.

Under onsdagen samlar sig Socialdemokraterna till partikongress. Statsminister Stefan Löfven gör sig redo att lämna över partiledarposten till Magdalena Andersson. Vad som kommer att bli Stefan Löfvens bestående politiska arv återstår att se, men Uppdrag granskning kan avslöja att det redan nu finns en utbredd kritik inom partiet.

En tidigare medarbetare till Stefan Löfven säger att hen aldrig upplevt att skräcken för arbetarklasstappet kommit från högsta politiska nivå i partiet.

“Ibland tänker jag att Stefan helt har missat den nidbild som fanns av partiet och som fortfarande finns kvar: att vi bara är intresserade av klimat och hatar vita män som åker bil”, säger personen.

En högt uppsatt person som suttit i LO-styrelsen berättar: “Det vi höll på med nästan hela tiden var att säga att SD är ett rasistiskt parti. Det var extremt misslyckat, folk slutade lyssna på oss. Det är den här eran vi betalar ett så extremt högt pris för i dag. Vi visade inte vems sida vi står på i utvecklingen – alltså globaliseringen – eller så visade vi att vi stod på den urbana medelklassens sida.”

– Kärnväljarna tycker att vi sagt samma sak i 30 år, men inte levererat. De tänker ”hur ska ni kunna skapa det här samtidigt som invandringen?” och så börjar de tvivla. 

Reportaget ”De nya Socialdemokraterna?” finns på SVT Play.

-Pettersson säger att det var länge Socialdemokraterna tänkte på arbetarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Det borde vara panik i arbetarrörelsen nu

 1. Har du ett ledargarnityr so ingen arbetslivserfarenhet har så blir det skrivbordspolitik, broilers funderingar om något de ingen aaaning har.
  Låt sossarna komma ner till under 20% innan de förstår att tåget gått.

 2. Regeringen har erbjudit kriminella att vakta i regeringskansliet, som då blev bestulet på vapen och ammunition i flera omgångar. Ett beteendemönstret, som antyder att regeringen utan skrupler riskerar rikets säkerhet. Vilka i regeringen hade de kontakterna förresten? Att bli anställda, som vakter krävde en gång i tiden de 5 senaste åren prickfria utan kriminalitet och borde krävt 10 senaste åren om det gällt vakt på regeringsnivå. Den höga skattebelastningen och vad skatterna används till har nog överskridit alla lagliga gränser för länge sedan. En ny regering har en del att spåra och reda upp för att vända Sverige på fötter igen. En uppgift för vuxna med ansvar och lusten att skapa ordning i kaoset.

  13
 3. Kommer några sossar att frondera när Magdalena Andersson kommer att föreslås som statsminister. Skulle inte tro det.

  11
 4. Sossarnas tvättade hjärnor är inte kapabla att uppfatta när paniken är ett faktum vilket ju är bara bra.

  11
 5. De gamla kärnväljarna dör ju ut då gäller det att skaffa nya genom import av negrer araber afganer som lovad livslånga bidrag utan krav. De som är dumma nog att arbeta får betala notan. Sen alla kränkningar mobbing utfrysningar som sossarna ägnat sig åt har ju bara haft motsatt effekt. Skälet till sossehatet är ju att SD tagit minst en halv miljon röster från dem. Sossarna är numera penning och maktgalna de ska till varja pris sitta kvar vid köttgrytorna till varje pris,

  24
 6. Det är bra att fler börjat inse att sossarna inte längre bryr sig om arbetarna. Att samma parti kallar sig för ”arbetarrörelsen” är numera ganska missvisande. Rösta bort!

  25
 7. Det var väl rätt länge sedan som SAP var arbetarrörelse? Numera består SAP av en självutnämnd elit som lutar dikt babord.

  29
 8. Jag hoppas Sverigedemokraterna inte går på Socialdemokraternas
  möjliga framtida inviter.
  Låt nu Magdalena Andersson få bråka med Lööf Dadgostar & Co
  Det lär bli enormt rörigt med dessa damer.
  Framtiden ligger i SD: händer tack och lov.
  Operation rädda fosterlandet kanske kan börja efter nästa val.
  Vi får hoppas på det iallafall.
  Nuvarande utveckling är djupt förödande för Sverige.

  50
  • ja se först till att den arbetslöshet som sprider dig för att regeringens samarbetes partner MP stängt av industrin ? sosialdemokraterna skiter alltså i jobben !? samtidigt som center tycks glömt detta med öppna lanskap och hela Sverige skall leva.
   det kan bli väldigt intressant val om man från dom icke prat bara lyckas exponera detta då henom en fientlig publik servisen och dess jornalistkår

   det är uppenbart att den lite mera mitt fåran i svensk politik behöver bättra på sin jornalistiska förmåga.

Kommentera