Ännu en socialdemokratisk girigbuk utnyttjar systemet de skapat åt sig själva

KORRUPTION. Riksdagens tidigare talman Urban Ahlin, 56, har ett verkligt guldavtal som före detta politiker på riksnivå. Trots toppjobbet som Sveriges ambassadör i Kanada har han aktivt kunnat utlösa riksdagens gyllene guldfallskärm – inkomstgarantin, rapporterar Expressen bakom betalvägg.

– Det är ett avtal som alla ledamöter har. Det kommer jag naturligtvis att utnyttja. Varför skulle jag inte göra det, säger Ahlin.

Girigbuken Urban Ahlin, S,

-Pettersson kan tänka sig flera skäl till att Ahlin skulle avstå från inkomstgarantin. Urban är 56 år och kommer att få en bra bit över tio miljoner i ersättning från Sveriges skattebetalare utöver det han har i lön som ambassadör.

 1. Inkomstgarantin är till för dem som inte får ett arbete när uppdraget i riksdagen upphör.
 2. Urban Ahlin har troligen en hyfsat lön som ambassadör i Kanada.
 3. För vanliga människor, som inte är socialdemokratiska politiker, är det olagligt att ta ut a-kassa samtidigt som man arbetar.
 4. Skäms Urban Ahlin.

Avgångsförmåner Riksdagen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Sedan år 2015 glider Veronica Palm (S) fram i livet på skattebetalarnas bekostnad. Damen var 42 år då hon frivilligt slutade i riksdagen och lever sedan dess på 47.000 kronor i månaden från de skattebetalare som fått höjd pensionsålder.

8 thoughts on “Ännu en socialdemokratisk girigbuk utnyttjar systemet de skapat åt sig själva

 1. Det är så man kan både spy och kräks på dessa supergiriga Sossar. Deras floskler som solidaritet och rättvisa kan de stoppa upp i röva på sig.

  50
 2. Det är tyvärr inte bara sossar som utnyttjar det som gäller. där är nog alla lika goda kålsupare.
  Felet är att riksdagsledamöter har haft och fortfarande har allt för generösa regler.
  Varför ska de inte kunna ha samma avtal som oss andra?

  45
 3. Hur kan det vara möjligt att kvittera ut arbetslöshets-försäkring när man inte är arbetslös ? För ambassadörs-uppdraget är väl knappast ett oavlönat ideellt arbete.

  47
 4. Det bor en myglare i varje sosse, det är en förutsättning för att bli sosse (och dörrmatta för nuvarande MP-regering)

  51

Kommentera