Svensk polishelikopter jagar knarksmugglare i Gibraltar sund

BROTTSLIGHET. En svensk polishelikopter används i EU:s kamp mot drogsmugglare i Gibraltar sundet, mellan Spanien och Nordafrika, rapporterar Sveriges Radio.

Knarksmugglare på väg över Gibraltarsund. Foto: Polisen

Att smugglingen som den svenska insatsen försöker stoppa, har kopplingar till svenska kriminella nätverk vill Stefan Hector på polisens Nationella operativa avdelning inte slå fast men säger:
”Utifrån transporternas intensitet, dom svenska kriminellas etablering på den spanska sydkusten och våldet i Sverige kan det finns ett samband, så långt kan jag sträcka mig”, säger Stefan Hector till Ekot.

-Pettersson säger att de ”svenska” Los Suecos gör bra reklam för vårt land. De är som så mycket annat ett resultat av en alldeles för stor invandring från dysfunktionella kulturer.

Svartskallemajoriteten är enorm, skrev Jan Guillou redan 1996

Nåväl, i brist på officiell statistik som kan vi titta i Aftonbladet från 1996. Ni vet att Aftonbladet älskar att rota i gammalt skit och döma dagens Sverigedemokrater för deras påstått nazistiska förflutna. Mindre känt är att Aftonbladet hjälpt till att sprida djupt rasistiska artiklar och påståenden från den kände invandrarhataren och vänsterextremisten Jan Guillou i januari 1996.

”…besöker man ett svenskt fängelse ser man en mycket mörkare bild, en närmast chockartad bild. För bland de intagna på fängelse är invandrarnas överrepresentation mycket större än vad man kan utläsa ur brottsstatistiken. Jag överraskades själv av denna syn när jag besökte Norrtäljefängelset förra året för att hålla ett föredrag. Så gott som alla fångarna kom till gymnastiksalen och det var ju lätt att se att svartskallemajoriteten var enorm (idag 75 % på just det fängelset)…”

…Anledningen till att fler invandrare än svenskar dras in i narkotikasmuggling är mest att invandrarna har vissa talanger som är nödvändiga i sammanhanget men som helsvenska förbrytare saknar. De talar exempelvis kurdiska, arabiska och spanska, vilket underlättar om man ska göra affärer på de språken…”

”…det är inte särskilt lönsamt att stå i grönsaksstånd i Rinkeby centrum och redan nu har de alldeles för stora utgifter (hasch, eventuellt redan nu tyngre droger) för att ha tid med ett anständigt liv. De försörjer sig i huvudsak på småbrott, säg inbrott och väskryckning…”

”…Bara genom pengar kan man skaffa sig mänsklig värdighet och mycket pengar ger mer mänsklig värdighet än lite pengar. Pengar skaffar man inte i farfars grönsaksstånd utan genom brott…”

”…I gänget finns en stark övertygelse om att livet är och kommer att förbli en kamp mellan oss och dom (svenskarna) och det har egentligen inte så stor betydelse hur objektivt sann erfarenhet man har av diskriminering från dom andra, svennarna, eftersom känslan av diskriminering är så stark…”

”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar. Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet…”

”…Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades…

”…Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott. Följaktligen kunde denna brottslighet utvecklas i fred under lång tid…

– Det mina vänner är några citat ur en artikel av extremisten Jan Guillou i januari 1996 och publicerad på den främlingsfientliga hatsajten Aftonbladet.

Detta är bara en bild, det finns många…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Svensk polishelikopter jagar knarksmugglare i Gibraltar sund

 1. Bra att dom är i Gibraltar. Mysigt väder, och vacker natur. Här hemma har vi ju Damberg och lille Johansson, som tar hand om det brottsliga. Inte mycket att göra sedan den genom tiderna värste brottslingen lämnar statsministerposten. Ha det så skönt, poliserna och kränk för fasen inte någon hårt arbetande kriminell mörkhyad odugling!

 2. Jag är så gammal att jag kommer ihåg Jan Guillous enorma popularitet och kapacitet. En sanningssägare på sin tid.
  Kommer också ihåg hur avundsjuka hans journalistkollegor var .
  Men alla åldras , även en krigare som Jan G.
  Idag är det bara sorgligt att höra och se den gamle Rabulisten älta sitt gamla tankegods och sätta sig till doms över de som har samma go och glöd som han själv en gång besatt .
  Att han inte drar sig tillbaka och njuter av sin förmögenhet är konstigt . Åka på jaktsafari och skjuta ett lejon och en elefant, eller
  två .
  Kan väl inte vara utan ”the sweet smell of success” , fast det är långt mellan gångerna nuförtiden .

 3. Ett enklare sätt att bekämpa narkotikahandel är att inte släppa in dom 1000-tals potentiella narkotikaförsäljare som kommer från världens största producent av opiater och cannabis.

  13
 4. Ja vad ska man tro om Jan Guillou efter att ha läst ovanstående citat av honom och även läser vad Tommy Hansson skriver på sin blogg: ”vad alla bör veta om Jan Guillou”. En rätt utförlig redogörelse som avsutas med orden: ”Nyligen visade SVT två hyllningsprogram till hans ära. Om Sverige hade varit ett normalt land hade Guillou och den vämjeliga ideologi han står för sedan länge varit förpassade till historiens bekanta soptipp.”
  https://tommyhansson.wordpress.com/tag/ondskan/

  19

Kommentera