Abdirizak Waberi, f.d. moderat riksdagsledamot och rektor på Römosseskolan åtalas för förskingring av 13 miljoner skattekronor

BROTTSLIGHET. Abdirizak Waberi, som är somalisk muslim och islamist och har varit moderat riksdagsledamot och suttit i Sveriges försvarsutskott samt varit skolchef och rektor på Römosseskolorna i Göteborg åtalas nu för att ha flyttat 13 miljoner kronor av skolornas pengar till sina egna företag – med hjälp av bluffakturor. Stora summor ska sedan ha skickats vidare till Somalia. Nu åtalas han för grov förskingring och grovt bokföringsbrott. Skattepengar som skulle gå till svensk välfärd har hamnat hos islamister i Somalia.

Abdirizak Waberi var tidigare moderat riksdagsledamot och rektor på Römosseskolan. Foto: Riksdagen

Abdirizak Waberi är en tidigare riksdagsman för Moderaterna och var utsedd av Römosseskolornas ägare att ansvara för verksamhetens pengar. Enligt Ekobrottsmyndigheten ska han istället ha skickat bluffakturor mellan skolan och sina egna två företag – och sen fört pengar vidare utomlands. – Det är 13 miljoner kronor i kommunala bidrag tänkt till skolverksamhet som försvunnit till annat, säger åklagaren Henric Fagher.

Pengarna ska ha gått till organisationer och ett politiskt parti i Somalia men chefsåklagaren har inte kunnat bevisa vilken typ av organisationer det handlar om.

Det är andra gången den här hösten som mannen åtalas för ekonomisk brottslighet. I slutet av september åtalades han för grovt bokföringsbrott.

Römosseskolorna är friskolor med muslimsk inriktning. Förra veckan beslutade Skolinspektionen att stänga skolorna.

-Pettersson menar att moderaterna och Fredrik Reinfeldt är medansvariga, jag mejlade Waberi och moderaternas kansli flera gånger för c:a tio år sedan men fick aldrig något svar. Jag frågade om Waberi hade dubbelt medborgarskap somaliskt och svensk, jag frågade också var Waberis lojalitet låg – Sverige, Somalia eller islam? Det var särskilt aktuellt eftersom Waberi satt i Försvarsutskottet och Sverige hade soldater i Somalia.

Egentligen säger denna affär mer om svenska politiker än om Waberi. Svenska politiker är så sugna på muslimska röster så de glömmer all sunt förnuft och säkerhet.

När Abdirizak Waberi år 2010 kandiderade till riksdagen och som det visade sig även kom in. Var det några som protesterarade och menade att Waberi hade konstiga åsikter, som till exempel månggifte och en högsta önskan om att få leva under sharialagar, men M-ledningen sa att han kommer att ändra sig med tiden när han får umgås med pursvenska moderater som har en bra värdegrund.

Här provsitter islamisten Waberi en Jas Gripen

TIDIGARE 2021-09-21. Moderat islamistrektor åtalad. Misstänks ha skickat miljoner till Somalia

BROTTSLIGHET. Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har i dag väckt åtal mot två personer i en förening som har nära kopplingar till ökända Römosseskolan, rapporterar Åklagarmyndigheten. En av de åtalade är islamisten, förre moderate riksdagsledamoten och skolledaren Abdirizak Waberi.

Åtalet gäller grova bokföringsbrott. Trots ett stort antal affärshändelser så har föreningen helt saknat bokföring. De misstänkta brotten har skett under perioden 2016 – 2018.

– Det handlar om ett stort antal inbetalningar till föreningen om sammanlagt knappt 4,5 miljoner kronor och utbetalningar om ungefär samma belopp som inte är bokförda, säger Henric Fagher, förundersökningsledare och chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg.

Parallellt pågår förundersökning om misstänkta ekobrott i Römosseskolan.

– Jag räknar med att kunna fatta åtalsbeslut i den delen senare i höst. Eftersom det är en pågående förundersökning kan jag inte kommentera dessa brottsmisstankar ytterligare, säger Henric Fagher.

Målnummer vid Göteborgs tingsrätt: B 11357-21.

https://petterssonsblogg.se/wp-content/uploads/2019/01/reinfeldt-tack-för-att-ni-valde-sverige.mp4

TIDIGARE 2021-06-03. Moderat islamistrektor har fått sparken

BROTTSLIGHET. Den tidigare moderate riksdagsledamoten som även satt i Försvarsutskottet, islamisten Abdirizak Waberi, rektor på Römosseskolan som också är partiledare för ett islamistiskt parti i Somalia med kopplingar till Muslimska brödraskapet, har fått sparken, uppger Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. Waberi har också polisanmälts av skolans styrelse som menar att han förskingrat pengar.

Sveriges dåvarande försvarsminister Karin Enström (m) och riksdagsledamot Abdirizak Waberi (m)
Foto: Hans Wessberg AB CC BY

Abdirizak Waberi är före detta moderat riksdagsledamot och satt 2010-2014 i riksdagen. I dag driver han den kritiserade Römosseskolan som mellan 2012-2019 har fått 370 miljoner kronor i framför allt skolpeng från svenska staten och Göteborgs kommun.

Parallellt med arbetet på skolan driver Waberi ett politiskt islamistparti i Somalia, med kopplingar till islamistiska Milli Göruz och Muslimska Brödraskapet.

Nu rapporterar GP att Abdirizak Waberi fått sparken från sitt arbete som rektor och att han polisanmälts. En anonym styrelsemedlem citeras i artikeln: – Vi har tyckt att han fungerat bra som rektor. Men när vi började misstänka att han försökte dölja ekonomiska avvikelser så gjorde vi en intern granskning. Nu har vi gjort så gott vi kan som huvudman och resten är upp till myndigheterna.

Polisens utredning har rubriceringen grovt bedrägeri och grov förskingring, i samband med att händelsen polisanmäldes i förra veckan fick Waberi sparken av skolans styrelse.

Enligt uppgifter till GP så har Abdirizak Waberi inte lämnat tillbaka vare sig nycklar eller bankomatkort och fortsätter att arbeta på skolan.

Waberi säger att han fortfarande är rektor och att han har förtroende av elever och personal och inte accepterar att styrelsen försöker säga upp honom.

Själva polisanmälan vill han inte kommentera. – Jag vill inte kommentera någonting om polisanmälan tills jag ser själva anmälan och kan ta ställning till det som står där. Men det jag kan säga är att det finns en grupp som tillhör den före detta styrelsen som vill ta över makten på Römosseskolan. De har inte blivit omvalda men accepterar inte det beslutet. Det här är deras sätt att smutskasta mig, det är ett personangrepp, säger han till GP.

-Pettersson säger att herr Waberi har varit en följetong på bloggen. För c:a tio år sedan mejlade jag honom och moderaternas kansli flera gånger och frågade två saker.

  1. Vilket eller vilka medborgarskap har Abdirizak Waberi?
  2. Var har Abdirizak Waberi sin lojalitet? Sverige, Somalia eller islam?

Anledning till den andra frågan var att Sverige hade soldater i Somalia och jag tyckte inte det var lämpligt med en somalisk islamist i Försvarsutskottet. Jag fick dock aldrig något svar från någon, trots påstötning.

Om Abdirizak Waberi på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Abdirizak Waberi, f.d. moderat riksdagsledamot och rektor på Römosseskolan åtalas för förskingring av 13 miljoner skattekronor

  1. När jag var barn fanns inga friskolor, man gick i skolan som låg närmast.
    Det var ordning och reda och föräldrar respekterade lärarna.

  2. Varken TV4 eller SVT vågade tala om att skurken är moderat. SVT hade dessutom en pixlad bild så man inte skulle kunna se att han är svart.

    Journalistiken sjunker djupare och djupare ner i dyngstacken. Men ”journalisterna” består med höga löner genom höga statsbidrag betalade av tittarna men utan att ha trovärdighet.

    Sanningen hämtar man från alternativa media.

    11
  3. Det är Waberi och hans polare som är upphovet till sossarnas dösnack om privatskolor.
    Som alltid när det gäller problem som de själv skapat försöker de flytta fokus .
    Och att det fått pågå år efter år är för att Damberg och hans politikerkollegor varit lite ängsliga för att kallas rasister .
    Det kostar att ha fegisar i toppen .
    Men vi får stå ut i 10 månader till .
    Fram till valet 2022 kommer vi att se strömhopp av sossar till välbetalda utnämningar till smörjobben .
    Korruptionen följer till graven.

  4. Men nog ser Allans sändebud i Abzurdistan ut,att vara en lycklig prick….,
    Tillsammans med Uffe,hade han bildat ett trevligt komiskt par som Abzurdiens ”Helan o. Halvan” !

    20
  5. Svenska politiker från sjuklövern borde ha förmyndare som berättar om verkligheten. Reinfeldt lever livets glada dagar, skriver inte vad jag tycker om karln, men ni kan ana.

    35
  6. Det är väl därför överskottet kommer hit!

    Alla muslimälskande dumskallar borde betala priser för att inkräktarna dränerar Vårt Fosterland!

    – för de hjärntvättade kommer inte att ändra sig !

    32
    • Lämpligen borde skatteverket inhämta en försäkran från varje skattebetalande riktig svensk/europé, hurvida, denna individ är för eller emot, importen från tredje världen. Syftet avslöjas efteråt.
      Alla ”goda”, som är för kan därefter hårdbeskattas, för att lindra de dumheter de ivrar för.

      20
  7. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Döms en så står fortfarande tusentals kvar att rannsakas och dömas,att öppna våra hjärtan var helt fel, det är ögonen vi behöver ha öppna.

    32
  8. På tal om Muslimer. Ekot säger att ca 40 000 flickor mellan 4- 14 år är könsstympade, ja herredjävlar hur blinda är Metoo, FI, o 7 klövern. Som sagt tycker tydligen ca 82% att det är helt OK.
    Tycker att alla muslim sympatiserande kvinnor skall kapa klittan så dom får njuta lika mkt.

    33
    1
    • Aldrig mer min röst på ett sådant skitparti som det nya moderaterna har blivit.
      Reinfeldt borde rullas I tjära och fjäder som som ansvarig för förfallet.

      32
  9. På tal om kriminella , så ligger väl M i topp också, men som sgt ca 22% bara älskar sina kriminella muslimer, stort grattis, tycker dom skall straffskattas på 20 mille.

    37

KommenteraAvbryt svar