Skulle Public Service ge pris till och spela musik av den norske terroristen Anders Behring Breivik?

DUBBELMORAL. Sveriges Radio, SVT, med flera påstår att man måste skilja på verk och person när det gäller de dömda grovt kriminella rapparna som de ger priser, spelar och bjuder in till TV-sofforna. De måste tro att dubbelmoral betyder dubbelt så bra.

Om Anders Behring Breivik började rappa och bli populär skulle Sveriges Radio skilja på verk och person?

Minns ni februari 2020? Artisten och skådespelaren Thorsten Flinck var klar för Melodifestivalen och skulle uppträda i den andra deltävlingen av Melodifestivalen 2020, som SVT sände från Göteborg. Flinck diskades dock, det kom fram att han var åtalad, men ej dömd, efter en trafikolycka, där det blivit tjafs. Enligt åtalet ska artisten ha hotat en annan bilist med ”stryk” samt gjort sig skyldig till ringa skadegörelse i samband att han slog sin hand i motorhuven på den andra bilistens bil, vilket resulterade i en buckla.

”Han kan inte medverka i vårt program” sa Anette Hellenius, projektledare för Melodifestivalen.

När det gäller konstnären Dan Park gäller att han är minsann ingen riktig konstnär utan en grov brottsling, dömd för hets mot folkgrupp, så Park får nog vänta på döden som Lars Vilks innan han erkänns som konstnär.

När det gäller artister som verkar i en vänsterkulturell miljö, som gangsterrappare med digert brottsregister omfattande allt från förnedringsrån, narkotikabrott och till och med mordmisstänkta gör man dock skillnad på verk och person.

Ideologiska brott mot staten som ”yttrandefrihetsbrott”, sexköp, svartarbete är i statsmedias ögon fasanfullt att ägna sig åt, mycket värre än grova och verkliga brott mot personer.

Man ursäktar ständigt brott som begås av de egna trupperna, som gangster-rappare, Afa-extremister i Expo eller blattar med påstådd taskig barndom. Tror ni det hade varit lika tyst som det är om vänsterpartisten Dror Feiler om det var en Sverigedemokrat som åtalats för sex stölder.

-Pettersson undrar om Sverige Radio och SVT skulle spela, ge pris och bjuda in den norske terroristen Anders Behring Breivik som mördade 77 människor om det visade sig att han ägnat sina år i fängelse åt att skriva musik och lära sig sjunga och den musiken blev populär? Är det skillnad på verk och person?

Sveriges Radio spelar aldrig Ultima Thule trots mängder med sålda skivor av den gamla typen och många miljoner lyssningar på strömningstjänster. De spelar fel sorts musik och då skiljer inte den skattefinansierade radion på verk och person…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Skulle Public Service ge pris till och spela musik av den norske terroristen Anders Behring Breivik?

 1. Sätter man på radion hör man Järdebylåten stänger man av radion hör man Järdebylåten.
  Förbjud dragspelsmusik i teve och radio.

  19
  • Hjort Anders Olsson och hans Gärdebylåten spelas på fiol ej dragspel.
   Båda instrument helt OK, bara snobbar fnyser.

 2. Hyckleridomstolen SVT har egna regler för att peka ut vem som är ond eller god, detta är givetvis inte deras uppgift, deras uppgift är att förmedla nyheter och för den delen även musik utan att lyssnarna pådyvlas vad SV och deras medarbetare tycker, det är för dom flesta helt ointresant !

  19
  • De skulle göra mer nytta som fartbulor ute på gatorna i Bromma. Så kallade sleeping activists.

   20
 3. SO

  Stora trafikstörningar. Klimataktivister som försökt stoppa flygplan, bland annat genom att limma fast sig på landningsbanor. Undrar om han Bolund kom iväg till Skottland som det var tänkt. Limma fast sig, Rena rama Kabul.

  Flyg, fula fluga, flyg! Och den fula flugan flög.

  27

Kommentera