Är ett samarbete mellan S och SD på gång?

VALET 2022. Tina Von Schinkel intervjuar Sverigedemokraternas Partiledare Jimmie Åkesson och tidningen Folkbladets politiske chefredaktör Widar Andersson (S). Hur kommer partiledarbytet i Socialdemokraterna att påverka svensk politik framöver och kommer Socialdemokraternas syn på SD att ändras?

-Pettersson säger att S + SD är egentligen inte så långt borta. Naturligtvis otänkbart med dagens socialdemokrater men en gång lät socialdemokraterna ungefär som SD gör idag och Sverigedemokraterna är inget högerparti i ekonomisk politik.

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Palme ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han har lagt sig sig platt för Miljöpartiets utopier enligt principen allt för makten.

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Är ett samarbete mellan S och SD på gång?

  1. Fast vad Ingvar Carlsson, Palme och Göra Persson sade verkar ju inte spelat någon roll. De medverkade allihop till att öppna kranarna. Tage Erlander är möjligen den siste som inte bara snackade.

  2. Ja Thage, det var då det , idag är Sverige allt annat än homogent, det kan du konstatera
    när du tittar ner på jorden från din molntapp, tror att du skulle rista på huvudet åt eländet!

  3. Nä-nä-nää, stopp och belägg. Det som har varit är skit och det skall vi inte ha med oss in i en ny framtid.
    Ett samarbete mellan S och SD? Absolut inte.

    Frågan är väl om SD som största parti kommer att vilja samarbeta med ett parti som i ryggraden har som mål att förgöra allt vad SD står för i dag. DEN går vi inte på.

    Visst kan man samarbeta med S, men bara på SDs villkor. Inte tvärtom.

  4. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Det var det bästa jag sett ifrån Riks tills nu, dessutom önskar jag att fler sossar var som Widar.
    Att SD ska samarbeta med s skulle kunna vore möjligt men att S skulle gå samman med SD om något faller på sin egen orimlighet,

    13
  5. Jo kunde de lura in SD i deras Rävlya,fanns ju en fiende mindre !!
    Nu har ju gamla hederliga Sverige förändrats till den grad,att inget längre förvånar !!
    Tror dock att SD ligger betydligt högre IQ-mässigt,än S o. LO ! 😉

    25

KommenteraAvbryt svar