2 thoughts on “Anthony Watts om temperaturljuget

  1. Appropå Grönland, så brukar det smälta av ca 4 Gton is netto under de 3 sommarmånaderna. I år har det sammantaget fallit 600 Gton nysnö och inget (väldigt lite) har smält bort. Och det danska institut som innehar mätningarna”vägrar” ”justera” sina data.

    Den som verkligen har avslöjat allt om dessa bedrägerier om temperaturmätningar är TONY HELLER ( https://realclimatescience.com/ )! Flera 10-tal, kanske 100, jobbar heltid för att försöka ”debunk” honom. Men Tony håller sig till sanningen, faktisk ojusterad data, inte minst nyhetsartiklar ur gamla tidningar, och alarmisterna kommer inte åt honom. De försöker (desperat) de vanliga tricken med att tvinga hans arbetsgivare till att avskeda honom, men det visade sig att Tony var ekonomiskt oberoende. Även om han är geolog och matematiker, så halkade han in på IT och jobbade länge med att konstruera de senaste processorerna (om jag förstått rätt). Det blev massor av patent. Rätt kul när alarmisterna försökte sätta åt Tony med olika IT-trick.

    Det finns en annan skeptiker-kämpe, som driver ett nätverk, vilket följer väderutvecklingen på jorden. Enligt nätverket så har jorden avkylts i minst 4 år och det 5:e är sannolikt på gång. Följ https://electroverse.net/ Här diskuteras även andra klimatförändrande händelser , t ex vulkanutbrott, solaktivitéter etc. Det är från detta nätverk idéen kommit om att bara utnyttja ”rådata” och göra egna klimatkalkyleringar av dessa – utan att använda någon s k ”klimatmodell”. Då hamnar prognoserna väldigt nära vad den ryska klimatmodellen visar – d v s nära uppmätt verklighet.

  2. Data från Japan Meteorological Agency:

    Fyra av sex mätstationer på Grönland, som sedan 23 år tillbaka registrerar temperaturen, visar på en utveckling som går mot avkylning, vilket inte lutar åt kortare vintrar, utan att de snarare har en benägenhet att börja tidigare. Och det stöder inte precis påståendet om att Grönland är på väg att smälta snabbt. Motsvarande mätvärden för Island med tre mätstationer, så ser temperaturökningen där ut att ha avstannat, tom synes värdena istället gå åt andra hållet, att det blir kallare. Slutligen så är havsisens utbredning i Arktis 2021, bland den högsta som uppmätts på 10 år.

    Text, med diagram:
    https://notrickszone.com/2021/10/27/no-september-warming-in-greenland-iceland-in-over-two-decades-arctic-sea-ice-stable-over-past-decade/#comments

    11

Kommentera