Gycklarnas parad

Som Pettersson tidigare informerat har världen nåtts av den stora nyheten att Greta Thunberg befinner sig i London på sin väg mot slutmålet, Glasgow.

”Sluta finansiera vår undergång” säger Greta till den samlade pressen när hon och andra vänsteraktivister protesterar mot bankernas investeringar i olika fossila projekt.

Målet för Greta Thunberg är FN:s klimatmöte i Glasgow. Hon är inte inbjuden, vilket antagligen måste utlösa ett mindre trauma, men tänker ändå försöka nå ut till världen med sin röst.

På samma klimatmöte tänker Per Bolund medverka, men har är helt ointressant så honom lämnar jag därhän.

Det intressanta är den fråga ingen journalist ställt till Greta. Hur har du tagit dig till London? Jag tror inte för en sekund att hon och Bolund satt sig i en segelbåt och korsat ett Nordsjön som piskas hårt av kyliga höststormar.

Nej, antingen har hon suttit bekvämt i en flygplansstol eller tillbringat ett dygn på ett modernt passagerarfartyg. Därmed har hon i högsta grad medverkat till att försämra klimatet för att inte tala om finansieringen av bolag som lever på fossildrivna transportsätt.

Nedan några av de klimataktivister som befinner sig i London. De på bilden har säkerligen inga tankar på Thailand eller andra långväga resmål i vinter, hamburgare, spaghetti bolognese eller moderna mobiltelefoner 

5 thoughts on “Gycklarnas parad

 1. I och för sig gissar jag att hon åkt tåg. Det går väl tåg till London?
  Men även tåg drar energi plus hotellvistelse.

  7
  1
 2. Men så typiskt att Sverige låter en liten skitunge leka expert över något hon inte har
  något begrip om? När hon har levt sitt liv kan hon konstatera att klimat ändrar sig hela tiden
  och är inget människan kan påverka. Både Kina och Ryssland ratar detta möte, men dom har så klart ingen Greta bland sina Miljarder invånare?

  23
  1
 3. Men fossilgasen från Ryska Nord Stream vill hela EU ha. När den ankommer till Tyskland har den blivit rumsren. Märkel och Putin är helt överens.

  41

Kommentera