Lydia Barth dömdes till 18 år för mord på sambon

BROTTSLIGHET. Uppsala tingsrätt har idag dömt 35-åriga Lydia Barth till 18 års fängelse för mord på sin sambo. Mannen, som sköts till döds med ett hagelgevär, filmade hela händelsen med sin mobiltelefon.

Lydia Barth Foto: Polisen

Det var den 18 juni i Bålsta som Barth sköt sin sambo till döds. Kvinnan har i förhör uppgett att skottet avlossades av misstag när hon skulle ta ut en patron och att avsikten inte var att skjuta mannen.

Åklagaren Anne Sjöblom yrkade på livstids fängelse, och ska nu läsa igenom domen för att sedan ta ställning till om hon kommer överklaga.

Enligt Anne Sjöblom syns det på inspelningen att mannen ber kvinnan lämna huset, vilket hon menar har varit motivet till händelsen. – Fallet var ju unikt på det sättet att vi har en film som visar precis hur mordet gick till. Den visar att personerna är på en altan, han sitter på en stol och hon står fyra meter ifrån. Hon lyfter vapnet, siktar några sekunder och skjuter.

-Pettersson tog inte med detta mord i min statistik över årets fällda och domen får mig inte att ändra mig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Lydia Barth dömdes till 18 år för mord på sambon

 1. Uppenbarligen fick hon fittrabatt. Hade en kille skjutit sitt ex på film hade de låst in honom och kastat bort nyckeln.

  12
  4
  • I Sverige låses ingen in och nyckeln kastas. Tvärt om som du kan se i posten nedan. 18 år är även med 2/3 ändå ganska rejält straff. Särskilt jämfört med nedanstående 4 år.

   Överhuvudtaget tycker jag uppsåtsfrågan ur psykologiskt perspektiv har på tok för stor betydelse när det finns ett konkret handlande att ta ställning till. Att sikta på någon med ett laddat vapen borde alltid betraktas som uppsåt att döda. Samma sak med den som hugger någon med en riktig kniv. Uppsåtet tycker jag alltid borde betraktas som att vilja döda, såvida det inte är självförsvar.

   • Teoretiskt sett har vi lås in och kasta nyckeln eftersom det är regeringen som bestämmer om livstid ska bli tidsbestämt eller inte.

    I fallet nedan. Vad tror du straffet hade blivit om en video visade att mannen drog pistolen, höll den mot hennes huvud några sekunder och sedan tryckte av?
    4 år?

 2. ”Kvinnan har i förhör uppgett att skottet avlossades av misstag och att avsikten inte var att skjuta mannen.”

  Det samma sa han som sköt sitt barns mamma rakt i pannan, sa att hans avsikt inte var att döda, och klarade sig från åtal om mord. Pettersson, citat: ”döms alltså inte för mord, blir inte utvisad och blir efter sedvanlig rabatt utsläppt efter 4 år och 4 månader för ett skott i pannan på sin sambo.
  https://petterssonsblogg.se/2020/09/10/skot-sitt-barns-mamma-rakt-i-pannan-gota-hovratt-slar-fast-det-ar-inte-mord/

  34

Kommentera