Stäng

Sköt sitt barns mamma rakt i pannan, Göta Hovrätt slår fast, det är inte mord

RÄTTSHAVERI. Hovrätten har idag meddelat dom i målet mot en man som varit åtalad för mord efter att mannen i oktober 2019 avlossat en pistol, vilket ledde till att en kvinna avled. Hovrätten anser, precis som tingsrätten, att den bevisning som har lagts fram inte är tillräcklig för att komma fram till att mannen haft avsikt att döda kvinnan. 

Denis Karamanoski har erkänt att han avlossat skottet, men invände att det skett när han undersökte om hans vapen var säkrat och att han inte haft någon avsikt att döda Jennie Tholander. Tingsrätten kom fram till att åklagaren inte bevisat att mannen uppsåtligen skjutit ihjäl kvinnan. Mannen dömdes däremot för grovt vållande till annans död. Han dömdes även för vissa andra brott. Straffet bestämdes till fängelse 6 år och 4 månader, enligt ett pressmeddelande. Herr Karamanoski är alltså ute efter c:a 4 år för grovt vållande till annans död, grovt vapenbrott, brott mot vapenlagen, narkotikabrott och ringa narkotikabrott.

-Pettersson undrar om det går att döma någon för mord i Sverige efter detta? 

 • Han sköt henne rakt i huvudet.
 • Hon hade flera blåmärken på kroppen.
 • Han hade hennes blod och hårstrån på sina kläder.
 • Han hade ett vapen i hennes närhet.
 • Han hade hotat henne flera gånger, vittnen talar om dödshot. Det hade gått så långt att kvinnan tvingades bo i skyddat boende.
 • Han var påverkad.
 • Han ville döda henne, han såg till att han hade ett vapen när han skulle träffa henne, han sköt henne rakt i pannan.

TIDIGARE. 2020-08-21 Hennes dotter sköts till döds – nu driver hon ensam fallet vidare

RÄTTSHAVERI. Kvinna skjuten till döds i Västervik – man anhållen, skrev vi på bloggen den 8 oktober 2019. Denis Karamanoski sköt sitts barn mamma mitt i pannan men dömdes inte för mord. 

Denis Karamanoski, medborgare i Serbien. Bild från Facebook.

Nu driver Gunilla Tholander mordet på sin 24-åriga dotter Jennie vidare ensam i Göta hovrätten eftersom varken den dömde, Denis Karamanoski eller åklagaren i slutänden valde att överklaga.

Gunilla Tholander begärde att staten betalar hennes advokatkostnader, så kallad rättshjälp. Men till det sa hovrätten nej till – beslutet ska dock överklagas till Högsta domstolen.

Läs mer och titta på SVT…

 • TIDIGARE 2020-05-31. Om detta inte är mord, vad är då mord?

BROTTSLIGHET. Jakob Karlsson på Dagens Västervik riktar hård kritik mot domen efter att en kvinna skjutits ihjäl på Skyttegatan i Västervik.

23-åringen ”råkade” skjuta sitt barns mamma mitt i pannan. Att det kunde sluta så när han bara skulle testa om vapnet var säkrat. Det måste vara en nivå av otur som vår värld aldrig tidigare skådat.

23-åringen sköt sitt barns mamma rakt i pannan, men dömdes alltså inte för mord. Efter att ha läst domen är frågan om någon person i Sverige någon gång kan dömas för mord igen?

Det är bara ringa 112 och låta uppriven och säga att det inte var meningen. Det torde vara fritt fram nu för alla män (och de är många!) som hatar kvinnor. Kalmar tingsrätt har gett dem en manual för hur man dödar en person utan att dömas för mord.

Mord blev grovt vållande till annans död. En trolig livstidsdom blev istället futtiga sex år och fyra månader. Sköter han sig är han ute om fyra år. Det är mycket möjligt att han då får vårdnaden om det barn som nu för alltid kommer sakna en mamma.

Allt ska vara ställt utom allt rimligt tvivel för fällande dom. Förstås. Det är intressant att Kalmar tingsrätt haft mandat att införa en helt ny definition av ”rimlighet” i vårt svenska språk.

 • Han sköt henne rakt i huvudet.
 • Hon hade flera blåmärken på kroppen.
 • Han hade hennes blod och hårstrån på sina kläder.
 • Han hade ett vapen i hennes närhet.
 • Han hade hotat henne flera gånger, vittnen talar om dödshot. Det hade gått så långt att kvinnan tvingades bo i skyddat boende.
 • Han var påverkad.
 • Han ville döda henne, han såg till att han hade ett vapen när han skulle träffa henne, han sköt henne rakt i pannan.

Tingsrätten tvivlar ändå. Tingsrätten anser inte ens att mannen varit likgiltig inför det faktum att kvinnan eventuellt skulle kunna avlida av hans agerande.

Den påverkade mannen lät ju uppriven när han larmade. Han berättade ju för polisen vad som hade hänt. Hans mamma var ju i bostaden.

I tingsrättens värld tycks ”rimligt” betyda ”absurt”. Om detta inte är mord, vad är då mord? Vad kan någonsin vara mord?

En kvinna blev skjuten i ansiktet. Hennes barn får aldrig träffa henne igen. Hennes mamma får aldrig träffa henne igen. Det är så outsägligt sorgligt att tingsrätten inte ens kunde ge de anhöriga en rättmätig och mycket rimlig upprättelse.

Det svenska samhället har alltid varit uselt på att skydda kvinnor från män. I Kalmar tingsrätt slogs ett bottenrekord i går. Det är en skam.

Jakob Karlsson på Dagens Västervik

-Pettersson hoppas och tror att kammaråklagare Linda Caneus överklagar domen från Kalmar Tingsrätt med mål nr: B 3688-19.

Denis Karamanoski, född 1996 och medborgare i Serbien döms för

 1. Vållande till annans död.
 2. Grovt vapenbrott.
 3. Brott mot vapenlagen.
 4. Narkotikabrott.
 5. Ringa narkotikabrott.

Påföljd: Fängelse 6 år 4 månader.

Denis Karamanoski döms alltså inte för mord, blir inte utvisad och blir efter sedvanlig rabatt utsläppt efter 4 år och 4 månader för ett skott i pannan på sin sambo.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Sköt sitt barns mamma rakt i pannan, Göta Hovrätt slår fast, det är inte mord

 1. Hade det varit samma om han skjutit nån ledande i Socialdemokraterna !?

  Sverige behöver AKUT VÅRD !!!

  Nästa gång är det ng är det dina nära o kära….säg då, jajamensan det är så härligt med kulturberiknng.

  SINNESSJUKT !!!
  Bara i Sverige !

 2. Ytterligare ett bevis på svenskt rättshaveri. Vi har ett politiserat rättsväsende och som sådant kan man inte döma en person för överlagt (planerat) mord? Vapnet var osäkrat i hennes närvaro, och ett skott i huvudet kan knappast anses som ett vådaskott? Det vore intressant att veta var samhället placerat barnet. Det finns många som tjänar pengar för sitt ”omhändetagande” av liknande fall och ser det som en inkomst!

 3. Enda alternativet är väl att han måste omyndigförklaras och efter straff utvisas på livstid eftersom han inte förstår följderna med viss hantering av vapen. Han hade väl inte licens heller om man ska tolka händelserna, som verkar bero på bristande förståelse av de enklaste samband. Sverige behöver inte den mångkulturen.

 4. Grundregeln är rikta aldrig ett vapen oladdat eller inte mot en person. Om du inte är säker så riktar du vapnet i det militära upp mot skyn då du gör en blindavfyring.
  Möjligen att han trodde vapnet var oladdat när han riktade det mot henne och tryckte av, men se det hjälper inte för så gör man inte om man är vid sunda vätskor och är svensk. Mord blir alltså domen, en mördare skall ha ånger och långvarigt straff, han skall ångra sig till döden befriar honom.

 5. Namnet och politisk hemvist på nämndemännen och domaren vore väldigt upplysande om varför denna dom blev så här.
  Gärna statistik också på hur inblandade personer dömt i tidigare mål.
  En ordentlig och oberoende undersökning av någon s.k. ombudsman eller disciplinnämnd vore också på sin plats.
  Sånt här borde någon oppositionspolitiker nysta i.

  1. Bosse S:
   Instämmer helt med dina rader…
   Ett överlagt mord från en invandrare,som enbart genom vapeninnehavet,skulle utlöst larm.
   Hans övriga brott,(styrker ju också) vad detta är för en person.

 6. Jag kommer inte ihåg proceduren, för att kolla om vapnet var säkrat.
  Tror ändå inte att man riktar det mot någons huvud, för att se om vapnet är skjutklart eller säkrat.
  Allt annat än mord, är helt respektlöst mot offret och hennes anhöriga.

 7. Varför bar han vapen är han träffade henne ? Varför var han tvungen att kolla om vapnet var osäkrat i hennes närhet ? Det här är ju uppenbart en kallblodig medveten avrättning.Nu hoppas jag att psykopaten inte får vårdnanden om barnet också,men det skulle inte förvåna mig det minsta om det blev så.Det här svinet förtjänar livstid och inget annat.Sveriges rättsväsende börjar spåra ur rejält när tolkningen av vad som är ”rimligt” skijer sig så mycket från det som är sunt förnuft.I det här fallet fanns det ju dessutom en historik av våld.

 8. Hur i hela världen kan fina svenska kvinnor skaffa barn med män från andra kulturer.
  Finns naturligtvis lyckade äktenskap också ,men detta är skrämmande , när man tittar på bilden på mannen.
  Han ser sjuk ut.
  Väldigt synd om barnet!

  1. ”Maja 2”!

   Det finns väl inga normalintelligenta,
   svenska kvinnor, som kan nedlåta
   sig till att para sig med individer av
   den där sorten!

 9. Sveriges rättsväsende är ett stort skämt och Sverige är ett drömland för all världens kriminella och brottslingar. Det enda dessa aktivistiska domstolar och jurister klarar av är s.k åsiktsbrott, s.k jaktbrott och s.k ekonomiska brott.

 10. Är han muslim så är ju halva synden
  förlåten direkt.

  Om kvinnan dessutom inte var muslim
  så gav ju koranen honom fullt stöd att
  döda en ”infidels”!

  Koranen 9:123
  ”Make war on the infidels living in your
  neighborhood !”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: