”Socialdemokraterna kopierar SD:s kriminalpolitik”

VALET 2022. S-ministrarnas flathet är en starkt bidragande orsak till det råa samhälle våra barn nu tvingas att växa upp i. Fyra socialdemokrater skriver i en artikel på DN Debatt om deras partistyrelses nya förslag till partiets kongress i november. Av förslagen som nämns gör Socialdemokraterna på flera punkter en kovändning – från att ha motverkat alla initiativ till att bekämpa gängkriminalitet till att nu lägga fram oppositionens förslag som sina egna, skriver Tobias Andersson (SD) på DN Debatt.

Tobias Andersson, SD, bild från Facebook

Agerandet är inte nytt, men någonstans på Sveavägen 68 har det låga förtroendet för partiets kriminalpolitik uppenbarligen föranlett ett försök att skapa ny fernissa på den sittande regeringen.

Även om Socialdemokraterna yrvaket vill ge sken av att ta den organiserade kriminaliteten på allvar är verkligheten en annan. Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) och inrikesminister Mikael Damberg (S) har suttit vid makten i snart åtta år. Deras flathet är en starkt bidragande orsak till det råa samhälle våra barn nu tvingas att växa upp i.

Att tro att samma personer ska vända utvecklingen under en eventuell tredje mandatperiod i regeringsställning är naivt eftersom att deras nuvarande och tilltänkta stödpartier Miljöpartiet, Centerpartiet och Vänsterpartiet vill fortsätta med den mjuka linjen där gärningsmän prioriteras framför brottsoffer.

Flera av förslagen som presenteras i debattartikeln är bra – eftersom det i huvudsak är oppositionens politik – men trovärdigheten är låg. Preventiv avlyssning av gängkriminella är ett förslag som Socialdemokraterna de senaste åren röstat emot i riksdagen eftersom de ansett att bestämmelserna i preventivlagen är väl avvägda.

Satsningen på fler poliser har konsekvent underfinansierats. Beräkningar som gjorts av Riksdagens utredningstjänst dömer ut regeringens möjlighet att nå det redan nu satta målet, om inte ytterligare kraftiga åtgärder vidtas. Att då säga att det ska bli ännu fler poliser är ytterligare ett tomt löfte, i synnerhet när man inte klarar av att finansiera polislönesatsningen i budgeten ens i ett valår.

Regeringens företrädare påpekar ändå rätteligen att mer har gjorts jämfört med deras borgerliga företrädare vid makten. Moderaternas passivitet inom rättsområdet, kombinerat med en massiv invandring, gav dock knappast förutsättningarna för att nöjt sitta på händerna. Straffskärpningar av olika slag har regeringen hunnit med, men att genomföra vad oppositionen genom riksdagen sagt åt regeringen att göra är knappast ett styrkebesked. Tvärtom.

Det räcker inte längre att finjustera lagen i marginalen. Sverige behöver en helt annan kriminalpolitik för att hantera det nya Sverige som Socialdemokraterna och Moderaterna är ansvariga för.

Tryggheten måste återupprättas och de som hotar samhället ska låsas in (och i förekommande fall utvisas). Sverigedemokraternas tidiga och orubbliga löfte kvarstår. Vi kommer alltid stå på brottsoffrens sida och verka för att bryta den utveckling som genom åren blivit allt tydligare.

Vi hoppas att Socialdemokraternas ombud på kongressen tar sitt förnuft tillfånga och väljer att, likt partistyrelsen föreslår, fortsätta närma sig Sverigedemokraternas effektiva kriminalpolitik – även om Socialdemokraterna knappast kommer att få gehör för det i regeringen.

Tobias Andersson (SD), rättspolitisk talesperson

-Pettersson undrar om inte Tobias Andersson har fel. Det är många utredningar mellan att S påstår att de ska göra något tills det blir av…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “”Socialdemokraterna kopierar SD:s kriminalpolitik”

 1. Man behöver inte vara ett geni för att komma på lagar för att komma åt kriminaliteten, det stora problemet har varit ovilliga politiker.

 2. Och SD kopierar sossarnas bidragspolitik.
  “alla som slitit och byggt upp vårt land”.
  De båda smickrar folk, och hoppas i gengäld få en röst.

 3. Oavsett vilka förslag man kommer med så förblir man MP’s stödparti och dörrmatta även nästa mandatperiod om man lyckas bilda regering. Förra gången klarade sig MP med 26795 röster över 4%-spärren

  6
  1
 4. Brukar det inte talas om hårdare tag inför varje val? Det blir aldrig något av det, vare sig med M eller S.

  12
 5. Fler poliser och mer pengar till poliser som ska tala gängen tillrätta hjälper inte utan man måste agera målinriktat. Utvisning av alla som går att utvisa utan hänsyn till konsekvenserna i hemlandet hyr fängelse i något lågprisland för andra som inte går att utvisa.

  21
  • Polisen ska ges tydliga kvantitativa mål. Uppnås de blir det mer pengar, misslyckas det får polisledningen avsked på grått papper. Idag får Polismyndigheten mer pengar ju sämre resultat man uppnår, och skulle man mot förmodan bättra på sina resultat, ja men då får man inte mer pengar nästa år. Det finns idag några hundra fler poliser än 2011 och flera tusen extra administratörer, men Polisen löste förra året 47000 färre brott än 2011.

   Folk måste sluta se människor som ädla i sinnet och inse att det som ger en belöning är det man kommer att sträva efter.

   11

Kommentera