Löfven: EU måste skydda sin yttre gräns

INVANDRING. Migrationen står på agendan under EU-toppmötet i Bryssel på fredagen. EU anklagar Belarus för att ha skickat tusentals migranter från Mellanöstern och Afrika över gränsen till Polen sedan i somras. Nu säger statsminister Stefan Löfven (S) att gränsen måste värnas, skriver TT.

I mars 2020 var Jimmie Åkesson vid den grek-turkiska gränsen och delade ut flygblad där det stod att Sverige är fullt. Detta skedde sedan Turkiet börjat bussa migranter till den grekiska gränsen. Statsminister Löfven med flera kritiserade Åkesson.

När det här sker, när ett grannland till EU medvetet ser till att föra flyktingar till en gräns mot ett EU-land, då måste vi naturligtvis göra något för att skydda vår yttre gräns. Det tycker jag är fullt naturligt, säger Löfven.

-Pettersson undrar om Stefan Löfven (S) minns?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Löfven: EU måste skydda sin yttre gräns

 1. Löfven borde tänka på att det är inte bara yttre gränser som måste skyddas. Det är även inre gränser som måste skyddas mot infiltration. Det begrep statsministrar under VK2 och det kalla kriget. Nu finns de i alla myndigheter.

  I Polen utnämner regeringen domare och man har en författningsdomstol.

  I Sverige utnämner regeringen domare men har ingen författningsdomstol.

  Varför hävdar du Löfven som lakej till EU att Polen är odemokratiskt?

  15
 2. Har någon filmat Löfven med en värmekamera? Jag misstänker starkt att han är en robot.

  Vissa meningar är förprogrammerade, resten fjärrstyrs från Sveavägen 68 (kanske inte alltid av de skarpaste drönarpiloterna)

  Datorn känner igen vissa meningar och ord, som t.ex. ”organiserad brottslighet” varpå datorn spelar upp ”vi ska knäcka gängen”.

  När kontakten bryts tillfälligt tex av dålig täckning går datorn in i väntläge och vi får höra det välkända ”öööööhhh..”.

  16
 3. Det var någon som sa Europa skall inte ha några murar Nu ser vi resultatet i Sverige det nya islam landet….

  26
 4. Skönt att vi blir av med den här pajasen.
  Tyvärr så kommer det väl ny verklighetsfrånvänd pajas istället, något ska ju sossarna vara bra på.

  31
 5. Framför allt måste vi skydda Sveriges gränser och då duger det inte att hämta is- kärringar med flyg. Vi måste stänga våra gränser helt och påbörja utvandringen i stor skala

  52
 6. Den man som gjort sitt yttersta för vidöppna gränser och noll koll ger nu hyckleriet ett ansikte när han är på väg ut genom dörren.
  Fantastiskt vilken avsaknad för skam han har. Helt klart psykopat.

  61
  1
 7. Ja, då var det så dags igen då. Kopieringsmaskinen går varm på Sveavägen. Det som var rasistiskt när det kom från SD blir plötsligt rumsrent när såssarna kommer med samma sak. Men som vanligt alldeles för sent.

  73
  1

Kommentera