Hur är det med förståndet (vattenförståndet) i Kalmar

1,3 till 2,8 meter högre vattennivå om 100 år, larmar ”vatten- och miljönämnden ” i Kalmar om. LÄNK De vanliga klimatskrämselflosklerna uttalas av : ”Karin Löfström, strateg för ekologisk hållbarhet på Kalmar kommun.”

Om man i stället tittar på verkligheten, så är närmaste långa mätserie för vattenstånd i trakten från Norra Öland. LÄNK Där kan man läsa att sedan mätserien startades 1887 har vattenståndet sjunkit 1,09 millimeter per år!

Men men, Ölands norra är väl sådär 8-9 mil norr (ovan) om Kalmar, och alla vet ju att vatten rinner nedåt! Så kanske ??

Nedan grafen från NOAH med linjer inlagda som, röd, visar vad som händer om vattenståndet fortsätter att sjunka som det gjort de sista 140 åren, dvs cirka en decimeter lägre än nuvarande. Samt linjer för 1,3 respektive 2,8 meters vattennivåhöjning om 100 år. (2121)

Fast tittar man på grafen får Kungsholmsfort, som ligger cirka 6 mil söder om Kalmar så är det ju lite mer (rätt måttlig) klimatkatastrof på gång! Där har man en klimatkatastrofal höjning av vattennivån på 0,02 mm per år sedan 1887.

11 thoughts on “Hur är det med förståndet (vattenförståndet) i Kalmar

 1. Kommuner med miljö och klimatsamordnare, tar beslut om förtätning av centralorter utan närmare tanke på att de då tar bort de så viktiga grönytorna.
  Parker naggas på likaså, bebyggelse på sjönära tomtmark och vad är orsaken då stadsdelar svämmas över? Klimatet!

 2. Var tvungen att skriva dessa rader till SVT
  Ursäkta men är alla lika obildade
  Det är nog 50 år sedan jag läste om problemet med södra England som sjunker och Skottland höjer sig.
  Är det ingen som kan tala om det för den där Erika Bjerström hon skämmer ju ut sig. Vattnet stiger inte mer än i hennes fantasi
  Norrland stiger mer än Skåne. Finns något som heter landhöjning och land sänkning
  Beklagansvärt med att behöva lyssna på helt okunniga personer
  Mvh
  G Nordström

 3. En lögn blir ju inte sannare,för att den dagligen upprepas…. Detta borde de Gröna extremisterna köra sig !

 4. Det är inte bara havsnivåhöjningar kjlimatbedragarna fantiserar och ljuger om. Snart sagt allting de rapporterar handlar om lögner. All data (nästan) de använder har t ex passerat en klimatmodell och sedan blivit passande uppvärmt. Därefter görs klimatkalkylen på dessa data, och på nytt används en klimatmodell.

  Det finns bara EN klimatmodell som ligger nära verkligheten i sina prognoser och det är den ryska. Märkligt nog så är det sällan denna modells prognoser redovisas. Motivet är att något så avvikande måste ju vara felaktigt. Det slår ingen att det kanske är alla andra ”klimatmodeller” som är avvikande? Enligt ”vetenskapens” regler, så räcker det med att en del av ett forskningsresultat ger annat resultat än forskningen, för att fastställa att forskningen sannolikt är felaktig.

  10
 5. Det har ju varit fullmåne den 20:e denna månad. Kanske är det den som har dragit upp statistiken, för etablissemangspolitikerna??? 🙄

  21
 6. De problem vi sett i bland annat Gästrikland har inget med klimatet att göra. Det är lathet, dumhet, snålhet, urbanisering och stadsplanering som orsakat dem.

  Man bygger för tätt utan ordentliga grönområden som kan absorbera mycket av det vatten som kommer uppifrån. Man har inte dikat ur ordentligt och vattendrag som man byggt över har för små kulvertar. Man bygger i sänkor för att spara ett par kronor på vägar och VVS. Där man pumpar avloppsvatten har man varken larm eller jour. Många gånger har man inte separerat avlopp och dagvatten heller.

  Resultatet är att det snarare flödar upp vatten ur golvbrunnar och i vissa fall även högre belägna avlopp snarare än strömmar in från sidan. Avlopp som översvämmas är antingen inte tillräckligt dimensionerade eller har förbindelse med dagvatten som inte är det. Samma sak när man byggt in vattendrag. Orkar inte kulverten svälja kommer det att flöda över.

  Kostnaden för en avloppsventil inklusive montering torde hamna i samma härad som självrisken för en översvämning. Notan för översvämningarna hamnar på, ja vem tror ni?

  26
 7. Hörde sägas på 80-talet att havsnivån skulle stiga med flera meter till år 2000, någon som märkt något av det?
  Skulle man inte rädda världen genom att avindustrialisera Sverige och därigenom undgå stigande hav, enligt klimathysterikernas tro?

  29
 8. Jaha, ytterligare en människa som har svårt med kommatecken och naturvetenskap. Det verkar som det offentliga samhället alltid lycka hitta de absolut mest okunniga och utse dessa till strategiska megafoner. (Megafånar) Sedan gäller det att basunera ut den vridna propagandan, och skrämma upp likasinnade okunniga!

  30

Kommentera