Rapparen Einár blev nummer 39 som fälldes i år

VÅLDSVÅGEN. Nils Kurt Erik Einar Grönberg, född 2002, med artistnamnet Einar har mördats i en skjutning i Hammarby sjöstad i södra Stockholm sent på torsdagskvällen.

Foto: Polisen

Polisen uppgav tidigare att mannen var allvarligt skadad men vid 00.45 uppges att mannen dött.

Det finns uppgifter om att en eller två personer sprungit från platsen, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind.

Ingen har gripits men polisen har hämtat in flera personer till förhör. De som hämtats in är däremot inte misstänkta men bedöms kunna ha intressanta uppgifter kring vad som inträffat.

Nils Grönberg blev 19 år och var själv kriminell, dömd för väpnat rån m.m. Han var också kidnappad och förnedrad av sina kriminella kompisar våren 2020. Ett stort antal bilder spreds på nätet som visade hur Einár var bakbunden och under förnedrande omständigheter tvingades bära kvinnounderkläder, peruk och hundkoppel.

TV4 bjöd in Grönberg till Malou efter tio. Där pratade artisten om att han har lämnat gatulivet, vilket han påstod sig även förmedla i sina låtar. Några kritiska frågor ställdes aldrig och tittarna fick heller inte veta vad Einár har för kriminella meriter och har utsatt brottsoffer för.

-Pettersson konstaterar att Nils Grönberg umgicks för mycket med de solbrända rapparna och andra mörka kriminella så han blev bara 19 år.

Einár hann som flera av de andra gangsterrapparna få pris av Sveriges Radio och tilldelades P3 Guld-priset för Årets låt 2019, för låten ”Katten i trakten”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Rapparen Einár blev nummer 39 som fälldes i år

 1. Återupprätta cellfängelser med total isolering och riktiga livstidsstraff utan möjlighet att bli frisläppt någonsin. Jag tänker på något som liknar Supermax i USA, fast kanske lite mer storskaligt. Lägg inte resurser på att ge bidrag, skadestånd, skyddad identitet eller sjukvård mot någon som är bekräftat gängkriminell. Förbjud kriminell gängbildning med påtagligt kännbara straff. Ge polisen befogenhet att döda utan ev. juridiska påföljder vid hotfulla situationer som uppstår i t.ex. förorterna. Det kan t.ex. vara stenkastning och upplopp. Det borde vara tillräckligt avskräckande att bli av med problemet i landet. Rösta in Medborglig Samling, så kanske man skulle kunna på lång sikt realisera något motsvarande. Om de hade chans skulle jag alla dagar lägga min röst där.

 2. Oavsett vem som mördats så är det en handling som beror på ett misskött land. Orsaken är dagdrömmande politiker som gjort vårt land multikulturellt, detta utan planering eller konsekvensanalys.

  Dessutom importerat arter som är helt väsensskilda vår kultur.
  Barnen till den första generationen har inte fått rätt uppfostran av sina föräldrar och dessutom ej krav från samhället utan bara gått vidare i sin jakt på snabba pengar.

  När tror ni dessa broilers till politiker ska finna en lösning?
  Mera anslag men utan handlingsplan exakt som deras vardag ser ut, arvodena flyter in utan att de behöver leverera annat än floskler och utopier.

  10
 3. Även i Hammarby-Sjöstad. Södermalm nästa?

  Vad kommer näst, gated-communities eller medborgargarden?

  31
 4. All musik som glorifierar våld/kriminellt beteende av något slag ska inte spelas på några kanaler överhuvudtaget alls, så kommer den att självdö inom kort.
  Kan man censurera fakta så kan man göra detta med musik också.

  47
 5. Ger man sig in i den importerade kriminella världen, får man skylla sig själv. Finner det svårt att klämma fram en tår. Det har gått åt helvete med detta landet, när känslorna börjar utebli.
  Skulden för detta ligger till hundra % på dagens styrande politiker. Löfven, Damberg och lille Johansson. Dessa behöver en rättspsyk undersökning, för att konstatera, att hissen går ända upp. Jag önskar innerligt att dessa herrar hamnar i helvetet snarast. Fan själv, har inrättat en speciell plats för dem.

  53
  2
 6. Kriminell ”musik”, leder till kriminella handlingar. Rap, är precis ingen goz-musik, som smeker hjärtat sammetslent. Nej, det är en ”musik”, som hugger och slår och spyr på det mesta, uppmuntrar till våld, kriminalitet, våldtäkter och brutalitet. Ett avskrädeskreatur i den allmänna musikfloran, helt enkelt. Det är en ”bad” syn på, och attityd till det mesta i samhället. Så detta med döda inom rap-”musiken”, är inget konstigt. Inget konstigt alls.

  41
 7. Nu räcker det !!! AVGÅ MIKAEL DAMBERG !!
  Dags för undantagstillstånd i Sverige.
  Den som inte fattar allvaret nu bör spärras in omedelbart.

  57
 8. I TV4 nyhetsmorgon sitter två nedbrutna programledare och försöker samla sig. Pojken fick ett tragiskt slut men levde ett självvalt våldsamt liv i en våldsam tid, det är bara hoppas att ungdomar avskräcks från att välja den vägen. Vi andra får för våra skattepengar lyssna på hyllningarna i TV4 eller som vanligt byta till mexikanen med hundarna på TV7.

  73
 9. Hej Herr Pettersson, tyvärr tror jag att att du missade den riktiga 39:an

  Nummer 38 död i Helsingborg

  Nummer 39 död i Husby

  Nummer 40 Einar död i södra Stockholm

  54

Kommentera